Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dobór kabla VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałbym zakupić kabelek i korzystać z VCDS. Chcę nim głównie obsługiwać A4 B9 w zakresie odczytu błędów oraz kodowania (włączanie funkcji, kalibracje, obsługa serwisowa itd.). Polecicie jakiś kabelek najbardziej optymalny cena / zakres obsługi?

Czy do tego wystarczy soft z Ross-Tech?

WWW.ROSS-TECH.COM

Chciałbym uniknąć sytuacji, gdzie kupię jakiś a za miesiąc okaże się, że jednak tej funkcji na nim nie zrobię... Pomożecie?

Źródło skąd do kupię ma znaczenie? Skąd polecacie? Na co powinienem zwrócić uwagę?

pozdrawiam,

Opublikowano
  • Autor

To jest ten najlepszy wybór ceny do zakresu obsługi? :) 

Nie ogarnę tych rzeczy, o których wspominałem niczym tańszym?

Opublikowano

Jeszcze większy zakres ma VCP systems ale kodowania, adaptacje, logi itp. moim zdaniem lepiej jest dokonywać za pomocą VCDS. Jest bardziej przejrzyste i lepiej opisane. 

WWW.OBD2.PL

interfejs diagnostyczny VAG CAN USB OBD2, oprogramowanie Vag Can Professional wersja CAN

Opublikowano
  • Autor

To już gdzieś tu przeczytałem, stąd moje pytanie o VCDS. Rozumiem, że Twój kabel ze stopki to ADAKO? Czy kabel hex-v2 z olx (pewnie z ali), będzie miał mniejsza funkcjonalność od tego? Czy po prostu może przestać działać w każdej chwili oraz nie ma gwarancji update itd.?

Opublikowano

Mam oryginalny kabel VCDS HEX-V2 od dystrybutora PCI-Diagnostechnik oraz oryginalny VCP Systems.

Chińskie klony nie łączą się w nowych autach ze wszystkimi sterownikami, nie mają gwarancji i nie wolno ich aktualizować.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
3 godziny temu, RaQ1911 napisał(a):

To już gdzieś tu przeczytałem, stąd moje pytanie o VCDS. Rozumiem, że Twój kabel ze stopki to ADAKO? Czy kabel hex-v2 z olx (pewnie z ali), będzie miał mniejsza funkcjonalność od tego? Czy po prostu może przestać działać w każdej chwili oraz nie ma gwarancji update itd.?

Kupując na olx narażasz się na paserstwo i problemy z prawem. Są dobre klony ale kosztują 500+

Opublikowano

Ale te niby dobre droższe klony które obsługują nowsze auta to duża loteria i maja swoje problemy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, podłączam się pod temat. Gdzie zakupić kabel z VCDS PL? OLX, Aliexpress może jakiś link? Kabel do użytku prywatnego, auto świeżo  kupione i chce powyłączać  start-stop itp...

Opublikowano

Interesują mnie te w granicach 200-300zł te co są na olx , ale z tego co czytam to podobno większość z Chin i wołają sobie podwójnie. Wystarczą one do uzytku prywatnego?

Opublikowano

Propagowanie kopii pirackich jest na tym forum słusznie zabronione.

Opublikowano

Ok, rozumiem

Opublikowano

do 400 OBD11 z roczną subskrypcją