Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak opcji zmiany czasu w mmi 3G+ oraz opcji składania lusterek w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzez zmianę numeru seryjnego system zarządzania energią (BEM) odnotowuje wymianę akumulatora. W ten sposób rejestrujesz w nim nowy akumulator. Zmieniając jeden lub dwa ostatnie znaki zapisanego numeru seryjnego, zmieniasz ten numer seryjny. System to "widzi" i oznacza to dla niego , acha mam nowy akumulator i mam go ładować ze zdefinowanymi w sterowniku wartościami odpowiednimi dla zapisanego numeru części. Ty odłączając klemy akumulatora wprowadziłeś system BEM w błąd. Być może jest to powodem problemu, który u Ciebie występuje.

Opublikowano

A może czyli jak przyjadę po pracy i gateway będę miał te kodowanie co ci wyżej wysłałem to mam zmienić 2 ostatnie literki i zakodowac tak.

Opublikowano

Te dwie musisz zmienić w Gateway w adaptacji akumulatora.

Screenshot_20260528_160942_Opera.jpg

Opublikowano

Ciekawe czy więcej ludzi tak ma czy tylko ja mam takiego pecha. Czyli za jakiś czas jak będę wyciągał aku to znów Bem straci pamięć i się coś posypie. Trochę to chore

Opublikowano

Ok zmienię. I po tym mam go uśpić znów na 15 min

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Jak go w tedy wymieniłem i zakodowalem jak mi kazałeś. To cały czas miałem błąd w gateway zarządzanie energia aktywne. Niby aku nowy a tak pokazywało.moze coś w tym jest

Opublikowano
Forum Audi A6 / A7 Klub Polska

Synchronizacji zegara z gps

Audi a6c7 po odłączeniu akumulatora na 24h nie mogę zmienić synchronizacji czasu z ręcznej na auto. Niepodswietla się ta linijka w menu.

U gość pusze ze ma tak samo jak ja.a na końcu pisze ze w liczniku musiał zaznaczyć. Ze ma brać czas z gps. Tylko nie wiem w którym. Iejscu

T

Opublikowano

Adaptacje, kanał 19

Opublikowano

Tam mam 0 tak jak kazałeś

Opublikowano

Może w weekęd będę miał dostęp do SQ5 8R Facelift, to przy okazji sprawdzę jak kam ma ustowione fabrycznie.

Opublikowano

Będę wdzięczny

Opublikowano

U kolegi w b8 ma ustawione 10 w kanale 19. A jak ja ustawie 10 to od razu wskakuje palma a nie satelita.

Coś blokuje ale nie wiadomo co.

Dziś u mnie było ustawione na ręczny i na szaro bez możliwości zmiany. A wystarczyło wyjac mmi I włożyć do kumpla i samo wskoczyło na gps. Nie wiem jakim cudem

Opublikowano

20260528_204230.jpg

Opublikowano

Zakodowalem. Przyjęło

Opublikowano
W dniu 28.05.2026 o 16:48, pakito25 napisał(a):

U kolegi w b8 ma ustawione 10 w kanale 19.

A4 B8 przedlift z MMI 3G i również mam 10 w kanale adaptacji licznika

IMG_4169.jpeg

IMG_4166.jpeg

IMG_4167.jpeg

IMG_4170.jpeg

Edytowane przez lucasek

Opublikowano

I to jest właśnie ciekawe. Jak ustawie 10 w kanale 19 w liczniku to od razu mi wyskakuje palma na liczniku a nie widok satelity. Podejrzewam że u mnie się coś w mmi wysypało

Opublikowano

Tak jak pisałem wyżej miałem dziś dostęp do SQ5 polifta z 2015r. z oryginalnym fabrycznym MMI3GP i posprawdzałem kila rzeczy.

WhatsApp Image 2026-05-31 at 17.49.06.jpeg
WhatsApp Image 2026-05-31 at 17.49.07.jpeg

W sterowniku 17 w kanale 19 ustawione jest (tak jak pisałem) 0, gdyż knał ten odpowiada za zegar radiowy.

Kanalnummer19.png

Sprawdź w sterowniku 17 w rozszerzonych blokach pomiarowych czy pokazuje Ci tam godzinę w bloku 001-4 i 027-1

STG17 Uhrzeit.png

Sprawdź także w sterowniku 5F w rozszerzonych blokach pomiarowych w bloku 106-3, czy pokazuje Ci tam godzinę z GPS.

GPS Uhrzeit.png

Opublikowano

Oki. Jak tylko zjadę to zaraz to sprawdzę. Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem.

Opublikowano

https://www.a5oc.com/threads/gps-clock.182090/

W tym.linku jest chyba opisane co trzeba by było.wgrac. chodzi o jakiś skrypt. Za bardzo się nie znam jak to zrobić. Ale.najpier sprawdzę to co pisałeś wyżej