Barto_nik Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 Witam Szukałem trochę na forum ale wiele nie znalazłem z tego co chciałbym. Mam w planie zdemontować katalizator wybebeszć go i założyć i chciałbym żeby dźwięk wydobywający z wydechu się nie zmienił. I tu mam pytanie jest ktoś kto ma tak ? Zmienia się dźwięk podczas przyspieszania ? Po puszczeniu gazu ? Trzeba rurkę o mniejszej średnicy wspawać w puszkę po katalizatorze żeby było ok ?
Langista Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 Fizycznie niemożliwe do osiągnięcia. To co wytłumia katalizator żaden tłumik nie zrobi. 1
przem8 Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 Możesz mieć dźwięk poloneza przy przyspieszaniu. U mnie tak jest na dp ale w srodku tego nie słychać. 1
morelo Opublikowano 29 Października 2022 Opublikowano 29 Października 2022 Ja tak miałem i jedyna różnica to bardziej gwiżdżący dźwięk ale naprawdę to trzeba się wsłuchać. 1
Barto_nik Opublikowano 29 Października 2022 Autor Opublikowano 29 Października 2022 Jeżeli w środku nie słuchać to do zaakceptowania . A jako że nie mam środkowego wydechu to jeszcze bardziej było by slychac ?
przem8 Opublikowano 29 Października 2022 Opublikowano 29 Października 2022 Tego to już nie wiem ale pewnie będzie jeszcze głośniejszy wydech.
Barto_nik Opublikowano 29 Października 2022 Autor Opublikowano 29 Października 2022 Jeżeli byłby głośniejszy wsadziłbym środkowy. Tylko teraz jak go dobrac ? Wsadzić jakiś z tego modelu o średnicy rury która idzie wzdłuż ?
Barto_nik Opublikowano 29 Października 2022 Autor Opublikowano 29 Października 2022 Katalizator bez wkładu jest głośniejszy w porównaniu do dp ?
przem8 Opublikowano 29 Października 2022 Opublikowano 29 Października 2022 Tak samo brzmi. Miałem kiedyś pacjenta z pustą puszką. 1
Barto_nik Opublikowano 29 Października 2022 Autor Opublikowano 29 Października 2022 Takiej odpowiedzi potrzebowałem, dzięki:D
Pieterb Opublikowano 29 Października 2022 Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) Ja tyż ostatnio wywaliłem kata, znaczy wydłubałem też audi ale nie a4, dźwięk się z nie zmienił ale za to motor lepiej się zbiera z dołu. Edytowane 29 Października 2022 przez Pieterb 1
Barto_nik Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Opublikowano 8 Listopada 2022 Środkowy wydech masz na aucie ?
soul87 Opublikowano 25 Listopada 2022 Opublikowano 25 Listopada 2022 w AVJtce z poczatku produkcji wydech moze byc glosniejszy bez katalizatora wzgledem BFBków, miejcie to na uwage. Aczkolwiek AVJtka bez kata brzmi naprawde dobrze. w BFB zazwyczaj roznica jest niezauważalna.
Rekomendowane odpowiedzi