Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak aktywować wyświetlanie aktualnej prędkości na FIS w Audi A4 B6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Jestem nowy na forum i przychodzę z małym pytaniem odnośnie FISu w moim Audi A4 B6 (2002), mianowicie czy jest opcja wgrania albo ustawienia tego, aby na FIS wyświetlana była obecna prędkość z jaką się auto porusza? Gdzieś na filmach widziałem, że jest to normalnie, ale w tych bardziej zaawansowanych FIS'ach i ciekawi mnie czy dałoby radę wgrać to jakoś, na przykład przez wtyczkę OBD 2. Obecnie mam do wyświetlania spalanie średnie i chwilowe, prędkość średnią, zasięg i czas podróży. Dodam że nie znam się jakoś bardzo na tym i być może gadam głupoty.
Pozdrawiam

IMG_20250619_150911.jpg

Opublikowano
19 minut temu, RadekAvant napisał(a):

czy jest opcja wgrania albo ustawienia tego, aby na FIS wyświetlana była obecna prędkość z jaką się auto porusza?

Nie ma.

19 minut temu, RadekAvant napisał(a):

Gdzieś na filmach widziałem, że jest to normalnie, ale w tych bardziej zaawansowanych FIS'ach i

Jest fabrycznie dopiero od generacji A4 B8.

Dla B6/B7 był kiedyś dostępny osobny moduł VFIZ, który wpinasz w aucie i wtedy pokazuje między innymi prędkość i kilka innych danych. Z tego co wiem, już chyba go nie sprzedają.

https://www.qmatis.com/de/devices/menu-vfiz/menu-vfiz-audi

Opublikowano
17 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Nie ma.

Jest fabrycznie dopiero od generacji A4 B8.

Dla B6/B7 był kiedyś dostępny osobny moduł VFIZ, który wpinasz w aucie i wtedy pokazuje między innymi prędkość i kilka innych danych. Z tego co wiem, już chyba go nie sprzedają.

https://www.qmatis.com/de/devices/menu-vfiz/menu-vfiz-audi

Szkoda, bo myślałem, że jak zbiera info o prędkości i pokazuje średnią, to że może i tą obecną pokazywać, ale dzięki za odpowiedź.