pdk Opublikowano 29 Listopada 2022 Opublikowano 29 Listopada 2022 Witam Szukam porady co dalej dłubać z moimi bixami. Sytuacja wygląda tak, że 3 lata temu przerobiłem Ori bixy na soczewkę z b8, tutaj u kolegi na forum, przy okazji regenerując klosze i wrzucając nowe żarniki, z dobrego źródła, osram 66140. Ale ostatnio zacząłem mieć wrażenie że znowu gorzej wszystko świeci, rozebrałem prawa lampę żeby rzucić okiem na odbłyśnik, wygląda on tak jak na załączonych zdjęciach, nie ma dramatu. Czy jest sens regenerować odbłyśniki? Czy może żarniki się kończą/ mają 3 lata/? A może trzeba zacząć zbierać kasę na biled? Ostatnio ojcu robiłem regenerację odbłyśnika w B5 przy zwykłej h7 i efekt super, ale gdzieś czytałem na forum że prze bixie i soczewce b8 zregenerowany odbłyśnik aż tak dużo nie da. Oznaczam najbardziej aktywnych kolegów w temacie lamp @Langista @kamil-vag dzięki!
Langista Opublikowano 29 Listopada 2022 Opublikowano 29 Listopada 2022 Odbłyśnik zaczął matowieć, spróbuj polerki, jak nie pomoże to regeneracja.
pdk Opublikowano 1 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2022 a czym to ewentualnie przypolerować? jak delikatna ta powłoka jest? pastą finishową?
Langista Opublikowano 1 Grudnia 2022 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Najmniej agresywna pasta i delikatnie próbować. Powłoka delikatna nie jest ale stara i może się kruszyć.
przem8 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Odbłysnikow się nie dotyka, a tym bardziej nie poleruje. Co najwyzej można umyć wodą destylowaną.
Muskel1 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Te odbłyśniki to szrot. Nadają się tylko do regeneracjivalbo na śmietnik.
pdk Opublikowano 2 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2022 Już zamówiłem regenerowane, muszę na nie chwile poczekać, ale jak tylko przyjdą to w ramach testu, spróbuję te stare czymś przepolerować, wrzucę fotę jak wyszło
Rekomendowane odpowiedzi