Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Projekt - mocny AWX okolice 200KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co teraz ze sprzeglem???

jest wogole ses wysylac sprzeglo do radzikowskiego zeby je przerobil na mocniejsze i do tego wstawiac nowke 2-mas??

chyba najslabszym punktem calego tego zestawu sa wlasnie 2-masy czy tak??

moze ktos sie orientuje ile by taki zestaw od radzikowskiego na 400nm wyniosl (bez 2-masu) i ile trzeba czekac na to??

Cena takiego sprzegielka to 900zl. Okres oczekiwania ok 2 tyg . Niewiem ile wytrzyma sprzeglo z AWX z 400Nm ale napewno nie za dlugo :gwizdanie: co innego gdybys mial AVF :naughty: tam masz wieksze sprzeglo .

Opublikowano

oo to juz stanialo ja jak sie dowiedzialem to 1500 klocka - no ale to dobrze

Opublikowano

oo to juz stanialo ja jak sie dowiedzialem to 1500 klocka - no ale to dobrze

Ja robilem w maju :>

Opublikowano
  • Autor

dzieki chlopaki :good:

a moze ma ktos na zbyciu pompowtryski AL-ki najmocniejsze?? na allegro to troche strach brac.. a w okolicach u mnie tez nikt nie sprzedaje moze wasi tunerzy maja na zbyciu ?bede wdzieczny za jakies info na ten temat:) pozdro :notworthy:

[br]Dopisany: 28 Sierpień 2009, 19:50_________________________________________________na dniach wymiana oleju w silniku tylko nie wiem na jaki

co polecacie do takich wysilonych silnikow 1.9tdi na PD??

Opublikowano

motul 505.01 do PD 5w40

Opublikowano

tylko motul zdjcie004n.jpg

Opublikowano

dokładnie tylko Motul

Opublikowano
  • Autor

czesc pracy juz zrobiona

wsadzone BRD

wywalony EGR

zrobiony |FMIC

a propo egr-a teraz hmm dlugo sie silnik nagrzewa do 90st :disgust:.. 90st na wskazniku dopiero mam po 30-40km przejechanych!!tak to powinno byc??zazwyczaj robie odcinki 0-20km i silnik sie nie zdarzy jeszcze nagrzewac...hmm no nie wiem prosze specow o wyjasnienie czy sie nic nie stanie...

wiem ze dzieki temu agr-owi silnik sie szybciej nagrzewal do tych 90 do chyba dawał dodatkowy obieg spalin jeszcze na komore silnika

i .... katalizarota nie dało sie wybic;/ jak sobie poradziliscie z tym katem w b6 130km??bo podobo trzeba to przecinac i wyspawywac nie da rady tak najzwyczajniej odkrecic go wybic i zalozyc znowu..chyba bedzie troche zabawy z nim;/

jakies rady mile widziane

aha i od razu sprawdzone zostały popmowtryski wyszlo ze 2 z nich maja po -1.5 i 1.5.. to bardzo zle??

a na nowym fmicu temperatura w dolocie przy ostrym katowaniu auta to okolice 40stopni (na dworzu 25st.)czyli ok 15 wyzsza chyba jest ok...

Opublikowano

u mnie bez egr nagrzewa sie normalnie...jedyny skutek uboczny to telepanie przy gaszeniu :decayed:

Opublikowano
  • Autor

u mnie bez egr nagrzewa sie normalnie...jedyny skutek uboczny to telepanie przy gaszeniu :decayed:

a masz calkowicie wywalony egr czy zaslepiony?hmm to czemu u mnie tak dlugo sie nagrzewa :confused4:

Opublikowano

calkowicie wywalony

Opublikowano

Piotrek98igo ty masz wywalona klape gasząca (chyba tak to sie nazywa ) i dlatego ci sie telepie przy gaszeniu.

ja tez mam wywalony EGR i niestety wolniej sie grzeje auto a co za tym idzie spalanie zima troche wzrosnie .

Ale jak sie chce miec szybkie auto to trzeba sie z tym pogodzic.

Opublikowano

Tez mam wywalony EGR po 10km mam juz 90 stopni wiec grzeje sie normalnie .

Co do kata to wywal go calkiem i wspawaj kawal rurki najprosciej i najszybciej :hi:

Opublikowano

panowie ale wy macie audi b5 a tu mowa o audi b6 i b7 tam jest inaczej tak mi sie przynajmniej wydaje.

10 km to sporo i po przejechaniu takiego dystansu ja tez mam 90 stopni

Opublikowano

peter22 jaka to roznica jak silniki te same :naughty::decayed:

Opublikowano

panowie ale wy macie audi b5 a tu mowa o audi b6 i b7

dudi ma B5 z AWX'em :naughty:

Opublikowano

no tak ty po prostu masz jeszcze zlikwidowana klape gaszaca tak samo jak adamooo i dlatego masz telepanie przy gaszeniu. :>

Opublikowano
  • Autor

wydaje mi sie ze wszystko przez to ze mam troche duzo oleju tzn gorny poziom na miarce :)

trzeba poprostu zalewac tak zeby zawsze sie miescilo przy min granicy:D i autko bedize szybciej dochodzilo do 90st :naughty:

Opublikowano

wydaje mi sie ze wszystko przez to ze mam troche duzo oleju tzn gorny poziom na miarce :)

trzeba poprostu zalewac tak zeby zawsze sie miescilo przy min granicy:D i autko bedize szybciej dochodzilo do 90st :naughty:

Masz walniety termostat. Sprawź jaka masz temp Vagiem w kanale 7.

Opublikowano
  • Autor

termostat jest OK

ps. na ktorym kanale sprawdza sie pompki? na 13?