Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oszczedna jazda z silnikem 1.6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zalezy od trasy, bo jak byłokilka wyprzedzn, górzysty teren to ... i tak sporo to 9l, ale realne ;) Na trasie to przy 8l jedzie sie miło wg mnie. Jak ktoś chce oszczednie w miare to 7l, a baaardzo oszczednie to no może coś poniżej 7..

Opublikowano

Przy prędkości 70-110 to za duże spalanie. Chyba, że to 110 to wyciągałes na 3 biegu :evil:

Opublikowano

No sandałek był w trybie "emeryt" a tereny u nas to same gorki i zakrety ale nie maja one az takiego wpływu (wczesniejsze auto paliło 4,3 litra na 100km w trybioe emerty i 6,5 - 8 w trybie "but na maxa" wiec w tych terenach da sie oszczedzac tez, autko było przegladniete całe ... jeszcze ostani rzecz do jakiej nie zagladałem to katalizator.... Jak narazie mam takie wyniki 9 litrów trasa , miasto powyzej 10 - nawet boje sie sprawdzac ile)

Opublikowano

No sandałek był w trybie "emeryt" a tereny u nas to same gorki i zakrety ale nie maja one az takiego wpływu (wczesniejsze auto paliło 4,3 litra na 100km w trybioe emerty i 6,5 - 8 w trybie "but na maxa"

No to już masz odpowiedź o co kaman ze spalaniem, wcześniej było dobrze teraz jest kicha to czas wybrać sie do mechanika i założyć temat w dziale Silniki benzynowe

Opublikowano

4.3l/100km ?

No bez jaj, to chyba na podnośniku :P

Diesle ledwo takie wyniki osiagają.. dżizas.. :o:polew:

Opublikowano

Przecież to było w poprzednim aucie, czytajcie ze zrozumieniem, to nie było A4 1.6...

Opublikowano

Przecież to było w poprzednim aucie, czytajcie ze zrozumieniem, to nie było A4 1.6...

Mój błąd nie doczytałem, przepraszam

Opublikowano

No sandałek był w trybie "emeryt" a tereny u nas to same gorki i zakrety ale nie maja one az takiego wpływu (wczesniejsze auto paliło 4,3 litra na 100km w trybioe emerty i 6,5 - 8 w trybie "but na maxa" wiec w tych terenach da sie oszczedzac tez, autko było przegladniete całe ... jeszcze ostani rzecz do jakiej nie zagladałem to katalizator.... Jak narazie mam takie wyniki 9 litrów trasa , miasto powyzej 10 - nawet boje sie sprawdzac ile)

Wec ja ci podpowiem miasto-13l

Trasa 9l mam to samo.Tyle pali bo widocznie tyle lubi.

Opublikowano

mam pomysł a moze prędkość ekonomiczna to nie 90 ...jak w większości małych autek ...tylko w A4 np 100-120km/h i wtedy akurat najmniej pali ?

Opublikowano

Niestety nie. Przy 120 nie da się zejść poniżej 7l, nawet przy stałej prędkości na autostradzie...

Opublikowano

bezyniak pali najmniej jak ma const. 2500 RPM na 5 biegu oczywiscie.....

Opublikowano

troche czasu mineło ,autko jest sprawne, testów miałem okazje kilka zrobic kilka tras, tankowania pod korek itd..... a teraz wynik.... ekonomiczna jazda 80-90km/h kilka zwolnien do 60km/h i kilka razy kolo 100km/h, zero wyprzedzań, obroty z reguły 2300-2600obr/min, kilka razy 3500, teren lekko gorzysty, duzo zakretów ale typowa trasa podkarpacka(Solina itd). Czyli była to jazda jak najbradziej ekonomiczna ..... spalania 7,8 - 8,3 .

WNIOSEK moje 1.6 APD pali 8 litrów w trasie i zejscie ponizej jest bardzo trudne wrecz nie mozliwe i wymaga ..... nie wiem jeszcze czego :rolleyes: ale sprobóje sie dowiedziec ....

Opublikowano

Tez mi tyle ostatnio wyszło ale troszkę pociskałem i na klimie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam !!!

Czytajac Wasze posty mam wrażenie, że macie problemu z Waszymy NIUNIAMI. Moja A4 z przebiegiem 140 tyś( co drugi zbiornik leje 98Pb, aby nie zanieczyszczać czesto silnika 95 Pb) pali na mieście 9,0-9,6. Natomiast robiłem nie dawno trasę 3000 km, to spaliła przy prędkości do 120 km/h 6,7-7,2 przy średnim obiciążeniu ( 3 osoby + bagaże). Mało tego VAG u mnie wykazuje sprawność Sondy Lambda 60 %.

Opublikowano

Gratuluje odgrzanie kotleta :P

Moja pali mi ostatnio 7,5-8 w cylku mieszanym, jestem z niej bardzo dumny :decayed:

Wniosek - tyle pali zdrowe autko, jezeli ktos mowi o spalaniu 10l na trasie, to albo trzeba zdjac gips z nogi, albo szukac problemow w aucie.

Opublikowano

tak to prawda 7,5 litra jest to norma w miescie nawet 10

Opublikowano

hyhy a mi pali srednio 20 po miescie i nie placze :P

Ludzie juz do reszty zglupieliscie ??? Szukac 0.3 litra na 100 ??? No normalnie jaja!!

Opublikowano

Jak sie chce jezdzic oszczednie to po co w ogole kupowac 1,6? :confused4:

Opublikowano

Jak sie chce jezdzic oszczednie to po co w ogole kupowac 1,6? :confused4:

Ooo lepiej tego nie mozna bylo okreslic :):thumbup:

Opublikowano

hyhy a mi pali srednio 20 po miescie i nie placze :P

Ja bym plakal jakby mi niezbyt mocny wolnossak tyle chlał. Serio.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.