Opublikowano 7 Listopada 20257 Lis Ja do A5 wsadziłem takie - LYE6SF-AABA-46-1 z tme te które podałeś mają mniejsze wymiary. Edytowane 7 Listopada 20257 Lis przez MaTeo85
Opublikowano 8 Listopada 20258 Lis 22 godziny temu, MaTeo85 napisał(a): Ja do A5 wsadziłem takie - LYE6SF-AABA-46-1 z tme te które podałeś mają mniejsze wymiary. Dzięki! Zamawiam i biorę się do roboty. A pamiętasz może co szło do przeciwmgielnego i czy masz opracowane jakie komponenty tam trzeba dołożyć do płytki? Tak samo w sumie z kierunkiem, zmieniałeś te kondki które są przy diodach ?
Opublikowano 29 Grudnia 202529 Gru Nie miałem czasu sprawdzać wcześniej. W lampach które przerabiałem wsadziłem w przeciwmgielne takie diody: LR-G6SP-CBEA-1-1 - 3 sztuki tam wchodzą. Reszta komponentów została przelutowana z innej płytki (kondki, dioda zabezpieczająca itp.) ostatecznie prąd pobierany na stole przez przeciwmgielne miałem chyba 480 mA. Niestety nigdy właściciel auta nie wsadził przełącznika świateł w wersji EU więc nie jest to przetestowane czy nie sypie żadnego błędu.
Opublikowano 19 Marca19 Mar On 11/7/2025 at 7:35 PM, MaTeo85 said:Ja do A5 wsadziłem takie - LYE6SF-AABA-46-1 z tmete które podałeś mają mniejsze wymiary.A czy pamiętasz jak wygląda kwestia oddzielenia stopu od kierunku w lampie w a5? Wystarczy przeciąć odpowiednie kable czy potrzebne są jakieś dodatkowe komponenty?
Opublikowano 21 Marca21 Mar Do rozdzielenia stopu i kierunku wystarczy rozdzielić przewody łączące płytki oraz dołożyć jeden. Ja zrobiłem jaknoryginał bo miałem jedną lampę extra z której mogłem wyciągnąć przewody z kostek i przełożyć.Jak znajdę fotki jakieś, to coś wrzucę.
Opublikowano 30 Marca30 Mar 7 godzin temu, lmarrio napisał(a):Witam,czy można wgrać zestaw danych używajac VNCI 6451A?Tak
Opublikowano 12 Kwietnia12 Kwi W dniu 7.01.2025 o 13:51, MaTeo85 napisał(a):Tu masz pcb lampy z A5 gdzie brakuje 3 diod od przeciwmgielnego oraz sporej ilosci komponentów w jej dolnej czesci ktore są czescią lini przeciwmgielnych. Złe dobranie parametrow tych komponentów mlze powodowac wyswietlanie błędu na zegarach przy włączeniu.niestety przerobka tych lamp jest dosyć męcząca.ale jeśli w Twoim wypadku robiła to jakaś firma, to reklamuj niech zrobią poprawnie, bo za 1000zł czy nawet więcej (srednio chyba tyle biorą za przerobienie) to wszystko powinno działać bez błędów. Hej, masz może fotki tej płytki z obsadzonymi komponentami od fogów? Głównie chodzi mi o ten układ w SO-8.Dzieki z góry :)
Opublikowano 12 Kwietnia12 Kwi Niestety, nie mam fotek z obsadzonymi elementami, jak dokładałem przeciwmgielne, to z dawcy przekładałem elementy z płytki, ale zdjęć już nie zrobiłem a szkoda.
Opublikowano 4 Maja4 Maj Siemka, zrobiłem lampy jak w poście. Te w klapie fajnie pływają, te zewnętrzne przelutowalem ale nie dość że kierunek nie pływa, to zaczyna się żarzyć zanim docelowo zacznie świecić. Trzeba gdzieś wlutowac jakieś rezystory?IMG_7174.mov
Opublikowano 31 Lipca31 Lip Dobrej nocy. Czy ktoś może podpowiedzieć, jakie elementy muszę dolutować, żeby światła przeciwmgielne działały prawidłowo w Audi A5 F5 z 2018 roku? Oprócz led.Dziękuję bardzo za pomocP.S.Czy kto próbował ciąć lampę nożem sonicznym? Może jest inna metoda? Dzień dobry. Rozciąłem lampę prawą błotnik (A5 F5 2018) nożem sonicznym. Teraz proszę pomocy może kto wie który kabel mam przyciąć od stopu żeby oddzielić kierunek? Sam sobie poradziłem z tym problemem.
Opublikowano 8 Sierpnia8 Sie No i super. Niestety jak widzisz ciężko uzyskać odpowiedź, pomimo tego, że co czwarty tutaj na forum ma auto z USA i przerabiał temat. Taka mentalość... o pomoc zapytać jest zawsze wielu, ale doradzić nie ma kto.
Opublikowano 8 Sierpnia8 Sie Większość nie chce powiedzieć, bo to „biznesmeni”, którzy robią pieniądze i nie chcą się tym dzielić.Ale informacje i tak czerpią z internetu…
Opublikowano 12 Sierpnia12 Sie W dniu 12.04.2026 o 15:12, ravjaqbiec napisał(a):Hej,masz może fotki tej płytki z obsadzonymi komponentami od fogów? Głównie chodzi mi o ten układ w SO-8.Dzieki z góry :)Może kto podpowie? Będę bardzo wdzięczny. Może ma kto foto z EU ŁAMPY? Ledy przylutowałem i stałem… :( Edytowane 12 Sierpnia12 Sie przez Little86
Opublikowano 25 Sierpnia25 Sie Co do rozdzielenia stopu to już wcześniej gdzieś pisałem i chyba nawet jakieś foto wrzuciłem jak dobrze pamietam.Co do komponentów od przeciwmgielnego to nie taka prosta sprawa, ja miałem jakąś starą lampę z której robiłem przelut i na stole świeciło, niestety właściciel auta dla którego to robiłem nigdy tego przeciwmgielnego nie uruchomił (brak włącznika świateł w wersji EU I pociągniętego kabla do BCMu. Wiec nie wiem czy to działa jak powinno. Najlepsza opcja to chyba gdzieś a ebaya kupić uszkodzoną lampę z anglika i wtedy bedzie wiadomo co tam dokładnie w lini przeciwmgielnego siedzi na pcb. Ps. U anglików przeciwmgielne jest po drugiej stronie.
Opublikowano 1 Września1 Wrz Kupiłem angielską wersję i faktycznie elementy znajdowały się w prawej lampie. Trzeba było wlutować brakujące elementy. Wszystko zrobiłem. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Opublikowano 20 Września20 Wrz On 9/1/2026 at 11:38 AM, Little86 said:Kupiłem angielską wersję i faktycznie elementy znajdowały się w prawej lampie. Trzeba było wlutować brakujące elementy. Wszystko zrobiłem. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.A zrobiłeś może zdjęcia lub wiesz jakie elementy trzeba wlutować do przeciwmgielnego? Kupiłem A5 z USA i zbieram informację co trzeba przerobić
Opublikowano 27 Września27 Wrz Cześć,powiedzcie mi, bo właśnie działam z lampami.Jeśli chodzi o VCP, to skąd posiadacie i czy jest możliwość zakupienia tego 'taniej'?
Opublikowano 3 Października3 Paź Cześć, czy ktoś, kto robił przeróbki lamp może mi powiedzieć, czy dobrze przeciąłem lampy, bo za chiny ludowe nie moge wyciagnac PCB. Czy Wy cieliście je jeszcze wewnątrz, bo one nie chca wyjsc razem z tym chromowym plastikiem ze wzgledu na ksztalt lamp. Zostały zaprojektowane tak, by wychodzić przez klosz, dlatego coś nie chce mi sie wierzyć, że można to ogarnąć bez ucinania, czy przecianania plastiku wewnatrz lamp.