Huawey635 Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Panowie jakiś 2 tygodnie temu miałem ściągniętą głowicę oddaną do planowania bo był przedmuch do kanału chłodzącego mechanik dotarł zawory wymienił uszczelniacze na nich bo stwierdził że przez nie bierze olej, trochę brał nie wiem dokładnie ile ale nie dymił na niebiesko. Teraz po tym zabiegu na rozgrzanym silniku podczas ruszania ze skrzyżowania zostaje za mną niebieski dym nie za każdym razem ale często puszcza niebieskiego dymka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Uszczelnił górę to puszcza teraz dołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huawey635 Opublikowano 6 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego czyli co pierścienie do wymiany ale żeby aż tak,przed wymianą uszczelniaczy w ogóle nie było wydać żeby samochód dymił. Na zimnym nie dymi dopiero jak na zegarze 90 stopni to podczas przyśpieszania zostaje za mną niebieski ślad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Niestety tak się dzieje. Dla próby możesz odmę wymienić, o ile jest niesprawna. Edytowane 6 Lutego przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archiwum Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego nie zawsze ci dymi bo to zalezy czy auto rozgrzane i musi chwile postać odpalone na jałowym biegu, pozniej depniesz i jest niebieska chmurka, wiem bo miałem dawniej 1.6 w B7 z 2007roku, u mnie po prostu stały pierścienie olejowe i dlatego brał olej i dymił, po wymianie pierścieni nie brał oleju i przestał dymić dziwny mechanik że to pominął, do tego co ja jeżdżę to odrazu powiedział że w tym silniku to przynajmniej raz na 200tkm trzeba zrobić pierścienie olejowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Z tym raz na 200 to bym nie przesadzał, wystarczy lać olej który od razu się nie spala od temperatury i wymieniać go zanim zrobi się smołą. Pomijając fakt, że mechanik napewno znając już ten silnik i jego wadę olejową, nie zrobił od razu dołu. Edytowane 7 Lutego przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archiwum Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 11 godzin temu, Langista napisał(a): Z tym raz na 200 to bym nie przesadzał, wystarczy lać olej który od razu się nie spala od temperatury i wymieniać go zanim zrobi się smołą. Pomijając fakt, że mechanik napewno znając już ten silnik i jego wadę olejową, nie zrobił od razu dołu. raczej użytkownicy 1.6 to budżetowi właściciele wiec w wiekszości posiadacze tej jednostki dziadują jeśli chodzi o serwis i naprawy, po za tym ten silnik jakieś małe ilości oleju to on brał nawet jak był nowy, szczególnie jak go się kreci wysoko to spali sobie jakaś małą ilość bo ten typ tak po prostu ma, a jeżeli już go połyka za dużo to wiadomo co trzeba zrobić sprzedać albo naprawić no i obowiązkowo gaz mieć wsadzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huawey635 Opublikowano 7 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Na połowę przyszłego tygodnia samochód idzie do mechanika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huawey635 Opublikowano 8 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Panowie jeszcze takie pytanie jaka powinna być kompresja na cylindrach w tym silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 9 Lutego Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Ok. 12 bar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szyszunia Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca W dniu 7.02.2024 o 20:31, Huawey635 napisał(a): Na połowę przyszłego tygodnia samochód idzie do mechanika Jak tam, rozwiązany temat? Pomogło? Jak się ma samochód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi