zaak_ Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca (edytowane) On 2/9/2025 at 11:11 AM, Johnu said: status pojazdu działa również przez dodanie w salonie PL, tak jak wspomina kolega różnica tylko taka ze w MMi się nie zalogujemy Europejskim kontem i nie wyświetla nas tam jako użytkownika głównego . Ale dane są przesyłane. 1 .A jakby zalozyc konto w USA to i pewnie w MMI sie zalogujesz? ____ 2. @Johnu wiesz jakiego typu jest ten modul esim ktory wylutowales i jakiego typu jest modul sim ktory wlutowales? Chce poczytac o ich specyfikacji, pinout, datasheet. Edytowane 5 Marca przez zaak_
Johnu Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca 1. Tak, jeżeli założysz konto od podstaw region USA. To tym kontem zalogujesz się w MMI. 2. Wylutowany został chip e-sim w module Telmatic, a wlutowane złącze na fizyczna kartę nano SIM. Zainstalowana karta nano SIM. Osobiście spróbował bym jako pierwsza po tej operacji włożyć docelową kartę SIM jaka ma być.
zaak_ Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Masz moze zdjecia tych modulow esim i sim z bliska z dwoch stron?
Johnu Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Zbliżeń nie mam, ale wrzucałem zdjęcia z procesu wymiany są na 1 stronie tego tematu
zaak_ Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca A ten slot na karte sim, to ma byc od telefonu samsung g850? Pinout dla esim znalazlem tutaj: https://www.st.com/resource/en/data_brief/st4sim-200m.pdf Szukam pinout dla tego slotu sim. No bo skad wiedziales czy lutowac w ten czy w inny sposob?
Johnu Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca W dniu 5.03.2025 o 21:23, zaak_ napisał(a): A ten slot na karte sim, to ma byc od telefonu samsung g850? Pinout dla esim znalazlem tutaj: https://www.st.com/resource/en/data_brief/st4sim-200m.pdf Szukam pinout dla tego slotu sim. No bo skad wiedziales czy lutowac w ten czy w inny sposob? Tak, jeżeli masz moduł o tych samych numerach to z Samsunga. Informacje znalezione w internecie gdzie to wlutowac nie wiem czy znajdziesz cokolwiek bo w zasadzie nikt nie wie co i jak z tymi modułami. Zwyczajnie metoda prób i błędów .Oczywiście na własną odpowiedzialność.
printpimp Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Cześć, zacząłem dzisiaj rozbierać tył w poszukiwaniu modułu ponieważ salon w PL przypisał mnie jako głównego użytkownika i w apce zaczęło mi pokazywać już dane lecz z dawien dawna (pewnie ostatnie zapisane na serwerze). Ale tutaj pojawia się zdziwko bo modułu w miejscu przewidzianym przez serwisówkę go nie ma. Jakieś podpowiedzi o co tu chodzi?
Muskel1 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Masz przedlifta, więc nie masz jeszcze sterownika 75. W przedlifcie komunikacja odbywa się poprzez sterownik Gateway.
printpimp Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Kurczę kolega gdzieś w pierwszych postach pisał, że ma przedlifta 2019. No nic, niezbadany teren Gateway’a chyba niweczy plany. Czy wynika z tego, że dla przedliftów po dopisaniu jako główny użytkownik pozostaje jedynie wymiana modułu LTE w schowku na EU co da możliwość na korzystanie z aplikacji myAudi ale nie da nic w kwestii uruchomienia SOS?
mariusz36 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 36 minut temu, printpimp napisał(a): Ale tutaj pojawia się zdziwko bo modułu w miejscu przewidzianym przez serwisówkę go nie ma. Jakieś podpowiedzi o co tu chodzi? Nie wiem czy dobrze szukasz , ale ten moduł jest za tylną kanapą pod schowkiem narzędzi , pacząc od tyłu bagażnika to po lewej stronie . Może też być tak jak pisał kolega Muskel1 .
Muskel1 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Podłącz pod VCDS wykonaj pełny auto-scan i wtedy zobaczysz, czy masz na scanie sterownik 75 Ale tak jak pisałem, jeżeli masz przedlifta z MIB2 to nie masz sterownika telematyki.
printpimp Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca No nic pozostaje jedynie odkurzyć liście z zakamarków i złożyć samochód 🤣
Johnu Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 6 minut temu, printpimp napisał(a): No nic pozostaje jedynie odkurzyć liście z zakamarków i złożyć samochód 🤣 Jeżeli twoje auto to A4 z 18 roku to musisz mieć ten moduł. Wysyłałem zdjęcie gdzie powinien być.
printpimp Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 10 minut temu, Johnu napisał(a): Jeżeli twoje auto to A4 z 18 roku to musisz mieć ten moduł. Wysyłałem zdjęcie gdzie powinien być. Tak, moje auto to A4, wyprodukowane 06/2018. Wydaje mi się, że szukam dobrze. Pod tacą z lewarkiem etc. po lewej stronie. Patrząc na zdjęcie, które wrzuciłeś zgadza się prowadzenie przewodu oraz okrągły gumowy przepust w podłodze. Tak jak pisał @Muskel1 w manualu moduł J949 pojawia się dopiero na schemacie w wersji „Product Improvement” i tu może być pies pogrzebany.
Johnu Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 11 godzin temu, printpimp napisał(a): Tak, moje auto to A4, wyprodukowane 06/2018. Wydaje mi się, że szukam dobrze. Pod tacą z lewarkiem etc. po lewej stronie. Patrząc na zdjęcie, które wrzuciłeś zgadza się prowadzenie przewodu oraz okrągły gumowy przepust w podłodze. Tak jak pisał @Muskel1 w manualu moduł J949 pojawia się dopiero na schemacie w wersji „Product Improvement” i tu może być pies pogrzebany. Ok
printpimp Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Orientuje się ktoś gdzie i czy w ogóle jest zalutowany analogiczny eSIM w przedlifcie?
Rekomendowane odpowiedzi