maciek3400 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Witam, po kompletnej wymianie zawieszenia (wraz z kpl. wahaczy oraz kołyską) samochód zrobił się za wysoki. Sprężyny i amortyzatory Sachs dobrane po VIN, mam zawieszenie z wlepy 1BA czyli standard. Odległość od wierzchu opony do krawędzi błotnika ponad 8 cm. Zdjęcia na kołach zimowych 17". Wygląda to tragicznie, na letnich będzie jeszcze gorzej. Sprężyny przed montażem porównałem ze starymi i wydawały się równe. Obie po 374 mm wysokości. Obie z różowym i szarym paskiem. Co może być przyczyną ? (dodam, że na starym zawieszeniu było o wiele niżej.) Edytowane 17 godzin temu przez maciek3400 twardość
P.Wiśnia Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Napisz jakie dokładnie elementy kupiłeś
maciek3400 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu -amortyzator sachs 313365 -mocowanie amortyzatora sachs 802561 -sprężyna sachs 994376 Wahacze raczej bez wpływu na sytuację, zresztą porównywałem numery z tym co było i poszło tosamo (lemforder).
janusz75 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) śruby zawieszenia (mocowania wahaczy) dokręcane na podnośniku czy po opuszczeniu samochodu?.. Edytowane 4 godziny temu przez janusz75
maciek3400 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Dokręcane po opuszczeniu samochodu. W obawie przed trafieniem w odpowiednią wysokość podbicia lewarkiem po prostu postawiłem auto na kołach i wszystko dokręcone po wczołganiu się pod samochód. Edytowane 6 godzin temu przez maciek3400
janusz75 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu no to wszystko wskazuje na sprężyny... bo to one utrzymują ciężar samochodu... sprawdź jeszcze raz, czy te które kupiłeś i są założone pasują do Twojego modelu...
Langista Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Z ciekawości, zdejmij koło, nadkole I pokaż jak to jest zmontowane wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi