Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie haka w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmieniłem właśnie , nic się nie poprawiło . Mam jeszcze nowy zestaw wiązka+ moduł przeloze może sam moduł i zobaczę

Opublikowano

Niestety nie podniesienie samego modułu bo tamten ma o 2 pin mniej 

Opublikowano

Musisz cały komplet podmienić.

Opublikowano

Tak chyba zrobię , ale to już nie dziś . Odezwę się i dam znać co i jak

Opublikowano

Czy nowa wiązka to hak składany czy też doczepiany? Bo jest różnica w kodowaniu sterownika 09.

Opublikowano

Taka sama tylko nie dedykowana do a4 b9 

17022342867875339800976529993346.jpg

Opublikowano

To nie wiem czy zadziała w B9 skoro nie jest dedykowana do niej.

Opublikowano

Tam filozofii nie ma raczej , dwa kable can + stop i zasilanie . Nieraz te zestawy różnią się tylko długością wiązki . Na dzisiaj to i tak przerwa bo aku zozladowlem tym siedzeniem i świeceniem 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o wiązkę to tak, wszystkie są prawie jednakowe ale sterownik może być niekompatybilny.

Opublikowano

No Ci powiem denerwujące to jest , zobacz ostatecznie to mógłbym zamówić przez internet nówkę sztukę i wypróbować czy zadziała , a jakby nie działała to odesłać ( tak na krótko podłączyć ) , ale to już ostateczność 

Opublikowano

Chociaż sprawa dziwna , bo pewnie zazwyczaj to moduł działa lub nie a tu obsługuje światła , dioda zielona świeci ale jednak coś jiest nie tak 

Opublikowano

W sterownikach masz prawie wszędzie błąd komunikacji z 69 w błędach zapisane. Więc albo wiązka albo sterownik moim zdaniem mają problemy.

Opublikowano

Jeśli nie masz ori wiązki i haka elektrycznego to polecam przynajmniej dobrą wiązkę z Westfalia. Oni produkują dla VAG.

Taką kompletną wiązkę z modułem kupisz za 800-900zł  . 

Tu masz link razem do wiązki z hakiem , ale musisz sprawdzić czy do Twojego to jest przeznaczone 

https://www.westfalia-automotive.com/pl/produkty/hak-holownicze/audi-a4-avant/305532900113-299/

Opublikowano

Nie no spokojnie , za tyle kasy to zawszę można kupić , ale te moduły nie są gorsze i ja je zakładałem do VW i śmigały elegancko . Trzeba znaleźć przyczynę co jest i się pomyśli później .

Opublikowano
7 minut temu, robson760 napisał(a):

Nie no spokojnie , za tyle kasy to zawszę można kupić , ale te moduły nie są gorsze i ja je zakładałem do VW i śmigały elegancko . Trzeba znaleźć przyczynę co jest i się pomyśli później .

Jak narazie to nie śmiga ?

powodzenia żeby zadziałało 

Opublikowano

Idąc tym tropem to kupić wizję za 800-900 zaprowadzić do kodowania za 500 i jeszcze sam hak pewnie z 1200 . Się ogranie temat i to dużo taniej , a nie gorzej , a to co się człowiek nauczy bezcenne ?

Opublikowano
54 minut temu, robson760 napisał(a):

Idąc tym tropem to kupić wizję za 800-900 zaprowadzić do kodowania za 500 i jeszcze sam hak pewnie z 1200 . Się ogranie temat i to dużo taniej , a nie gorzej , a to co się człowiek nauczy bezcenne ?

Wg mnie jeśli stać kogoś na B9 to 800 na wiązkę powinien mieć ?. Na takich rzeczach się  nie oszczędza , no może jaką jeździsz z bagażnikiem rowerowym ale ciągnąć przyczepę kempingową to już inna bajka .

Opublikowano

Ten ostatni temat to zakończmy , ale ten główny to coś raczej na 100% z kodowaniem jest nie tak , podłączyłem tą nową wiązkę i jest to samo ( a ta jak pisałem to jest nówka sztuka )

Opublikowano
1 minuta temu, robson760 napisał(a):

na 100% z kodowaniem jest nie tak

Kodowanie podałem Ci jak w oryginale, więc tu moim zdaniem problem nie leży. 

Opublikowano

To powiem dziwna sprawa , bo to auto ma trochę tych asystentów , kamer przód, radary , to jest pod to kodowanie ?