szogun0 Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Dziś przy pomocy pompki do kół, trójnika do spryskiwacza od Fiata 125p i pewnej ilości wężyka fi 3,2mm zmierzyłem ciśnienie doładowania w moim rudym. Manometr i pozostałe elementy pokazały co następuje. W peaku 0,8 bar. Potem trzyma na 0,6, przy odcięciu spada na 0,4. Jaka jest granica błędu w pomiarze to szczerze: nie wiem. Ale turbina po regeneracji z lekko podkręconym cięgnem moim zdaniem nieźle się sprawuje. No to teraz po wymianie sprzęgła jest podbudowa do chipa. no a teraz jazda (po mnie).
poziek Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Dziś przy pomocy pompki do kół, trójnika do spryskiwacza od Fiata 125p i pewnej ilości wężyka fi 3,2mm zmierzyłem ciśnienie doładowania w moim rudym. Manometr i pozostałe elementy pokazały co następuje. W peaku 0,8 bar. Potem trzyma na 0,6, przy odcięciu spada na 0,4. Jaka jest granica błędu w pomiarze to szczerze: nie wiem. Ale turbina po regeneracji z lekko podkręconym cięgnem moim zdaniem nieźle się sprawuje. No to teraz po wymianie sprzęgła jest podbudowa do chipa. no a teraz jazda (po mnie). Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeebany :kox: :kox: :kox: :kox:
domjenick Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeebany :polew: szogun,a jakies fotostory bedzie,czy nie bardzo....
szogun0 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Opublikowano 20 Maja 2009 To był przypływ natchnienia pod wpływem chwili. Zwykle nie mam czasu na pierdoły typu zabawa z aparatem. Ale jeśli ktoś ma ochotę na fotostory, to zapraszam. To jest kit szybkiego montażu, więc w 5 minut będzie miał dokumentację foto. :>
rtocki Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 , w tdi też da radę?, mam gdzieś taki manometr (z kotłowni? czy coś) fi=150mm, może też wymyślę
elkrecik Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Szogun- żone masz fajną, mlodą a trójnikami, wężykami sie zajmujesz...
poziek Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Szogun- żone masz fajną, mlodą a trójnikami, wężykami sie zajmujesz... Taa?? dajcie profil na NK :kox: :kox: :naughty: :naughty: :naughty:
migdalek1985 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Kiedy beda foty, bo z checia zobacze jak daje brd
domjenick Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 fot nie bedzie,trzeba do szoguna jechac osobiscie...
szogun0 Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Opublikowano 24 Maja 2009 , w tdi też da radę?, mam gdzieś taki manometr (z kotłowni? czy coś) fi=150mm, może też wymyślę Jasne, że da radę, ale jkeśli manometr z kotłowni, to musiałbyś wężyki podciśnienia zalać wodą z centralnego ogrzewania. :>
skalarx Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 , w tdi też da radę?, mam gdzieś taki manometr (z kotłowni? czy coś) fi=150mm, może też wymyślę Jasne, że da radę, ale jkeśli manometr z kotłowni, to musiałbyś wężyki podciśnienia zalać wodą z centralnego ogrzewania. :>
rtocki Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 no to rezam, tylko muszę załatwić taką zardzewiałą wodę jaka zawsze jest w rurach c.o.
Rekomendowane odpowiedzi