Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Projekt - mocny AWX okolice 200KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

planuje wzmocnic swojego Awx obecnie jest po samym wirusie na 165km i 340nm cel to okolice 200km i 380nm

a plan jest taki:

1. zalozenie fmica od iveco (tj 470/190/70 - rdzen) do tego rurki z nierdzewki fi 50 bedzie delikatne ciecie plastikow w zderzaku-trudno :confused4:..

2. turbo hybryda mocna lub brd i tu pytania do was.. jak to jest z turbina brd bo ze pod kolektor awxa podchodzi idealnie to wiem a czy pod wydech tez? czy tu juz jakas przerobka bedzie?

3. sprzegło i dmumas nowke komplet SERIA i takie mysle ze starczy na ladnych xx- dziesiat tys. kilometrow dlatego z NM planuje dojsc do max 380nm tyle ze w szerokim zakresie

4. pompowtryski -zostaje seria no chyba ze mi padna

5. hamulce - zostaja 288mm tyle ze nowe wytrzymalszetarcze i klocki

prosze o jakies uwagi co wg was zamienic/zmienic lub poprawic czy moze o czyms zapomnialem..

Opublikowano
  • Autor

widzialem projekty mocnych awx-ów na seryjnych pompkach ktory mialy ponad 200Km i nie byly to "al" :naughty:

wiec moze nie bedzie tak zle jak 175km :kox:

Opublikowano

jeśli chodzi o turbo od BRD to pod wydech też pasuje idealnie, musisz tylko z rury gumowej co przychodzi do turbo zdjąć szybkozłączke i założyć rure na opaske.

Opublikowano

hamulce to przynajmniej z przodu wsadz 312... ja mam ATE PD z klockami ATE i .....288 to jednak lipa. Wrzucaj większe :good:

Opublikowano

na seryjnych pompkach :

fuw3o3.jpg

Opublikowano

na seryjnych pompkach :

Sprzegło tez pewnie seria i bez problemu trzyma te 435NM :polew: :polew:

żeby zrobić 200km to raczej pompki będziesz musiał wymienić jak by twoje były w super stanie to po samym programie miałyś 175-180km i 380Nm a tak nie jest.

druga sprawa to IC, z Iveco co prawda włożysz ale bedziesz musiał belke mocno podciąć. Lepiej zrób IC na wymiar taki co wejdzie pod belke.

turbo BRD pasuje P&P pod kolektor, wydech, dolot jedynie wąż do IC trzeba troszke przerobić

hamulce seryjne to tragedia i przy 200km będą sporo za słabe. Wymień min przód na 312mm i dobre klocki a najlepiej na 320 przód i 288 tył.

Pomyśl jeszcze nad lekkim usztywnieniem zawiechy.

Opublikowano

Sprzegło tez pewnie seria i bez problemu trzyma te 435NM

nie rozumiem, co śmiesznego pokazałem ? Jaki wynik dało radę osiągnąć na seryjnych pompkach ?

Czy ja napisałem, że to był drogowy setup ? :tongue4: (finalnie został wynik mniej więcej taki jak masz w podpisie)

Zamiast pompek to wolałbym IC i hamulce mieć, tak jak Jarol pisze :)

Opublikowano

Jaro a ty to czasem nie miałes w okolicach 200KM bo w opisie masz 180KM ????

Opublikowano
  • Autor

Pomyśl jeszcze nad lekkim usztywnieniem zawiechy.

zapomnialem dodac wlasnie o zawieszeniu ze tez jest w planie :tongue4:..a co hebelkow to faktycznie przydaly by sie wieksze ale optymalnym rozwiazaniem DLA MNIE beda mocniejsze 288 autko ma sluzyc go "spokojnego" :decayed: jezdzenia po miescie a nie gadniania po expresówkach i autostradach ponad 200km/h wtedy to fakt min 312 :kox:

Opublikowano

Blanko jak "spokojnie" przypier.... komuś w bagażnik to zrozumiesz, że 288 to spowalniacze nie hamulce, nawet w seryjnym wozie.

Poczytaj jak zrobić 200 KM z AWX (ASZ, który użyłem, to to samo tylko ma pomki AL w serii):

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ajm_koncepcja_na_dlubniecie_parcha-t38351.75.html

Pozwolę sobie na małą reklamę :embarrassed: Tu masz seryjnie nowe turbo BDR:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_fabrycznie_nowe_turbo_brd_20_tdi_170_km-t81158.0.html;msg906594#msg906594

Opublikowano

Jaro a ty to czasem nie miałes w okolicach 200KM bo w opisie masz 180KM ????

Nie, naraziem mam tyle co w podpisie, miałem robić dalej silnik końcem zimy ale wybrałem w pierwszej kolejności wymiane hamulców bo tak jak Jaro4444 pisze seryjne to spowolniacze :), ale na wszystko przyjdzie czas już niedługo dokończe silnik.

Opublikowano

Blanko coś Ci napiszę i przemyśl to dokładnie - w ciągu ostatniego miesiąca mocniejsze hamulce w moim A4 uratowały zdrowie lub życie dwóch osób - pijany rowerzysta wyjechał mi na obwodnicy Białobrzegów Radomskich (prędkość ok 140 km/h) wprost na drogę, a w ostatni poniedziałek 7-8 letnie dziecko wbiegło mi spomiędzy zaparkowanych dostawczaków wprost pod koła (prędkość ok 40-45 km/h). W obu przypadkach zatrzymanie nastąpiło ok 50-70 cm od maski samochodu. Wyobraź sobie co by się stało na seryjnych heblach...

Opublikowano
  • Autor

masakra.. :confused4: nikomu nie zycze takich sytuacji oby jak najmniej ich bylo :thumbdown:

powiedzcie co potrzebne jest zeby zmienic caly uklad z 288 na 312?? tarcze klocki.. jazma tez? przewody?i od jakiego auta by pasowaly

Opublikowano

masakra.. :confused4: nikomu nie zycze takich sytuacji oby jak najmniej ich bylo :thumbdown:

powiedzcie co potrzebne jest zeby zmienic caly uklad z 288 na 312?? tarcze klocki.. jazma tez? przewody?i od jakiego auta by pasowaly

Tylko jarzma + oczywiscie tarcze+klocki.

Opublikowano

Dokładnie poszukaj jarzm z tego samego auta co masz tylko z mocniejszych wersji silnikowych (2,5 TDI, 3,0), mogą też być z Audi A6. Powiem ci od razu że bardzo ciężko jest kupić same jarzma więc szybciej będzie kupić całe zaciski pod tarcze 312mm. Do tego kupujesz nowe tarcze 312mm i najlepiej nowe klocki i to wszystko co potrzebujesz. Pomyśl na wymianą tyłu na 255. Wymienia się dokładnie to samo czyli jarzma i tarcze + nowe klocki.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

troszke czasu minelo...

wkoncu na dniach w autku zagosci nowe turbo brd, Fmic - popularny chinol 55/18/6.5 i nowe strojenie :>

i....no wlasnie :naughty: ile wyjdzie konikow na tych seryjnych pompkach?

kto strzeli najblizej? :kox: (dodam ze przebieg to ok 170tys km.)

ps. moze ma ktos Al-ki w bdb stanie na sprzedarz? :decayed:

Opublikowano

184 kuce wyjdzie

Opublikowano
  • Autor

myslisz ze nawet 190km nie bedzie? :confused4: obys sie mylil

Opublikowano

A kiedy robisz nowy program na nowych gratach??

Opublikowano
  • Autor

w tym tygodniu montaz turbiny i fmica...a program?? mial byc niedlugo po tym ale mam teraz watpliwosci czy jeszcze przed korekta nie zalozyc nowego sprzegla z 2masem bo niewiem czy te mi sie nie posypie, jest juz w nie najlepszym stanie :confused4: mam mętlik w glowie..

ps. uzywal moze ktos z was dodatku do paliwa STP do czyszczenia wtryskiwaczy w dieslu??