Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Basowe buczenie w kabinie podczas jazdy B6 1.8T

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Hugo,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, przegladałem wcześniejsze posty odnośnie basowego buczenia przy gwałtowniejszym przyspieszaniu i w żadnym nie ma rozwiązania ani dokończonego tematu .

Mam tą przypadłość w moim A4 B6 1.8T i nie wiem co to powoduje . 

Opublikowano

Z której części auta? Czy są widoczne spadki mocy? Sprecyzuj tytuł i treść tematu.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, george napisał(a):

Z której części auta? Czy są widoczne spadki mocy? Sprecyzuj tytuł i treść tematu.

Trudno mi powiedzieć czy są spadki mocy bo nie wiem jak jeździł poprzednio. Mam go od miesiąca . Ciekł olej . Mechanik założył nowy napinacz z łańcuszkiem . Po tej wymianie zaświecił  się check . 17938 zmiennych faz rozrządu 

Dźwięk trudno sprecyzować skąd dochodzi . Buczy tylko pod obciazeniem jak mocno wcisnę gaz w czasie jazdy. 

Na luzie tego nie robi w ogóle jak stoi w miejscu i gazuje mu

Edytowane przez Danielos Danielos
Opublikowano
10 godzin temu, Danielos Danielos napisał(a):

17938 zmiennych faz rozrządu 

Dopytaj czy obecny jest bez zmiennych faz rozrządu.

Wygląda jakby pęd powietrza wprawiał w wibracje któryś z elementów przy demontażu przodu.

Opublikowano
W dniu 12.02.2023 o 21:37, george napisał(a):

Dopytaj czy obecny jest bez zmiennych faz rozrządu.

Wygląda jakby pęd powietrza wprawiał w wibracje któryś z elementów przy demontażu przodu.

Nawet jak wtyczkę odpiął od czujnika na nastawniku to bład też pokazywał

Opublikowano
W dniu 11.02.2023 o 23:18, george napisał(a):

Mam spadki mocy tak . Byłem niedawno na hamowni okazuje się że zamiast serii 163 KM mam 120 tak jakby turbo w ogóle nie dzialalo

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Danielos Danielos napisał(a):

Mam spadki mocy tak . Byłem niedawno na hamowni okazuje się że zamiast serii 163 KM mam 120 tak jakby turbo w ogóle nie dzialalo

Pozostaje zrobić logi, może być nieszczelność w dolocie albo pęknięta muszla turbo.

Edytowane przez george
Opublikowano
W dniu 21.06.2023 o 17:45, george napisał(a):

Pozostaje zrobić logi, może być nieszczelność w dolocie albo pęknięta muszla turbo.

Ok sprawdzę nieszczelność i turbo . Najpierw zmienię pompę paliwa bo wyje . Co do logów gadałem z tunerem z hamowni i powiedział że na jaki ciul mi logi i że on mi powiedział co może być przyczyną ze swojego doświadczenia:

Pompa paliwa

DV

Turbina

Intercooler nieszczelność

Opublikowano

Na jaki ciul? A no na taki żeby po omacku tego wszystkiego nie wymieniać, bo na logach wyjdzie co nie domaga. Zmień tunera.

Opublikowano (edytowane)

To wszystko co Ci powiedział wyjdzie w logach, poza tym dowiesz się czy auto jest zdrowe czy nie. c*pa, a nie tuner, bo wie wszystko w ciemno bez diagnostyki.

Edytowane przez przem8
Opublikowano
3 minuty temu, Langista napisał(a):

Na jaki ciul? A no na taki żeby po omacku tego wszystkiego nie wymieniać, bo na logach wyjdzie co nie domaga. Zmień tunera.

Poszukam innego tunera co zrobi mi te logi.

Macie kogoś dobrego z pomorskiego ?

Opublikowano

Przecież to nie musi być tuner tylko byle kto z vcdsem. Popytaj na jakis grupach fb albo tu na forum.

Opublikowano

@Danielos Danielos lepiej kup sobie VCDS'a z aliexpress za 100zł i sam sobie zrobisz te logi (wszystko jest opisane na forum jak to prawidłowo wykonać), a VCDS zawsze Ci się przyda, zwłaszcza, że byle warsztat za podpięcie wtyczki do auta woła koło 150zł

Opublikowano
26 minut temu, Langista napisał(a):

Jakie miasto konkretnie?

Starogard Gdanski

Opublikowano

Zapytaj w takim razie na grupie FB, może ktoś w okolicy pomoże zrobić logi.

Opublikowano
34 minuty temu, Danielos Danielos napisał(a):

Dzięki  za link. Dzwoniłem ale ceny to też mają z kosmosu 300 zł za zrobienie samych logów

Jeśli w tym jest poprawna interpretacja parametrów i wskazanie gdzie jest problem to cena normalna przy legalnie działającej firmie. 

Opublikowano
5 godzin temu, Danielos Danielos napisał(a):

Poszukam innego tunera co zrobi mi te logi.

Macie kogoś dobrego z pomorskiego ?

Czatkowy koło Tczewa - TurboLPG.