--Rafcio-- Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Możecie sprawdzić u siebie albo powiedzieć ile idealnie fabrycznie powinno być napięcia na kostce żarówki H7 świateł mijania przy zapalonych światłach mijania i pracującym silniku w lampach poliftowych Valeo?
--Rafcio-- Opublikowano 25 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2024 To ja mam na kostce 12.9V czyli cos jest nie tak
Langista Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 12.9V jest ok, na H4 mogło by być więcej ale H7 już od 10 świeci.
--Rafcio-- Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 2 godziny temu, Langista napisał(a): 12.9V jest ok, na H4 mogło by być więcej ale H7 już od 10 świeci. Widziałeś jak ponizej 12v świeci?
Langista Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Tak widziałem, nie zmienia to faktu, że te żarówki są na 12V, nie 14V.
--Rafcio-- Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 Pełna ich moc według producentow jest przy 13.2v ale w sumie mi chodzi tylko czy to co ja mam czyli 12.9 to jest norma w tych pojazdach czy mam coś grzebać i poprawiać?
Muskel1 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Jakie napięcie masz na biegunach akumulatora na pracującym silniku?
Muskel1 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Więc masz gdzieś spadki napięć, skoro do lamp tylko 12.9 V dochodzi.
--Rafcio-- Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 Najlepiej żeby ktoś kto uzywa b5 zmierzył i będzie jasne bo może fabryka tak to obliczyła że prąd przechodząc przez stacyjkę ,manetkę, kable, bezpiecznik ma na końcu 12.9V
--Rafcio-- Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) No to czekam na kogos kto pomierzy u siebie napiecie czy to w audi czy vw seat skoda jakimkolwiek modelu aby było na lampach h4 lub h7 😁 Edytowane 26 Grudnia 2024 przez --Rafcio--
Fazii Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Ma być napięcie takie jak zmierzysz na aqu i cudów nie ma. Mierzyłeś na kostce od żarówki ? Zmierz napięcie na kostce wpinanej do lampy. Często przewody w lampie są już przegrzane i skruszałe. 1
--Rafcio-- Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2024 (edytowane) Bez żarówki ale włączona manetka na swiatła mijania jest tyle co na akumulatorze, gdy żarówka jest włożona i świeci jest te 11.5v na zgaszonym a na zapalonym silniku 12.9. Dobra rada z tym pomiarem w kostce wpinanej w dekiel lampy, jak tam wyjdzie więcej to wychodziło by na słabe przewody w samej lampie Edytowane 27 Grudnia 2024 przez --Rafcio--
krzychuG Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Nie wiem jak w B5 , ale w starszych właśnie autach zasilanie szło przez włącznik świateł i manetkę zmiany świateł do tego długość starego przewodu i gotowy spadek kilku volt , np. vw t4 przerabiało się na przekaźniki żeby coś światła było.
--Rafcio-- Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2024 4 minuty temu, krzychuG napisał(a): Nie wiem jak w B5 , ale w starszych właśnie autach zasilanie szło przez włącznik świateł i manetkę zmiany świateł do tego długość starego przewodu i gotowy spadek kilku volt , np. vw t4 przerabiało się na przekaźniki żeby coś światła było. Tutaj tez tak jest
matmac Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Jakiś czas temu sprawdzałem to u siebie i też miałem podobny spadek napięcia. Jedyne co możesz poradzić to przerobić instalację tak jak @krzychuG napisał, ale nie spodziewaj się cudów, różnica w ilości światła będzie mizerna, za to częściej będziesz wymieniał żarówki. 1
--Rafcio-- Opublikowano Niedziela o 12:22 Autor Opublikowano Niedziela o 12:22 Instalacje przy lampach i tak mam ciętą bo zmieniałem przedliftowe lampy na poliftowe zespolone, więc mogę tam odizolować i wsadzić na próbę przekaźniki.
Rekomendowane odpowiedzi