Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Oszczedna jazda z silnikem 1.6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hyhy a mi pali srednio 20 po miescie i nie placze :P

Ja bym plakal jakby mi niezbyt mocny wolnossak tyle chlał. Serio.

Wiesz taki "niezbyt" mocny to on nie jest , w koncu 165 kucy to nie malo ;-D A co do spalania , a co mam sie powiesic ?? :P Tak serio to mam walniete sondy i dlatego chleje :) ale o dziwo na trasie kopci 9,0-9,5 przy dosyc mocnym deptaniu.

Ale to nie temat o moim silniku :) Wracajac to B5 1,8 moje poprzednie , po miescie palil mi ok. 13 litrow , w trasie ok. 10. Ciezka noga :)

Opublikowano

ale dyskusja sie toczy dlaczego innym 1.6 pali min 8 w trasie min 13 w miescie a innym 6 i 9 odpowiednio, i ze ci co im duzo palą to jakos nie oszczednie jezdza i jak maja jezdzic czy moze cos z nami nie tak :-) [a do gadania ile co pali to : ostanie moje auto miało 700kg wagi i 1.4 silnik i w trasie paliło 4,7 - 6 a w miescie 14-18 :-) i to było zupełnie normalne]

Opublikowano

Jestem przekonany, ze spalanie powyzej 10 na trasie nie jadac na mistrza prostej oznacza problemy z silnikiem.

Zauważyłem ciekawą rzecz, jakiś czas temu wymyłem przepływkę (ale nie WD40 :rant: , tylko płynem do czyszczenia głowic magnetycznych) i od tego czasu jakby mniej pali, w trasie miałem jadąc mocno agresywnie, ale nie przekraczając 120-140 spalanie 8-8,5, a teraz mam około 7,5 :th:

Opublikowano

Co wy za patenty macie przeplywka czyszczenie?Niedlugo bedziecie drucik w sondzie lambda lutowac.Audi z silnikiem 1.6 to calkowita porazka pod wzgledem spalania/przyspieszania itp.Sam sie przekonalem ze 1.8T potrafi spalic mniej niz 1.6 lub tyle samo w miescie.

Opublikowano

Marewel - do końca pozostaniesz niereformowalny? Czy w końcu zaakceptujesz fakt, że tamto 1.6 było zajechane? :wallbash:

Opublikowano

A skad ty wiesz jakie ono bylo jezdziles nim?Tak sie sklada ze jestem mechanikiem i tamten silnik to byl zdrowizna przez 2 lata szklanki rano slyszalem ze dwa razy i to przez sekunde,na 10tys nie dolalem oleju z max bylo jakies 2-3mm nad min i skoncz pie***** jak gowno wiesz .I nie zakceptuje bredni o zajechanym silniku bo ogladalo go 10 osob i kazdy mowil ze silnik jest OK.Przypomne ci jeszcze raz w trasie udalo mi sie zejsc do 7.1 miasto minimum 12.5

Opublikowano

Jak ktoś mówi o spalaniu 12l na trasie przy normalnej jeździe, to coś jest nie tak...

Opublikowano

Nigdy na tym forum ani na innym nie napisalem ze 1.6 spalilo mi w trasie 12l.Wiec idz lepiej na ryby szczupak fajnie zeruje,zamiast pisac bzdury na forum.

Opublikowano

Rozmowa staje się nieprzyjemna :bicz:

Wymieńcie poglądy na PW ten temat zamykam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...