Langista Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Bo akurat zlatuje po profilach, zdejmij boczki bagażnika i zobaczysz gdzie mokre.
Ivanek Opublikowano 19 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2024 40 minut temu, Langista napisał(a): Bo akurat zlatuje po profilach, zdejmij boczki bagażnika i zobaczysz gdzie mokre. Tak sprawdzę
Ivanek Opublikowano 20 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Tylko te drzwi z góry mają mokrą uszczelkę, może być tak że woda się dostaje pod chromowanym dekorem wokół szyb? Jest tam jakiś kanalik do wnętrza samochodu pod tym? W nocy padał deszcz, pod kanapą wody póki co nie ma. Za zimno na rozbieranie auta Edytowane 20 Grudnia 2024 przez Ivanek
Ivanek Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) W dniu 19.12.2024 o 12:46, Langista napisał(a): Bo akurat zlatuje po profilach, zdejmij boczki bagażnika i zobaczysz gdzie mokre. Mokro jest też z przodu, pod schowkiem bliżej tunelu, cała prawa strona jest mokra od przodu aż po tył, woda pod kanapą, jakaś plastikowa czarna skrzynka (to moduł komfortu??) także jest mokra, wykładzina nad tą skrzynką jest tak mokra że można wykręcać wode jak z mopa, śmierdzi już stęchlizną. Nie mam pomysłu od czego ruszyć poszukiwania. Demontaż fotela pasażera to na dzień dobry, schowek i te plastiki do zrzutu i odsysanie wody + suszenie. @Dev @Langista kojarzycie może czy tam gdzieś są jakieś 'zatyczki' w podłodze przez które może wlatywać woda? Odpływy pod aku pozbawione gumek i to już przez poprzedniego właściciela. Wode miałem dziś nawet na przedniej szybie od środka po prawej stronie, szyba była wymieniana przez poprzedniego ale od lipca do listopada nie widziałem żadnych problemów, odkurzałem dokładnie samochód i nie było czuć niczego. Podobno jeszcze może się lać pod filtrem kabinowym, tam ludzie wklejają tą obudowę na silikon do karoserii. Teorytycznie trop mogłby być dobry, pod aku wody nie ma a tam nie zerkałem. Edytowane 26 Grudnia 2024 przez Ivanek
Ivanek Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) Sucho Edit: i to była zmyłka, ewidentnie gąbka jest ciemniejsza od wody i prawdopodobnie to było przyczyną o czym w dalszych postach. Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Ivanek
Gorczyk Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Wspominałeś o wymianie szyby przez poprzednika, podobna sytuację kolega miał w dwóch fordach, wymiana szyby a potem problemy z wodą i to nie przy ulewach lecz przy zmianach temperatury bliżej zera i deszczu przy okazji. Może wodą spływa gdzieś słupkiem. Widziałem też filmiki jak wodą na ścianie grodziowej dostaję się niewidocznym łączeniem blach... W trzech autach walczyłem z wodą w bagażniku akurat i w dwóch z nich były to łączenia blach... nie widoczne dla oka.
MaTeo85 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Przelotka kabli z drzwi? Przelotka kabli do lampy z prawej pod schowkiem. Odpływ klimy na środku przy nogach pasażera, trzeba odchylić wykładzinę. Wyciągaj fotel jak najszybciej żeby dobrać się pod dywan. W nogach pasażera pod dywanem jest puszka od modułu telefonu.
Ivanek Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 2 godziny temu, MaTeo85 napisał(a): Przelotka kabli z drzwi? Przelotka kabli do lampy z prawej pod schowkiem. Odpływ klimy na środku przy nogach pasażera, trzeba odchylić wykładzinę. Wyciągaj fotel jak najszybciej żeby dobrać się pod dywan. W nogach pasażera pod dywanem jest puszka od modułu telefonu. Moduł Bluetooth czasem mi się rozłącza podczas jazdy i łączy ponownie, czyli tam już woda jest. Kable drzwi suche, odpływ klimy nie wiem czy jest w stanie walić aż tyle wody do auta?
Ivanek Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) Trafiłem na ten film Jutro spróbuję Ma to sens bo woda która jest w aucie jest czysta Miejsce się zgadza gdzie jest plama mokra. Dywan to moje a to rozebrane to poglądowe z youtube, anglik więc lustrzane odbicie ale wysokość by się zgadzała, jutro tam zerknę. Edytowane 26 Grudnia 2024 przez Ivanek
Langista Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Ale nie tłumaczy to też tego, że na kanapie masz mokro, tam w ogóle wody być nie powinno a odpływ w aucie jest na ewentualne zalanie, nie żeby ciągle wypuszczać wodę, która się tam dostaje.
Ivanek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2024 3 minuty temu, Langista napisał(a): Ale nie tłumaczy to też tego, że na kanapie masz mokro, tam w ogóle wody być nie powinno a odpływ w aucie jest na ewentualne zalanie, nie żeby ciągle wypuszczać wodę, która się tam dostaje. No właśnie to jest dziwne żeby było aż tyle wody niby ze skraplacza, że aż kanapa jest mokra ;x Dziś do tego zerkne ale jeszcze oddaje na gwarancje akumulator z B6 bo dziś ostatni dzień z trzech lat .
Ivanek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2024 (edytowane) Przy włączonej klimie powinno coś tu lecieć z tego wężyka nie? Totalnie nic nie leci, nic nie czuje, klimę zrobiłem na low. Może kompresorem w to dmuchnąć? Spływ drożny bo leci woda jak wlałem. Leje wodą po szybie, po filtrze, za akumulatorem, po dachu, relingi, nigdzie nie widzę by leciało. Edytowane 27 Grudnia 2024 przez Ivanek
Ivanek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2024 Tu niby są korki ale każdy jest szczelny, jest zatyczka która jest jakby pod tylną kanapą też jest sucha. To skąd woda się bierze?
Ivanek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2024 Odessałem około 8l wody, farelka do auta, wentylacja wnętrza i lekko uchylona szyba żeby wilgoć miała jak się wydostać.
Langista Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Podsufitka w dół i sprawdź czy nie robi się mokro przy śrubach z relingów. Potem sprawdź czy otwory w drzwiach są drożne, zatkane mogą cisnąć wodę do auta zamiast na zewnątrz.
Ivanek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Langista napisał(a): Podsufitka w dół i sprawdź czy nie robi się mokro przy śrubach z relingów. Potem sprawdź czy otwory w drzwiach są drożne, zatkane mogą cisnąć wodę do auta zamiast na zewnątrz. Rurka z klimy drożna. Podsufitka musiałaby być mokra przy takiej ilości wody. Gdzie są te otwory w drzwiach? W uszczelce gdzieś po środku? Edytowane 27 Grudnia 2024 przez Ivanek
Langista Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Jak od dołu spojrzysz to je zobaczysz, powinny być 3 na całej długości drzwi przy zewnętrznej ściance.
A4b6quattro Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Gratulacje b7-mki, niech służy, teraz kolejne dłubanie,jak w b6-tce😃 1
Ivanek Opublikowano 28 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) W dniu 28.12.2024 o 11:27, A4b6quattro napisał(a): Gratulacje b7-mki, niech służy, teraz kolejne dłubanie,jak w b6-tce😃 Nie już tyle dłubania nie będzie jak w B6 haha. Co do wody to byłem na myjni z podniesionym dywanem teraz patrzę i woda pojawia się na dole wentylatora dmuchawy przy napisie VALEO. Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Ivanek
A4b6quattro Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 A te odpływy przy podszybiu gdzie aku to drożne ?
Rekomendowane odpowiedzi