Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spolszczenia do Navi DX w zegarach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zrobiłem tak jak pisaliście - rozpakowałem, obraz nagrałem na płytę w nero express prędkość x10 i nie czyta płyty. Mam niemiecką wersję językową

Opublikowano

A co masz za navi ?

BNS 4.2 czy RNS ?

Jeśli to plik.iso to jego się nie rozpakowuje tylko nagrywa bezpośrednio na płytę.

Prędkość x10 to trochę może za dużo,proponuję x4

Opublikowano

Mam między zegarami. Ale spoko już sobie poradziłem. A mniej niż 10 x się nie dało. Po prostu miałem tak że czytało płytę i instalowało język pl a nie dało się tego poznać. Instalacja trwała ok 40 min. Na zegarach się nic nie wyświetlało. Teraz mam problem z mapami muszę ściągnąć jakieś aktualne bo mi navi źle pokazuje. I wydaje mi się że to mapy

Opublikowano

ok dzięki to działam wg instrukcji

Opublikowano

Największy problem możesz mieć z nagrywarką.

Nie wszystkie radzą sobie z poprawnym nagraniem.

Opublikowano

no i nie wiem czy ja jestem taki tępy czy co. zrobiłem tak jak w instrukcji i d*pa. ściągnąłem clona plik wkleiłem do folderu clona do /program files/SlySoft/clone cd/Profiles

później wkładam płytę i odpalam clona. Pojawia się okno --> wybieram nagrywanie pliku z obrazem na cd-->

clone_cd_nieda_sie.jpg

Opublikowano

Nie klikasz Dalej tylko Przeglądaj.

Musisz znaleźć ten obraz płyty na swoim kompie,zaznaczyć go (PL-CZ 2013-2014.ccd) i wtedy klikasz Dalej.

Wybierasz profil Teleatlas i nagrywa.

Prędkość x1 ustaw.

Opublikowano

no to właśnie zrobiłem wszystko co napisałeś i wybrałem ten plik i nie da się załadować DALEJ

Opublikowano

A czysta płyta CD siedzi w napędzie ?

Opublikowano

no raczej

Opublikowano

No to nie wiem co robisz nie tak.

To prosty program, ja nigdy z tym problemu nie miałem.

Opublikowano

no wiem ze prosty ale nie wiem sam co jest grane

Opublikowano

Mam pytanie. Ten plik do spolszczenia nagrywamy tak jak i mapy? Przez ten specjalny profil w clone CD? I takie moje spostrzeżenie: poprzednie mapy nagrywałem na jakiejs starej nagrywarce, obecnie na nowym lapku. U mnie problemem nie jest nagrywarka, a płyta. Moje Audi czyta tylko płyty Sony Supremas. Żadne inne płyty nie pójdą i koniec.

Opublikowano

Nie,spolszczenie nagrywamy np.programem Nero.

Plik to obraz płyty.

Nie potrzebne żadne profile nagrywania.

Ja nagrywam z prędkością minimalną jaką da się ustawić.

Opublikowano

Spolszczenie nie wymaga jakichś specjalnych płyt.

Opublikowano

fido a możesz mi powiedzieć czy da się w całości spolszczyć fis-a bo mam tylko navi a czasami mi się pojawiają komunikaty po niemiecku ?

Opublikowano

Jakąś godzinę temu udało mi się spolszczyć menu od navi, zrobiłem tak jak było to opisane wyżej i wszystko działa. Program Clone, prędkość 1x , płyta zwykły krzak z osiedlowego sklepu :P Dzięki :)

Opublikowano
fido a możesz mi powiedzieć czy da się w całości spolszczyć fis-a bo mam tylko navi a czasami mi się pojawiają komunikaty po niemiecku ?

Tylko navi na Fisie.

Niemiec nie lubi Polaków więc nie dał możliwości zmiany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...