Sh1rox Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Witam, Grzechotała mi sprężarka klimy. Na początku miałem piszczący pasek i rozklekotaną rolkę prowadzącą, więc nie pomyślałem, że to może być klima. Zamówiłem komplet czyt. pasek, rolka i napinacz. Po wymianie i odpaleniu jeden wielki zgrzyt i klekot ze sprężarki klimy oraz dym. Teraz pojawia się moje pytanie, czy mogę odkręcić sprzęgło klimatyzacji i dać krótszy pasek? Według numerów OEM mam pasek "6PK1590" dla auta bez klimatyzacji przewidziany jest "6PK1080" czy jednak "6PK1300"?. Czy to wystarczy by móc jeździć?? Bardzo proszę o pilną odpowiedź. Pozdrawiam Edytowane 7 godzin temu przez Sh1rox dodanie numeru oem
Rozwiązanie Rob@k Opublikowano 6 godzin temu Rozwiązanie Opublikowano 6 godzin temu Godzinę temu, Sh1rox napisał(a): Witam, Grzechotała mi sprężarka klimy. Na początku miałem piszczący pasek i rozklekotaną rolkę prowadzącą, więc nie pomyślałem, że to może być klima. Zamówiłem komplet czyt. pasek, rolka i napinacz. Po wymianie i odpaleniu jeden wielki zgrzyt i klekot ze sprężarki klimy oraz dym. Teraz pojawia się moje pytanie, czy mogę odkręcić sprzęgło klimatyzacji i dać krótszy pasek? Według numerów OEM mam pasek "6PK1590" dla auta bez klimatyzacji przewidziany jest "6PK1080" czy jednak "6PK1300"?. Czy to wystarczy by móc jeździć?? Bardzo proszę o pilną odpowiedź. Pozdrawiam Ja u siebie miałem założony pasek 6pk1145. Silnik BFB
Sh1rox Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) AVJ 150km zapomniałem dodać. A masz jakiś schemat jak z pominięciem sprezarki pasek zalozyć? tak samo wokol rolki itp? czy jakos inaczej? Edytowane 6 godzin temu przez Sh1rox
przem8 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 minutę temu, Sh1rox napisał(a): AVJ 150km zapomniałem dodać Nie ma znaczenia kod silnika w tym przypadku.
Rob@k Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Zakładasz jak stary tylko pomijasz sprężarkę Edytowane 6 godzin temu przez Rob@k
Sh1rox Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Super, bardzo Panom dziękuję za pomoc. Pasek już zamawiam, bo bolid uziemiony
tass Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Można zdemontować sprzęgiełko na sprężarce klimy, założyć(zostawić) pasek z ori długością będzie się obracało tylko koło pasowe na sprężarce. Bez zbędnych kosztów. Edytowane 5 godzin temu przez tass
Sh1rox Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 7 minut temu, tass napisał(a): Można zdemontować sprzęgiełko na sprężarce klimy, założyć(zostawić) pasek z ori długością będzie się obracało tylko koło pasowe na sprężarce. Bez zbędnych kosztów. Też spoko opcja, ale pasek to koszt rzędu 29-33zł, bez zbędnego robienia czegokolwiek, tylko go podmienić. Także jutro przyjdzie, zakładam i póki co tak jeżdzę.
tass Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Zdemontować sprzęgiełko 15 min roboty, potrzebny kanał lub podnośnik, klucz bodajże 10 i np. śrubokręt płaski. Pasek założyć też trzeba się pogimnastykować. Za te 30 pln lepiej conieco wypić ze szwagrem😁
Rekomendowane odpowiedzi