Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie Lane Assist w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Łukasz97 napisał(a):

Jeżeli kodowania są takie jak przed to dlaczego bije błędem skoro było wszystko tak samo.

Nie wiem co tam rozwaliłeś.

Zmieniałeś kierownicę na inną pisałes?

Pezed czy po kodowaniu?

Opublikowano
2 minuty temu, Łukasz97 napisał(a):

Mógłbyś podać to kodowanie według Ciebie jeszcze bym sobie spróbował może gdyby się ten Lane assist zakodował i zaczol działać to błąd by zniknął..

Nie zniknie sam z siebie.

Opublikowano
4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Nie wiem co tam rozwaliłeś.

Zmieniałeś kierownicę na inną pisałes?

Pezed czy po kodowaniu?

Kierownice zmieniałem już z 2 miesiące temu. Raczej nic nie rozwaliłem nie grzebałem nic poza tym kodowanie i przewróciłem stare 

4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Nie zniknie sam z siebie.

No wiadomo może ta kierownica to powoduje w sumie nie wiem czy przed nie było błędów ale chyba raczej nie

Opublikowano

Przywróciłeś także wszystkie adaptacje?

Opublikowano

Tak, jutro jeszcze raz popatrzę na  adaptację bo tego trochę jest moze tam gdzieś popełniłem błąd. W sterowniku A5 te adaptację nie są dostępne jak jest to wykodowane pisze że kanał niedostępny więc tam chyba nie muszę zmieniać ? Musiał bym zakodować cofnąć adaptację i wykodować ale to chyba bez sensu ?

Opublikowano

Wszystkie zmiany muszą być przywrócone do pierwotnego stanu.

Opublikowano

W takim razie muszę zakodować tego asystenta wycofać te zmiany w sterowniku A5  w adaptacjach i później znowu wykodować i zobaczyć. Spróbuję zobaczymy może akurat się uda. 

Edytowane przez Łukasz97

Opublikowano

Wycofałem wszystko pierwotnie według danych z pliku Debug i dalej ten pozostaje. Tak sobie jeszcze w trakcie przypomniałem że przy konwersji chciałem żeby mi gościu włączył czytanie znaków i próbował jeszcze włączyć żeby Car Play łączył się bez kabla i dosyć długo mu z tym zeszło i ostatecznie się nie udało może już od wtedy te błędy były  bo w sumie nie sprawdzałem. Będę się musiał z nim skontaktować tylko czy będzie pamiętał to nie wiem.

Opublikowano

Masz aktualny scan?

Opublikowano

Czyli rozpoznawanie znaków też nie działa?

Opublikowano

Nie działało od początku nawet jak było przed konwersja po konwersji tez nie działało próbował włączyć czytanie znaków wraz z tym żeby łączyć się z Carplay bezprzewodowo bo aktualnie jest tylko przez kabel ale się nie udało.

Opublikowano

Więc możliwe, że wgrał flasha do kamery pod rozpoznawanie znaków, a że nie działało, cofnął kodowanie pod rozpoznawanie znakóww kamerze. Flash jednak pozostał i dlatego kamera informujme o niewłaściwym kodowaniu. Niestety nie ma możliwości sprawdzenia jaki flash jest wgrany. Jakbyś miał VCP, to wgraj flash do kamery bez rozpoznawania znaków i sprawdź, czy błąd zniknie.

Opublikowano

Kodowanie czytania znaków wyłączyłem dziś sam w sterowniku A5 bajt 16 bit 4 odznaczyłem bo był zaznaczony i w sterowniku 17 w zegarach  wyłączyłem w bajcie 14 bit 6. Patrzyłem po adaptacjach w 5F bo widziałem że trzeba aktywować ale były już nieaktywne więc myślę że nawet tam nie grzebał. Lecz po tym błąd dalej pozostał 

Opublikowano

Więc może flash nadal pozostał.

Opublikowano

Może gdybym spróbował zakodować czytanie znaków to by się udało? 

Czy to kodowanie i adaptację  będzie pasować do A5 f5 2020? Spróbuję jak nie to cofnę kodowanie i adaptację. 

Opublikowano

Do rozpoznawania znaków konieczny jest flash kamery, zmiana kodowań i adaptacji.

Opublikowano

Gdy będzie flash wgrany to będzie działać gdy nie będzie to nie będzie działać i cofnę kodowanie.

Czy to kodowani i adaptacja będzie działać ? 

Opublikowano
3 godziny temu, Łukasz97 napisał(a):

Nie działało od początku nawet jak było przed konwersja po konwersji tez nie działało próbował włączyć czytanie znaków wraz z tym żeby łączyć się z Carplay bezprzewodowo bo aktualnie jest tylko przez kabel ale się nie udało.

Carplay w polifcie działa bezprzewodowo domyślnie.

Opublikowano
4 minuty temu, turzol napisał(a):

Carplay w polifcie działa bezprzewodowo domyślnie.

Z tego co mi mówił gość od konwersji potrzebna jest jakaś aktualizacja sterownika  która długo się aktualizuje około 6h tak mi mówił.