SZYCHA Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Witam Przyjrząłem się grupie 016 (silnik) i mam nasycenie altenatora 99% i tu pytanie: Jakie powinno być nasycenie altelnatora 120A? Przeszukałem wątki i masę stron w necie i nic nie znalazłem w temacie. Pozdrawia Szycha
piotrsob1 Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Nasycenie alternatora ??????????? :zyzol:
SZYCHA Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 Panowie, W grupie silnika (VAG), blok 16 jedna z pozycji określa nasycenie altelnatora. Domyślam się że chodzi o ładowanie i obciążenie altelnatora. NIestety nigdzie nie ma dopuszczalnego zakresu. Pozdr. Szycha
rav Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Witam Myślę że chodzi Ci o obciążenie alternatora w % ___________________ Pozdrawiam Rafał
grzanek85 Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Jak masz obciążenie alternatora 99% to albo walnięty altek albo coś z zaciskiem DF podczas max pracy powinien podchodzić pod 80-90%
SZYCHA Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Opublikowano 29 Maja 2009 RAV....O to mi chodziło ... szkoda że znów nie ma tolerancji Grzanek ...oświeć mnie zacisk DF ... co to ? ...altelnator jak go sprawdzić...bo ładowanie jest a obciążony jest na maksa. Dodam że akumulator nówka S4 BOSCH katalogowy. co ciekawe gdy wyłącze światła to nadal jest 99 nic nie drgnie. Altelnator 120A. Pozdrawia SZYCHA
Rekomendowane odpowiedzi