PAWLUS Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) Witam. Mógłby mi ktoś z was objaśnić jak powinna wyglądać praca egr, na postoju w czasie jazdy itp. Posiadam dostep do VCDSa tylko jak odczytywać te parametry. Edytowane 28 Lutego przez PAWLUS
PAWLUS Opublikowano 29 Lutego Autor Opublikowano 29 Lutego 23 godziny temu, Dev napisał(a): co sie dzieje ? Mam problemy z EGRem... już kilka razy wymieniałem i chciałbym popatrzec w parametry... kiedy się otwiera kiedy zamyka itp. Jak to poprawnie odczytać
RALF76 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) co dokładnie? błąd wyrzuca? nowy wkładasz egr, używany ?? Edytowane 1 Marca przez RALF76
PAWLUS Opublikowano 1 Marca Autor Opublikowano 1 Marca (edytowane) 10 godzin temu, RALF76 napisał(a): co dokładnie? błąd wyrzuca? nowy wkładasz egr, używany ?? Kupiłem w 2018 z przebiegiem 202tys. I uszkodzonym egr-em ... kupiłem nowy miał zmazane znaki OE pocieszyłem się 4tys. Km. I dalej to samo... do tej pory zrobiłem przez 5lat 140tys. Km i teraz wkładam 7 egr NOWY. ZA TYDZIEN JADE NA COFNIECIE MAPY PRZED DIESEL GATE . I CHCE SPRAWDZIC JAK TERAZ PRACUJE EGR NA TEJ MAPIE A JAK BEDZIE ZA TYDZIEN NA NOWEJ TZN ORYGINALNEJ PRZED AKTUALIZACJA EMISJI SPALIN. Edytowane 1 Marca przez PAWLUS
PAWLUS Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca 6 godzin temu, RALF76 napisał(a): 7 nowy egr ori wyrzuca błąd? 7 nowy.. kolejne 5 to PIERBURG, a teraz 7 zakładam WAHLERA
PAWLUS Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca (edytowane) W dniu 3.03.2024 o 08:16, RALF76 napisał(a): robisz adaptacje? jeszcze raz zapytam - jaki błąd? Tak robię adaptacje ... stwierdzam że problem egr jest w DIESEL GATE Edytowane 4 Marca przez PAWLUS
RALF76 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca (edytowane) z egr raczej P0403 lub P0405 taki powinien być raczej błąd, choć nie widać co jest dalej daj znać czy zmiana softu przyniosła efekt Edytowane 4 Marca przez RALF76
PAWLUS Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca 30 minut temu, RALF76 napisał(a): z egr raczej P0403 lub P0405 taki powinien być raczej błąd, choć nie widać co jest dalej daj znać czy zmiana softu przyniosła efekt
RALF76 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca jak wyglądają poprzednie uszkodzone zawory? zawalone mocno olejem/sadzą?
PAWLUS Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca Godzinę temu, RALF76 napisał(a): jak wyglądają poprzednie uszkodzone zawory? zawalone mocno olejem/sadzą? Tak całe zarosniete że sztanga stoi
RALF76 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca 10 godzin temu, PAWLUS napisał(a): Tak całe zarosniete że sztanga stoi po jakim przebiegu?
PAWLUS Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca 4 godziny temu, RALF76 napisał(a): po jakim przebiegu? Różnie... od 15 do 25 tys.km w zależności kiedy stanie egr
PAWLUS Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca 12 minut temu, RALF76 napisał(a): są ubytki oleju duże? Od zmiany do zmiany nic nie dolewam...
RALF76 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca to miejmy nadzieję że to soft choć trudno w to uwierzyć, dpf jeszcze jest?
PAWLUS Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca 27 minut temu, RALF76 napisał(a): to miejmy nadzieję że to soft choć trudno w to uwierzyć, dpf jeszcze jest? Dpf jest... wypala do 5.5g... A co według Ciebie???
Rekomendowane odpowiedzi