gsekulski Opublikowano Sobota o 08:48 Opublikowano Sobota o 08:48 Witam serdecznie kolegów. Wystąpił problem. Przestało mi działać podświetlenie wnętrza. VCDS pokazywał brak napięcia. Oddałem do mechanika. Powiedział, ze wymienił przekaźnik w module komfortu. Po odbiorze pojawił sie problem taki iż: podświetlenie zaczyna działać dopiero po ok 10 minut od odpalenia auta, a elektryczne szyby pracują dopiero po ok 5 minut od odpalenia auta. Podjechał do tego mechanika po 2 tygodniach i sie zakręcił. Tym razem powiedział, ze wymienił moduł komfortu. Poproszę o pomoc, chętnie bym to juz sam zrobił. Szykuje auto do wyjazdu do Norwegii.
P.Wiśnia Opublikowano Sobota o 12:59 Opublikowano Sobota o 12:59 Jakie dokładnie podświetlenie? Lampki w podsufitce? Diody w przyciskach np. ESP? Podświetlenie nóg? Za te podświetlenia odpowiadają 3 różne moduły.
gsekulski Opublikowano Niedziela o 11:32 Autor Opublikowano Niedziela o 11:32 Co zostało wymienione to juz sam nie wiem. Poerwsza wersją mechanika był przekaznik w modele komfortu, a po dwoch tygodniach, gdy juz chyba zapomnial co mi wczesniej powiedzial, to stwierdzil ze wymienił moduł komfortu. Przed naprawą w module komfortu byl błąd "brak napięcia". Na początku nie działało podświetlenie w podsufitce. Po jak to nazwać "naprawie". Podswietlenie w podsufitce juz dziala, ale dopiero po ok 10 minutach jazdy. Za to przed naprawą szyby pracowały od razu po przekreceniu zapłonu, teraz dopiero po ok 5 minutach od jego przekręcenia. Dotyczy to również domykania szyb z pilota.
gsekulski Opublikowano Niedziela o 17:07 Autor Opublikowano Niedziela o 17:07 (edytowane) Ok. W wolnej chwili wstawię. Na myśl mi przychodzi to, iż faktycznie mogl wymienić moduł komfortu. Nowy model byc moze został tak zaprogramowany, lub przeprogramowany. Do przełączników szyb napięcie dochodzi od razy po przekręceniu zapłonu. Wstawię wynik z VCDSa Edytowane Niedziela o 17:09 przez gsekulski
Rekomendowane odpowiedzi