Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rezanie i montaż halogenów z polifta w zderzak przedliftowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[email protected]

Co do lepszego wyglądu to wszystko zależy od wykonania i gustu. Uważam że u mnie całkiem fajnie to wygląda. Po za tym póki nie mam FMICa nie mogę pozwolić sobie na kolejne zmniejszenie powierzchni dolotu powietrza - a przy polifcie część gdzie jest halogen jest pełna kratka. Najchętniej to w tym momencie w ogóle wywaliłbym halogeny :decayed: Będę myślał jak pojawi się FEMIC, może nawet nad zmianą zderzaka na poliftowy bo w sumie leży u mnie taki.

Opublikowano

U mnie jest wycięta prawie cała kratka i została tylko obwódka i halogen . Wlot powietrze do icka jest nawet większy niż w oryginalnej kratce więc o słabszym chłodzeniu raczej nie ma mowy . Co do wyglądu , jak dla mnie zadowalający http://s30.postimg.org/glbzvubul/20120412406.jpg

---------- Post dopisany at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany at 21:46 ----------

lepiej dociac kratki z polifta jest miej roboty i ladniej to wyglada

---------- Post dopisany at 13:00 ---------- Poprzedni post napisany at 12:59 ----------

kolego podaj meila to ci przesle foty jak u mnie to wyszlo

Wrzuć fotki tutaj , oblukamy jak to wyszło na poliftowych kratkach
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podpinam się z prośbą o fotki na kratkach poliftowych, sam ogarniam właśnie czy nie kupić od poliftu i jakoś dociąć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam problem z podłączeniem masy w aucie miałem lampy boscha i zmieniłem na valeo lift i chce podłączyć teraz halogeny i nie wiem gdzie sie wpiąc mase czy do wiązki z lampą cy gdześ indziej tak zeby było dobrze i żeby nie było żle ?

Opublikowano

przykrec gdzie kolwiek do budy..... a jak chcesz do instalacji lampy to do przewodu koloru brazowego...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy jak wstawić fotki?Bo chciałem się pochwalić się efektem na kratkach poliftowych.Z Góry Dzięki :hi:

Edytowane przez robert 3024

Opublikowano

możesz założyć sobie konto na fotosik.pl i dodać tam zdjęcia a później wrzucić je tutaj przez dodanie grafiki

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Robert, wyszlo swietnie. Napisz co i jak bo wyglada jak seria.

Edytowane przez yuhri

Opublikowano

Mam bardzo mało fotek z montażu , bo nie liczyłem, że ten montaż się uda.

Tak w skrócie opis:

4 piwka :wink: , kratki poliftowe L P, oprawki halogenów, halogeny, przewód do podłączenia, szlifierka kątowa z regulacją obrotów, tarcza listkowa, pisak, nożyk tapicerski, blaszki do montażu halogenu i śrubki.

Na poniższych zdjęciach jest opisane co należy zrobić.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/455727bc040ec89b.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8fbdbe8f1cb6eb89.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d72e0fe6bbe6952.html

Niestety nie mam zdjęcia po zakończonym montażu od środka ale zrobię i wstawię ;)

A ogólnie to super, że oprócz mnie jeszcze komuś się podoba :banan:

Edytowane przez robert 3024

Opublikowano

O to juz wiem jak się za to zabrać. Może nawet jakaś hybryda, soczewki z Fiata 500 na Twoim patencie. Zobaczymy które części będzie prościej dostać.

Opublikowano

Ja bym zakładał ori ,bo ten halogen wchodzi w zderzak idealnie.

Opublikowano

Nawet ładnie to wygląda :)

Trzeba zrobić to u siebie.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Chłopaki a co możecie powiedzieć o kartkach z usa wersji ? Będzie to pasowalo p&p?

Opublikowano

nie bedzie tylko wszystkich mocowan w zderzaku (p ile zderzak eu), ale nie problem je dorobic, reszta p&p

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta. W tym linku http://www.audiworld.com/tech/elec90.shtml jest opis, jak zmontować halo na częściach poliftowych w przedliftowym zderzaku. Ktoś może robił według tego sposobu? Idzie to ładnie ogarnąć? Chcę zmienić lampy na soczewki Hella i stąd potrzeba montowania halo poliftowych.

Opublikowano

tylko ze to sie tyczy do wersji usa.....

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Tak, a jeśli miałem wersję bez halusów w zderzaku, ale na konsoli był działający włącznik do przeciwmgielnych przednich świateł, to gdzie są wtyczki, albo skąd wziąć prąd do halusów, jeśli zmieniłem zderzak na taki z halogenami? Włącznik działający na konsoli jest, ale wtyczki ani pół pod maską??? Więc gdzie ten prąd z włącznika jest puszczony, znaczy skąd wziąć ten prąd kablami do świateł przeciwmgielnych przednich?

20141110_151646.jpg

Opublikowano

W lampach.... z tego xo pamietam zielony kabel

Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka