_mihcu_ Opublikowano Poniedziałek o 17:04 Opublikowano Poniedziałek o 17:04 Witam zakupiłem Audi A4 B9 2018 rok z USA i wystrzeliło mi 2 kurtyny poduszkę kierowcy oraz poduszkę na kolana oraz napinacz kierowcy i tylne pasazera? i moje pytanie to czy trzeba wymieniać czujnik od poduszek a jak tak to gdzie szukać go i jak sprawdzić czy to on wystrzelił oraz czy da sie jakos obejsc by odblokowac pasy a ich nie regenerować Samochód dostał uderzenie w lewy przód nie jakos drastycznie ale poduszki wystrzeliły. Prosze o pomoc i rady jestem świeży na grupie oraz w temacie audi
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 17:12 Opublikowano Poniedziałek o 17:12 6 minut temu, _mihcu_ napisał(a): a jak tak to gdzie szukać go i jak sprawdzić czy to on wystrzelił Sczytać błędy. Będzie tam zapisane, który czujnik wyzwolił.
_mihcu_ Opublikowano Poniedziałek o 17:33 Autor Opublikowano Poniedziałek o 17:33 20 minut temu, Muskel1 napisał(a): Sczytać błędy. Będzie tam zapisane, który czujnik wyzwolił. Czyli jak mam VCDS to sczytać błędy i tam bedzie napisane który wyzwolił, znów mój kolega mechanik powiedział ze nie da się nie da sprawdzić w ten sposób.
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 17:39 Opublikowano Poniedziałek o 17:39 Skoro masz VCDS to podłącz i się dowiesz. Myślę, że powinno być zapisane, ale nie mam za dużo doczynienia z autami po dzwonach, więc na 100% nie powiem.
Lovely Man Opublikowano Poniedziałek o 20:22 Opublikowano Poniedziałek o 20:22 Nic drastycznego tylko zawias wyrwany Ciekawe jak napęd?
mariusz36 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 13 godzin temu, _mihcu_ napisał(a): Witam zakupiłem Audi A4 B9 2018 rok z USA i wystrzeliło mi 2 kurtyny poduszkę kierowcy oraz poduszkę na kolana oraz napinacz kierowcy i tylne pasazera? i moje pytanie to czy trzeba wymieniać czujnik od poduszek a jak tak to gdzie szukać go i jak sprawdzić czy to on wystrzelił oraz czy da sie jakos obejsc by odblokowac pasy a ich nie regenerować Samochód dostał uderzenie w lewy przód nie jakos drastycznie ale poduszki wystrzeliły. No nie zła demolka w środku . Z takimi uszkodzeniami auta to raczej się nie kupuje , szczególnie A4 b9 których jest na Stanach multum i z drobnymi uszkodzeniami za śmieszne pieniądze można kupić . To nie jest drobne uszkodzenie , ale o tym się sam przekonasz . Teraz do rzeczy . Czujniki nie wystrzeliwują . Czujniki masz dwa z przodu przy pasie , w drzwiach i w tylnych błotnikach . Najpierw trzeba naprawić - wymienić poduszki / kurtyny i trzeba to zrobić bardzo dobrze - to Twoje bezpieczeństwo . Tak - można to też zregenerować , ale ma to być zrobione w firmach które robią to profesjonalnie . Nie u śmierdzieli na giełdzie . Kurtyny bym kupił nowe , to nie duże pieniądze . Pasy nie da się o tak odblokować . trzeba je zdemontować , wymienić pas , nabój . Tam masz jeszcze napinacze w których też jest nabój . To wszystko trzeba wymienić . Same pasy ciężko Ci będzie rozkręcić teraz , są mocno naciągnięte , raczej trzeba przeciąć , i tak muszą być nowe . Jak z tym się uporasz - pozakładasz , wtedy kasujesz błędy i będziesz widział który czujnik ewentualnie trzeba wymienić . Myślę jednak że uderzenie było jeszcze gdzieś indziej . Po takim uderzeniu jak na zdjęciu , mało prawdopodobne żeby zrobiło taki sajgon w środku .
Muskel1 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Jestem tego samego zdania. Dzwon był już dobry w tym aucie. Na pewno wyjdzie wszystko w praniu. Koszty naprawy, jeżeli zostanie wykonana zgodnie ze sztuką są tu moim zdaniem bardzo wysokie.
Rekomendowane odpowiedzi