Drennei Opublikowano 11 Maja 2023 Opublikowano 11 Maja 2023 Cześć Posiadam a4 b7 produkcja grudzień 2004. Chciałbym z licznika wyciągnąć pin żeby dopisać kluczyk. Próbowałem kablem vag commander 3.6 ale nie chciało się połączyć. Jaki kabelek mógłbym zakupić, żeby wykonać ta operacje- oczywiście nie za 2 tysiace :d
Banan Opublikowano 11 Maja 2023 Opublikowano 11 Maja 2023 (edytowane) licznik a4 b7 to Bosch rb8 może pójść carprogiem ale on chyba tylko te RB8 immo4 robi , tak samo FVDI i inne klony Abritusa ale tak jak @Łukasz13 odczytaj z eepromu w ECU Edytowane 11 Maja 2023 przez Banan
Drennei Opublikowano 12 Maja 2023 Autor Opublikowano 12 Maja 2023 Jak mogę to zrobić, posiadam takie kabelki na dzień dzisiejszy, to hex can(vcds 12.12), mpps v13 oraz commander 1.4- commancder 3.6 gdzies mi zaginal tydzien temu. Silnik to 1.8t
Pieterb Opublikowano 12 Maja 2023 Opublikowano 12 Maja 2023 Na necie mnóstwo info na ten temat, filmiki na YouTube, tematy na różnych forach vag i tego typu historie. Także jeśli czujesz się na siłach to ogień bo jak widać program to nie wszystko.
Drennei Opublikowano 14 Maja 2023 Autor Opublikowano 14 Maja 2023 Pytałem tutaj, ponieważ szukałem ale jakoś nie umiałem się połączyć. Wiec zostaje kupno kabla żeby odczytać eeprom z sternika silnika. Dlatego tutaj chciałbym jeszcze raz zapytać czy taki kabelek bedzie dobry allegro.pl ALLEGRO.PL czy może taki allegro.pl ALLEGRO.PL lub zwykly kabel vag kkl 409?
Rekomendowane odpowiedzi