Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Navigation Plus od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wlasnie,sprzedawca pierdzieli inaczej zas ze jakies 20 pin ja nie wiem juz sam.chyba bede musial wyjac

Opublikowano

witam, mam pytanie znalazłem na sprzedaż nawigację DX z tunerem TV wszystkimi kablami iwg, proszę mi powiedzieć to będzie plug&play czy nie ? chodzi mi o tuner TV np bo zależy mi na kamerce cofania mam chinska nawigacje 2 dni właśnie z kamerką i chciał bym ją dalej mieć...

Opublikowano

Mam pytanie czy Audi będzie cały czas aktualizować mapy do navi plusdo a4 b5?

Wysłane z Samsunga Galaxy S IV (Tapatalk&Touchpal)

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć co muszę kupić aby zamontować Navi plus w moim polifcie.

W swoim aucie posiadam już nawigację w zegarach a więc jest pełny fis, jest antena (pytanie czy pasuje?) oczywiście konsola 2 din, radio symphony.

na pewno muszę kupić:

- Navi plus

- Tuner TMC

czy coś jeszcze czy ta antena do "małej nawigacji" będzie pasować?

Z góry dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Antena pasuje ale musisz przedłużyć od niej kabel bo od małej navi kończy się w boczku przy koszu gdzie jest czytnik. Tak przynajmniej jest w avancie.

Edytowane przez syra86

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam, kupiłem pełny zestaw nawigacji z całym okablowaniem do zestawu boose, tuner TV co umożliwi mi podpięcie kamery cofania, dachową antena GPS i zapewne wszystkimi kablami które są potrzebne ale mam pytanie czy ktoś ma może schemat jak te wszystkie kable popodpinać i do czego one są ? proszę mi powiedzieć jeszcze bo nie uśmiecha mi się zbytnio robić dziury w dachy żeby zamontować antenę z radia i GPS... czy jest możliwość użycia seryjnej anteny radiowej co była używana do tej pory ? czy jest jakiś sposób żeby też użyć anteny GPS którą mam zamontowaną na desce od " chińskiej " nawigacji ? proszę mi jeszcze powiedzieć jaka przejściówkę muszę kupić żeby wzmacniacz i tuba w bagażniku mi chodziła ? chodzi mi o końcówki na " czincze "

podpiąłem navi wpisałem prawidłowy kod który mi sprzedawca podał i podał mi gość z internetu więc się zgadzają ale mam taki komunikat po wpisaniu kodu

safe pin nicht angeschlossen = Bezpieczne pin nie podłączony google translator jakieś pomysły dlaczego iwg ? podpiąłem tylko sama navi i nie da się włączyć...

image1_zps6d7j4raw.jpg

Edytowane przez marcin9962

Opublikowano

Musisz podpiąć + pod safe pin

Opublikowano

Czyli co zrobić przedłużke z kabla po plusie od radia do pinu z safe ? Bedzie tak śmigać ?

Opublikowano

Możesz podpiąć się pod kabel który daje + do zasilania radia

Opublikowano

OK wielkie dzięki za od bede działać jak bede miał wiecej czasu :) pozdrawiam

Jak nie sraczka to urok... Zrobiłem na krótko kabel plus do safe i wpisałem złe pin i radio jest zablokowane... Czy po dopięciu i wyciągnięciu bezpiecznika radio sie zresetuje ?

Opublikowano

OK wielkie dzięki za od bede działać jak bede miał wiecej czasu :) pozdrawiam

Jak nie sraczka to urok... Zrobiłem na krótko kabel plus do safe i wpisałem złe pin i radio jest zablokowane... Czy po dopięciu i wyciągnięciu bezpiecznika radio sie zresetuje ?

Nie,musi być pod zasilaniem przez godzinę (czyli kluczyk przekręcony) i wtedy pozwoli ci na kolejne dwie próby wpisania hasła.

Opublikowano

Wystarczy ze zostawisz włączone radio i powinno pomóc.

Opublikowano

Witam serdecznie.

Moje Symphony zaczyna powoli padać. Mam zamiar kupić także oryginalne Navigation Plus. I teraz pytanie:

Czy oprócz podpięcia + pod safe pin reszta będzie działała na zasadzie P&P , czy potrzebne będą jeszcze jakieś przeróbki??

Moje B5 nie ma fisa.

Pozdrawiam

Opublikowano

To zależy czy ma służyć tylko do słuchania muzyki czy może więcej.

Opublikowano

Oczywiście do muzyki i czasami do nawigacji.

Wiem, że do nawi potrzebna jest też antena ;-)

Opublikowano

Do muzyki to wystarczy safe pin podpiąć i ew. kodowanie zmienić. Natomiast navi to już więcej roboty.

Opublikowano

Rnsd ponoć gra gorzej niż inne radia , a każda nawigacja w telefonie ma teraz chyba więkasza funkcjonalność ( chociażby natężenie ruchu itd. ). Uważam że wymiana jest bezsensu - lepiej zreanimować symphony.

Edytowane przez Banan

Opublikowano

ja jestem świeżo po zmianie radia na navi plus dx z ori symphonyi oprócz podpięcia plus pod safe i ew dokupienie anteny GPS z allegro nic więcej nie trzeba modyfikować iwg wszystkie kostki są plug&play

skąd mogę ściągnąć mapy do DX ?

Opublikowano

Na chomiku jest tego dużo, trudniej jest to dobrze wypalić żeby śmigało

Opublikowano

ok a takie jeszcze jedno pytanko, mam wzmacniacz z tuba w bagażniku który miałem podpięty " czinczami " RCA od innego nie oryginalnego radia i chciał bym podpiąć ją ponownie pod ori NAVI. mam kostkę kupioną z 4 " czinczami " RCA lewy przód tyl itp ale tylne głośniki wtedy nie grają i tuba też. są jakieś inne kostki albo coś żeby ożywić wzmacniacz w bagażniku ?