Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Navigation Plus od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem ze swoja navi nie mam dzwieku w glosnikach we wczesniejszych odpowiedziach czytalem ze musze polaczyc sie przez VAG, 56/ Radio.

ale przez vag ktory posiadam Vag Com 409.1 wogole nie moge sie polaczyc ze swoim radiem macie moze jakies pomysly jak to ogarnac? z innymi rzeczami moge sie polaczyc typu licznik klimatoronik immo itp.

Opublikowano

Bo za 1500 jest RNS-E a za 500 RNS-D

To 2 calkiem inne systemy.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez balconik

Opublikowano

Witam!

Panowie mam A4 B5 przedlifta (95r.) i mam w niej grzane "d*py" widziałem w google grafika tunel z przedlifta B5 z Navi ale nie jestem pewien czy to OEM czy rzemiosło. Chciałbym zapytać czy jeżeli kupię ten cały tunel z FL to gdzie jest tam miejsce na przyciski grzania? Obecne radio to "Gamma". Ewentualnie czy da się dokupić przedlifta konsolę 2DIN. Mam climatrona.

Opublikowano

To na pewno rzeźba. A w polifcie sterowanie grzaniem masz na panelu od klimatronika.

Jak chcesz konsolę 2DIN to kup kompletny tunel z polifta.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy mam prośbę. Czy może mi ktoś napisać bo się pogubiłem. Mam A4 po lifcie 99rok, z tunelem 1din.

Chciałbym zakupić i założyć to radio z nawigacją. Co muszę zakupić ?

Mam zielony tunel, mam nadzieję że to tylko wypełnienie ?

Mam climatronika. Wystarczy że kupię Radio Navi + tą ramkę http://allegro.pl/ramka-2din-navi-audi-a4-lift-b5-9901-oryginal-i4757798464.html ?

Co jeszcze ?

Z góry dzięki

Opublikowano

Panowie mam problem ze swoja navi nie mam dzwieku w glosnikach we wczesniejszych odpowiedziach czytalem ze musze polaczyc sie przez VAG, 56/ Radio.

ale przez vag ktory posiadam Vag Com 409.1 wogole nie moge sie polaczyc ze swoim radiem macie moze jakies pomysly jak to ogarnac? z innymi rzeczami moge sie polaczyc typu licznik klimatoronik immo itp.

Też mam taki problem z głosem i jak ustawiam głos w navi i wchodze na głośność tel.radio wtedy tylko gra dodam ze nie mam tel. pod łaczonego

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Mam pytanie. Posiadam audi z pełnym Fis i chciałbym zamontować nawigację do swojej audi a4 b5 przed liftem. Czy można zamontować nawigację opartą na samym czytniku który w wersjach Lift był montowany w bagażniku? Jeżeli tak, to co jeszcze potrzebuję do zmontowania nawigacji. Posiada ktoś może jakiś schemat, zdjęcia? Czy muszę wymieniać licznik na poliftowy z szyną CAN? Czy potrzebuję tunera TMC? Widziałem auta (audi a4 b5 fl), które posiadały konsolę 1 din, a właściciel mówił że posiada nawigację.

Pozdrawiam,

Jeżeli potrzebuję TMC to jakie numery katalogowe? Jeżeli FIS z CAN to od A4 czy A6 o jakich numerach?

Opublikowano

licznik z fis , tuner , antena gps, czytnik dx, sterowanie navi w tunelu , instalacja, kodowanie wszystkiego do kupy.

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano

Czy ma ktoś jakiś schemat do podłączena takiej instalacji? Wystarczy FIS bez CAN który posiadam? Jaki moduł TMC - chodzi o oznaczenia aby chodził u mnie w wersji przedliftowej? Jak na takiej nawigacji wybieramy miejsce docelowe?

Opublikowano

Zanim zainwestujesz kolego w nawigację ,która jest nieaktualizowana,niedokładna i generalnie jest tylko bajerem proponuje obejrzeć na youtube jak to działa w B5.

Opublikowano

Witam jak to działa, proszę o jakieś instrukcje jak to założyć, do wersji przed liftem. Czy muszę wymieniać licznik?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przymierzam się do montażu RNS-E.Posiadam obecnie ori Navi Plus i tak średnio jestem zadowolony z tego radia :kwasny: Co konkretnie będę potrzebował???

Radyjko to wiadomo,ale z jakiego auta szukać?? Z B6???

Co jeszcze??Podpowiedzcie Panowie.

Opublikowano

witam serdecznie pasjonatów. Czy ktoś może pokazać zdjecia mi jaka konsola jest dwa din jaka jeden,bo zdjecia z 1 strony nie działają już.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam was wszystkich , mam taki problem gdyz posiadam RNS-D I Nagrałem płytkę tylko nagrałem bez profilu w clone cd i nawigacja ją czyta bez problemu , tylk problem polega na tym że nawigacja pokazuje że jestem z 300 km dalej niż obecnie jestem , i pokazuje jak sie poruszam w tamtym miejscu jak jadę , czyżby przez to że nagrałem bez profilu czy antena gps padła , ?????

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, może mi ktoś pomóc z podłączeniem navi do fis?

Co jeszcze potrzebuję żeby to uruchomić i jak to wszystko połączyć?

Tzn wiem że potrzebny jest tuner tmc, ale czy pasuje każdy czy tylko od a4 i jak to spiąć do kupy?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak w ogóle poznać konsole dwa din bo tu zdjęcia nie działają

Opublikowano
Opublikowano

przecież w poście #575 jest link gdzie to jest wszystko opisane..... :facepalm:

Edytowane przez Banan