Opublikowano 27 Sierpnia 200917 l Co teraz ze sprzeglem??? jest wogole ses wysylac sprzeglo do radzikowskiego zeby je przerobil na mocniejsze i do tego wstawiac nowke 2-mas?? chyba najslabszym punktem calego tego zestawu sa wlasnie 2-masy czy tak?? moze ktos sie orientuje ile by taki zestaw od radzikowskiego na 400nm wyniosl (bez 2-masu) i ile trzeba czekac na to?? Cena takiego sprzegielka to 900zl. Okres oczekiwania ok 2 tyg . Niewiem ile wytrzyma sprzeglo z AWX z 400Nm ale napewno nie za dlugo :gwizdanie: co innego gdybys mial AVF tam masz wieksze sprzeglo .
Opublikowano 27 Sierpnia 200917 l oo to juz stanialo ja jak sie dowiedzialem to 1500 klocka - no ale to dobrze
Opublikowano 28 Sierpnia 200917 l oo to juz stanialo ja jak sie dowiedzialem to 1500 klocka - no ale to dobrze Ja robilem w maju :>
Opublikowano 2 Września 200917 l Autor dzieki chlopaki a moze ma ktos na zbyciu pompowtryski AL-ki najmocniejsze?? na allegro to troche strach brac.. a w okolicach u mnie tez nikt nie sprzedaje moze wasi tunerzy maja na zbyciu ?bede wdzieczny za jakies info na ten temat:) pozdro [br]Dopisany: 28 Sierpień 2009, 19:50_________________________________________________na dniach wymiana oleju w silniku tylko nie wiem na jaki co polecacie do takich wysilonych silnikow 1.9tdi na PD??
Opublikowano 6 Września 200916 l Autor czesc pracy juz zrobiona wsadzone BRD wywalony EGR zrobiony |FMIC a propo egr-a teraz hmm dlugo sie silnik nagrzewa do 90st .. 90st na wskazniku dopiero mam po 30-40km przejechanych!!tak to powinno byc??zazwyczaj robie odcinki 0-20km i silnik sie nie zdarzy jeszcze nagrzewac...hmm no nie wiem prosze specow o wyjasnienie czy sie nic nie stanie... wiem ze dzieki temu agr-owi silnik sie szybciej nagrzewal do tych 90 do chyba dawał dodatkowy obieg spalin jeszcze na komore silnika i .... katalizarota nie dało sie wybic;/ jak sobie poradziliscie z tym katem w b6 130km??bo podobo trzeba to przecinac i wyspawywac nie da rady tak najzwyczajniej odkrecic go wybic i zalozyc znowu..chyba bedzie troche zabawy z nim;/ jakies rady mile widziane aha i od razu sprawdzone zostały popmowtryski wyszlo ze 2 z nich maja po -1.5 i 1.5.. to bardzo zle?? a na nowym fmicu temperatura w dolocie przy ostrym katowaniu auta to okolice 40stopni (na dworzu 25st.)czyli ok 15 wyzsza chyba jest ok...
Opublikowano 6 Września 200916 l u mnie bez egr nagrzewa sie normalnie...jedyny skutek uboczny to telepanie przy gaszeniu
Opublikowano 6 Września 200916 l Autor u mnie bez egr nagrzewa sie normalnie...jedyny skutek uboczny to telepanie przy gaszeniu a masz calkowicie wywalony egr czy zaslepiony?hmm to czemu u mnie tak dlugo sie nagrzewa
Opublikowano 6 Września 200916 l Piotrek98igo ty masz wywalona klape gasząca (chyba tak to sie nazywa ) i dlatego ci sie telepie przy gaszeniu. ja tez mam wywalony EGR i niestety wolniej sie grzeje auto a co za tym idzie spalanie zima troche wzrosnie . Ale jak sie chce miec szybkie auto to trzeba sie z tym pogodzic.
Opublikowano 6 Września 200916 l Tez mam wywalony EGR po 10km mam juz 90 stopni wiec grzeje sie normalnie . Co do kata to wywal go calkiem i wspawaj kawal rurki najprosciej i najszybciej
Opublikowano 6 Września 200916 l panowie ale wy macie audi b5 a tu mowa o audi b6 i b7 tam jest inaczej tak mi sie przynajmniej wydaje. 10 km to sporo i po przejechaniu takiego dystansu ja tez mam 90 stopni
Opublikowano 6 Września 200916 l panowie ale wy macie audi b5 a tu mowa o audi b6 i b7 dudi ma B5 z AWX'em
Opublikowano 6 Września 200916 l no tak ty po prostu masz jeszcze zlikwidowana klape gaszaca tak samo jak adamooo i dlatego masz telepanie przy gaszeniu. :>
Opublikowano 6 Września 200916 l Autor wydaje mi sie ze wszystko przez to ze mam troche duzo oleju tzn gorny poziom na miarce trzeba poprostu zalewac tak zeby zawsze sie miescilo przy min granicy:D i autko bedize szybciej dochodzilo do 90st
Opublikowano 6 Września 200916 l wydaje mi sie ze wszystko przez to ze mam troche duzo oleju tzn gorny poziom na miarce trzeba poprostu zalewac tak zeby zawsze sie miescilo przy min granicy:D i autko bedize szybciej dochodzilo do 90st Masz walniety termostat. Sprawź jaka masz temp Vagiem w kanale 7.
Opublikowano 6 Września 200916 l Autor termostat jest OK ps. na ktorym kanale sprawdza sie pompki? na 13?