NOKIA62 Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 witam posiadam a4 fl q 2,8 i cos mi zaczyna wyc z tylu nie wiem czy to lozyko bo nie wyje czaly czas tylko jest to gdzies przy predkosci 90-100km/h i jak dodaje gazu a jak puszczam to przestaje wyc i nie jest to straszne wycie tylko takie ciche, czy wiecie czy to cos powaznego????
rav Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Witam Raczej łożysko podpory niedomaga ________________ Pozdrawiam Rafał
pawelwor Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Mam to samo i w przy tych samych prędkościach. Byłem u mechanika i potwierdziło się, oba łożyska z tyłu do wymiany, oba koła latają na boki :gwizdanie: Jedno łożysko 150-180zł
Korzeń Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 Wczoraj wymienialem lozysko z tylu. SKF 120 zł (VKBA 1355) Wymiana 70 zł Zrobiłbym sam ale bez praski hydraulicznej się nie da. Łożyska sprawdza się na rondzie czy wyją czy nie.
tomek a4 2.8 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 witam posiadam a4 fl q 2,8 i cos mi zaczyna wyc z tylu nie wiem czy to lozyko bo nie wyje czaly czas tylko jest to gdzies przy predkosci 90-100km/h i jak dodaje gazu a jak puszczam to przestaje wyc i nie jest to straszne wycie tylko takie ciche, czy wiecie czy to cos powaznego???? witam, zauważyłem u siebie podobny problem, z tym że ten hałas jest slyszalny po odpuszczeniu gazu lub wrzuceniu luzu przy tej prędkości. Hałas ten jest ledwie słyszalny i nie wiem czy był wcześniej, bo zwróciłem uwage dopiero kilka dni temu. Poziom oleju w skrzyni i dyfrze jest ok. Może należałoby wymienić oleje? Przebieg ok 240kkm
staniek Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zrobiłbym sam ale bez praski hydraulicznej się nie da. Da się bez większego problemu, ale nie jest to tak "profesjonalna" robota jak z praską. Jeżeli w zakrętach wycie cichnie, to raczej łożysko koła, pisał o tym już wyżej devastation. Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi