Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozbudowanie możliwości RNS-E w Audi A4 B6 i B7 przez fanowskie oprogramowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Nie tak dawno napotkałem na stronę, gdzie pewien jegomość tworzy oprogramowanie do naszych RNS-E i cały czas je rozwija od paru dobrych lat. Widzę, że nie było takiego tematu, a myślę że dosyć znacząco rozszerza możliwości naszych RNS-E (czy to zwykłych czy LED). 

Klika z funkcji:

-okładki albumów z MP3

-możliwość korzystania z map z karty pamięci i możliwość dodawania punktów POI (czyt. fotoradary). Moim zdaniem jedna z najlepszych funkcji, ponieważ możemy ustawić powiadomienie dźwiękowe i przed fotoradarem zostaniemy poinformowani o tym efektem dźwiękowym, nie zależnie od tego czy korzystamy z radia, MP3 itd

-RNS-E odczytuje karty do 2x32GB, RNS-E w wersji LED do 2x256GB!

-własne ekrany startowe, przewijanie utworów na FIS, prędkościomierz na FIS, gdy mamy włączony kompas

-w pełni spolszczone oprogramowanie z polskimi znakami

Jak dla mnie must have przy posiadaniu RNS-E. Niestety ale pełen dostęp do wszystkich funkcji kosztuje około 85zł w zależności od kursu funta, ale jak dla mnie wart każdej złotówki. Także nie wielkim kosztem można odmłodzić dziadka. Polecam z zapoznaniem się ze stronką, tam jest wszystko ładnie opisane jakie mamy funkcje, jak zainstalować itd. 

RNSE.PCBBC.CO.UK

RNS-E Custom Firmware, VIM, Digital Speedo, SD Card Maps

Opublikowano

Strona znana od paru lat

Opublikowano

ogólnie jest wielu utalentowanych ludzi którzy są w stanie nawet fabryczne radia przerabiać na usb/sd mp3 i aby ori radia tagi nawet czytały... problem w tym że mało zainteresowanych z uwagi na większe zainteresowanie chińskimi androidami i możliwością odpalania YT itp...

Edytowane przez sahipp

Opublikowano
  • Autor

Mi się wydaję, że też nie brakuje osób takich jak ja, gdzie cenią sobie fabryczny wygląd autka. Tak naprawdę brakuje tylko w RNS-E android auto, niby można to zrobić ale koszta straszne. Już lepiej telefon na uchwycie zapiąć i spokój. Może i znana od lat strona ale nie wiem czy ktoś się orientuje, że można wycisnąć więcej z RNS-E niż wgranie polskiego menu... Tym bardziej, że obsługuje normalne karty pamięci po 16gb, 32gb i nie trzeba się bawić w trudno dostępne 4gb.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, czy ktoś z forumowiczów już instalował ten soft 300 na LEDzie. jestem bardzo ciekaw jak wygląda proces instalacji. Nie chciałbym utrupić swojego radia.

Wiadomo czy na tym sofcie działają normalnie mapy z płyt DVD?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

instalowałem w ledzie wszystko ok

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

instalowałem w ledzie wszystko ok

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, czy jest jakaś możliwość aktualizacji map z 2024r czy skończyły sie w 2020r?

Opublikowano

nie ma i nie będzie aktualizacji

Opublikowano

Głównie zależało mi na mapkach czyli powiecie że nawet z SD się nic nie wgra nowszego niż 2020, macie namiary gdzie można to zakupic lub ewentualnie może ktoś to robi

Opublikowano

Ok, jeżeli chodzi o mapki to chyba lipa rzeczywiście ale może ktoś się orientuje jak zrobić tak jak ty w tym linku 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Musisz kupić kit od tej firmy, który zmienia całkowicie oprogramowanie rnse.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, fanowskie oprogramowanie dalej aktualne? Wgranie tego systemu do radia jest trudne?

Opublikowano

Z tego co wiem to wypalasz płytkę z instalką według instrukcji na ich stronie.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Ktoś korzysta z tego oprogramowania do RNS-E?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Tak ja korzystam.