skwaru 23 Opublikowano 8 Marca 2023 Opublikowano 8 Marca 2023 Witam Od jakiegoś czasu mam taki problem autko długo kreci tak jakby nie dostawało paliwa , nie dzieje się to regularnie , bez znaczenia czy zimno czy ciepło nieraz cały tydzień kreci normalnie a niekiedy po jeździe postoi 10 -15 minut i znów kręci jak by nie dostawał paliwa Komputer nie wywala żadnych błędów , świece sprawne wymienione na nówki szukałem po całym internecie ale nic sensownego nie udało mi się znaleźć może ktoś miał taki przypadek ? Autko jak w podpisie
skwaru 23 Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Opublikowano 8 Marca 2023 Masz na myśli sitko na zaworze na Listwie CR ? Tego nie wykręcałem , ale jak by tu był problem to chyba auto by nie jechało tak jak trzeba ?
skwaru 23 Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Opublikowano 8 Marca 2023 12 minut temu, Muskel1 napisał(a): Sitko na zaworze dozującym na pompie CR. masz na myśli to
Muskel1 Opublikowano 8 Marca 2023 Opublikowano 8 Marca 2023 To jest zawór regulacji ciśnienia na szynie. Mam na myśli zawór dozujący na pompie CR.
skwaru 23 Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Opublikowano 8 Marca 2023 30 minut temu, Muskel1 napisał(a): To jest zawór regulacji ciśnienia na szynie. Mam na myśli zawór dozujący na pompie CR. Nie sprawdzałem , ale teraz to nie wiem czy chce to sprawdzać ?
skwaru 23 Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Opublikowano 8 Marca 2023 Jak mniemam bo nie za bardzo wiem co oni mówili ale wywnioskowałem że w takiej sytuacji to raczej trzeba cały układ czyścić ?
Muskel1 Opublikowano 8 Marca 2023 Opublikowano 8 Marca 2023 Pompa, wtryski filtry do wymiany. Reszta do płukania.
skwaru 23 Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Opublikowano 8 Marca 2023 19 minut temu, Muskel1 napisał(a): Pompa, wtryski filtry do wymiany. Reszta do płukania. Jak by tak miało być to aż tak bardzo mi to nie przeszkadza ?
skwaru 23 Opublikowano 9 Marca 2023 Autor Opublikowano 9 Marca 2023 Tak się zastanawiam bo przecież jest jakaś pompa która dobija ciśnienie w układzie i może tu jest problem ?
Langista Opublikowano 9 Marca 2023 Opublikowano 9 Marca 2023 Zdemontuj wreszcie ten filtr na listwie a będziesz wiedział. Jak tam są opiłki to masz cały układ do wymiany, z wyjątkiem przewodów i baku, które da się wypłukać. Jak Ci to nie przeszkadza to jeździj tak dalej, lejące wtryski z pewnością efektywnie wypalą Ci dziurę w tłoku i silnik pójdzie na żyletki. 1
Muskel1 Opublikowano 9 Marca 2023 Opublikowano 9 Marca 2023 2 godziny temu, skwaru 23 napisał(a): Tak się zastanawiam bo przecież jest jakaś pompa która dobija ciśnienie w układzie i może tu jest problem ? Pompa CR nabija ciśnienie na rail i to ona opiłkuje. Na pompie siedzi zawór dozujący a pod nim sitko. Wymontuj ten zawór i sprawdź czy są opiłki. Jeżeli masz opiłki to pompa CR jest zatarta i nie jest w stanie wytworzyć ciśnienia na rail.
skwaru 23 Opublikowano 9 Marca 2023 Autor Opublikowano 9 Marca 2023 No to sprawdziłem opiłków brak sprawdzałem też magnesem nic Jakieś inne pomysły ?
Muskel1 Opublikowano 9 Marca 2023 Opublikowano 9 Marca 2023 Sprawdź jakie jest ciśnienie na rail w czasie rozruchu i w czasie pracy silnika.
skwaru 23 Opublikowano 9 Marca 2023 Autor Opublikowano 9 Marca 2023 Rozumiem że mogę to sprawdzić VCDS ? Możesz podpowiedzieć gdzie i jak to dokładnie sprawdzić ?
Muskel1 Opublikowano 9 Marca 2023 Opublikowano 9 Marca 2023 W rozszerzonych blokach pomiarowych w sterowniku silnika.
skwaru 23 Opublikowano 9 Marca 2023 Autor Opublikowano 9 Marca 2023 oki tak myślałem tylko tam jest sporo opcji którą konkretnie wybrać ?
Muskel1 Opublikowano 9 Marca 2023 Opublikowano 9 Marca 2023 Wyszukujesz wartość wysokiego ciśnienia paliwa.
skwaru 23 Opublikowano 9 Marca 2023 Autor Opublikowano 9 Marca 2023 ok zaraz pójde do garażu , tylko tak myślę , ze jak zapala normalnie to ciśnienie może być ok przy rozruchu , to by trzeba sprawdzać jak jest problem z odpaleniem , tylko trzeba by cały czas mieć komputer podpiety bo nie wiadomo kiedy może to nastąpić ?
Rekomendowane odpowiedzi