Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Moja B7-ka 2.0 TDI 16V + WYKRES

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym opisać i pokazać wam mój samochodzik Audi A4 B7 2005.12.07r.

Na razie tylko jedno kiepskie zdjęcia ale jutro postaram się umyć autko po dzisiejszym dniu i coś pstrykne.

33530360.th.jpg

Chociaż 2 ładne zdjęcia bo bateryjka padła:

s7303108.jpg

s7303109.jpg

Wyposażenie :

-podwójny climatronic

-podgrzewane fotele

-tempomat

-drl

-living home

-skórzana tapicerka

-lusterka fotochromatyczne

-sensor deszczu

-sensor zmierzchu

-spryskiwacze reflektorów

-bixenon

-elektryczne szybki [przód]

-alu felgi na lato od A5 18'x8 , 235/40/18

-alu zima org. 16' , 215/55/16

-komputer pokładowy

-podłokietnik

pewnie coś jeszcze pominełem:)

Modyfikacje dokonane:

- Nowe turbo BRD 03g145702h

- drugi fabryczny intercooler [ podłączenie wykonane samodzielnie - custom , nie chciałem wymieniać belki pod zderzakowej i sam wykombinowałem orurowanie]

- program

-wymieniony silnik na BKD 2008r. 40tys.km.

-zawieszenie s-line [zdjęcia jak tylko pogoda się poprawi]

W planach :

-przyciemnienie szybek

- wydech z dwóch stron pojedyńczy [jak 3.0 tdi]

Opublikowano

No to gratulacje,czekamy az wrzucisz wiecej fotek :good:

Dobrze bylo by ja obnizyc troszke.

Opublikowano

Stary super furka.

Jakieś fajne fele 17" S-line od Ba$iora byś wzioł i będzie GIT :good:

Opublikowano
:) tyle na temat :)
Opublikowano

:hi:ladne autko tylko foto kiepskie i wsoko stoi

Opublikowano

czekam na wynik :). Musimy się jakoś umówić na obejrzenie tego samodzielnego podłączenia IC :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

niema problemu .

jeden waż wykorzystałem seryjny tylko przedłużyłem o 5cm żeby sięgnął turbiny, a drugi to 2 kolanka 90st + 12cm rurki fi50 parę opasek sprytu no i wielkiej "cierpliwości'' , pobluzgać pod nosem też musiałem :) wszystko chodziło o to żeby nie wymienić belki pod zderzakiem no i ominąć potrzebę zakupu 2 węży w aso. [br]Dopisany: 07 Maj 2009, 12:43_________________________________________________a to wyniki moich modów i softu mirassa z dynosoft wrocław

auto zaczeło naprawde przyjemnie śmigać.

modd.jpg

Opublikowano

Ładne autko. Gratulacje :good:

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Fotki na zawieszeniu s-line, niema wielkiej różnicy ale w prowadzeniu autka dużo się poprawiło na +

dsc00122gt.th.jpg

dsc00123c.th.jpg

Opublikowano

ziutek--wroclaw nie to ze sie czepiam ale to auto ma pooootwornego laga :shocked:

mimo ze moje auto tez nie jedzie za specjalnie mam to przy 1800 obrotow mam ok 260-270 Nm ty masz ledwo 230 Nm

2000 tys. ty masz ledwo 280 Nm gdzie moja seria ma juz 330 Nm.To bardzo duze roznice tym autem musi sie fatalnie jezdzic ? [br]Dopisany: 23 Październik 2009, 08:31_________________________________________________Zobacz dla przykladu na dwa auta z turbo BRD strojone u Witka.

Przy 2000 tys. one maja juz po 350 Nm . to jes Gigantyczna roznica , twoje auto do 2400 jedzie duzo gorzej niz seria

wykresyi.jpg

Opublikowano

ziutek--wroclaw nie to ze sie czepiam ale to auto ma pooootwornego laga :shocked:

mimo ze moje auto tez nie jedzie za specjalnie mam to przy 1800 obrotow mam ok 260-270 Nm ty masz ledwo 230 Nm

2000 tys. ty masz ledwo 280 Nm gdzie moja seria ma juz 330 Nm.To bardzo duze roznice tym autem musi sie fatalnie jezdzic ? [br]Dopisany: 23 Październik 2009, 08:31_________________________________________________Zobacz dla przykladu na dwa auta z turbo BRD strojone u Witka.

Przy 2000 tys. one maja juz po 350 Nm . to jes Gigantyczna roznica , twoje auto do 2400 jedzie duzo gorzej niz seria

ja sie z Tobą nie zgodze

powiedz mi po ch...olere Ci przy 2000 obr taki duży moment, zeby palić gume w miejscu ?

samochód powinien przyspieszac w wyższych prędkościach obrotowych, a nie strzał z niuta, boksowanie kołami a potem zadyszka

dla mnie jest to szybkie auto

Opublikowano

sokolnh sam sobie przeczysz , zerknij na wykresy jeszcze raz i zobacz gdzie jest ten szczal z niutona , bo na tych co wkleilem Nm narastaja bardzo lagodnie a na tym z dynosoftu dostaje ogromnego szczal a zamim sie doczlapie do tych 2400 to parametry ma gorsze niz seria ktora juz sama w sobie w BRD jest tragiczna.

Opublikowano

a Jaka seria wyszła ??

Opublikowano

Wykresem się nie jeździ jak by co, jak kolega wyczuje auto to będzie dobrym kierownikiem :)

Opublikowano

sokolnh sam sobie przeczysz , zerknij na wykresy jeszcze raz i zobacz gdzie jest ten szczal z niutona , bo na tych co wkleilem Nm narastaja bardzo lagodnie a na tym z dynosoftu dostaje ogromnego szczal a zamim sie doczlapie do tych 2400 to parametry ma gorsze niz seria ktora juz sama w sobie w BRD jest tragiczna.

nic nie przeczę, ale nie bede sie już drugi raz argumentował

wg mnie jest ok i na pewno tym autem tragicznie jak to określiłeś sie nie jeździ :wink4:

Opublikowano

a Jaka seria wyszła ??

ale pytasz o moj czy jego ?

Wykresem się nie jeździ jak by co, jak kolega wyczuje auto to będzie dobrym kierownikiem :)

vario-tech wiem ale ten wykres pokazyje dokladnie ze sa turbiny BRD i " turbiny BRD " i kolega trafil chyba wlasnie ta ktora ciezko sie napedza.

Moja wstaje przy 2000-2100 a jak sie Witek przejechal to powiedzial ze jego Big turbo na mniejszego laga a patrzac na ten wykres to wyglada to jak by tam wiadro bylo.

ziutek--wroclaw powiedz czy kupowales nowa czy dorwales uzywke ? [br]Dopisany: 23 Październik 2009, 14:38_________________________________________________

nic nie przeczę, ale nie bede sie już drugi raz argumentował

wg mnie jest ok i na pewno tym autem tragicznie jak to określiłeś sie nie jeździ :wink4:

to nie chodzi o tragedie bo auto jest pewnie szybkie tylko o jego charakterystyke rozwijania Nm.

Ten wykres przypomina wykres auta wyscigowego gdzie jest waski zakres obrotow i dostepne sa raczej na gorze.Zerknij na moj wykres i porownaj wartosci przy tych samych obrotach.

Dodam ze moje auto raczej nalezy do tych slabszych BRD bo jak widzisz giftow specjalnych nie ma , wrecz ledwie trzyma serie +/- i turbo tez pozno wstaje.

64771245.jpg[br]Dopisany: 23 Październik 2009, 14:45_________________________________________________To wykres bylego auta Patroxa z turbo BRD .Porownaj powiedzmy przy 2000 tys obrotw. roznicy jest prawie 50 Nm - to bardzo duzo

patrox209kmyk3.jpg

a tu na Big turbo

patroxbigturbo.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem z pewnych względów to późniejsze wstanie turbiny ma swój sens ale raczej nie do jazdy dziennej (miejskiej) bo to raczej upierdliwe i podobne do tego jak w benzynowym Volvo 850 T5R, kiedyś tym śmigałem i jak dochodziłem do 3 tys. to musiałem mocno trzymać kierę bo taki kopniak był, na wyższych biegach to już była melodia :)

Opublikowano

Gratki pięknych 4 kółek! Wykres nie jest zły, tam gdzie ma być moc i nm tam jest. Faktycznie późno wstaje, przydało by się odrobinkę wcześniej tak ok 2000 ale chyba nikt nie katuje diesla na niskich obrotach? W trasie jak znalazł do wyprzedzania. No i w porównaniu z serią to musi być niebo a ziemia...

ps. kolego piszesz, że chcesz montować wydeszki jak w 3.0 jeśli chciałbyś za pół darmo dokładkę (nie s-line) od 3.0 to pisz do mnie na pw. akurat takową posiadam i jest mi zbędna.

Opublikowano

co tu dużo mówić - w czerni i srebrze - eleganckie auta, jednak relingi i ładne felgi swoje robią. ja bym nic nie zmieniał.