Kemysz79 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Witam wszystkich. Krótko, szukam numeru wahacza dolnego tylnego P/L Banana od Lemfordera. Niby jest inny od a4 b5 a na aukcjach niby to samo. Podaje VIN WAUZZZ8E33A257201
Kemysz79 Opublikowano 10 Września Autor Opublikowano 10 Września Witaj. Posiadasz może numer Lemforder? Wiem że OE to 8E0407693AG i 8E0407694AG ( >1000zł za sztuke) po wpisaniu wyskakuje że pasują do b6 jak i b5. Dziwna sprawa bo w ASO stwierdzili mi wyciek oleju z lewego banana 🤔
Langista Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Zrobili by mi dzień, gdyby mi tak powiedzieli, które to ASO takich fachowców ma?
Kemysz79 Opublikowano 10 Września Autor Opublikowano 10 Września Coś kapało mi z gniazda sanek tam gdzie zamocowany jest banan. Przetrzepali każde miejsce włącznie z próbą ciśnienia układu chłodzenia i nic. Auto jak stało nawet po odpaleniu sucho. Po przejechaniu dystansu spieniony płyn, olej z tuleji banana..ASO Lubin sterdziło wyciek z wahacza Też mnie to rozśmieszyło, ale zacząłem szukać i faktycznie są tuleje gumowe i hydro. Dwa razy mi trzepali komorę i żadnego śladu wyciekającego czegoś nie stwierdzili tylko wahacz. Na powrocie sucho. Nawet zaprosili mnie pod podnośnik i faktycznie, ruszając wahaczem coś si pieniło. Wszystko wokół suche. Czy spotkał się ktoś z hydrołożyskiem w wahaczu Banan? Pomoże mi ktoś, jaki jest numer wahacza banana Lemforder. Na all..ro znalazłem jede numer 13676 02 ale w opisie pasuje do a4 b5 i a4 b6 a podobno różnią się.
Elhape Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września (edytowane) Według etki do B5 i B6 idzie ten sam wahacz o takich numerach jak podałeś (8E0407693AG i 8E0407694AG). Kupowałem nie dawno do B5 i w aukcji z której brałem w liście pasujących samochodów są B5 i B6 oraz jakieś A6, A8, skoda superb i passat. Edytowane 11 Września przez Elhape
Rozwiązanie Kemysz79 Opublikowano 25 Września Autor Rozwiązanie Opublikowano 25 Września Wczoraj wymieniłem tuleje. Faktycznie w jednej jest szczelina z której sączył się płyn na bazie glikolu. Oznacza to, że tuleje w bananie audi a4 b6 są hydro łożyskami. Numer OE 4D0407183Q. ASO miało rację. Dokładnie w tym miejscu się sączył Nie wiem tylko po co jest ten płyn i jaki jest skutek jego wycieku.
Langista Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września Możliwe, że jest tylko po to, aby wskazać uszkodzoną już tuleję.
Rekomendowane odpowiedzi