Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dobrzy chiptunerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jedz do Marka Staszewskiego i nie przejmuj sie głupimy uwagami

ktos sie na nim kiedys przejechał i teraz daje takie osądy

ja robiłem u niego kilkanascie aut i wszystkie sprawuja sie poprawnie

nigdy nie zostałem olany

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 587,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

kumpel chcial zmienic program w swojej 1.8T pisalem do rogala ,ale odpisal ze benzynek nie robią. gdzie w wawie lub olsztynie moge znalezc firmę ktora sie podejmie 1.8T i jaki jest przyblizony koszt takiego chipa?

i co z tym 1.8T odpowie mi ktos?

Opublikowano

nigdy nie zostałem olany

musisz być zatem mega twardzielem bo jakoś moich ziomów staszewski olewał... cóż życie :tongue4:[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2009, 15:21_________________________________________________

:decayed::naughty:

Może konkrety a nie jakieś głupie miny - jak się ma coś do zarzucenia komuś to sie mówi...Jestem naprawdę zdziwiony- myślałem, że wchodząc tutaj dowiem się czegoś konkretnego, jakiś uwag, spostrzeżeń itp

kupa i tyle, o wiele lepsze i sensowne programy jeżeli chodzi o przebiegi momentu robi nie kto inny jak Rogal, Compoty Czy Ali

tyle w temacie

wszedłeś tutaj i już znasz opinię na ten temat, przeczytaj cały ten temat to sobie wyrobisz zdanie,

możesz tez zadać sobie odrobinę trudu i poprzeglądać dział z wykresami - tez jak jesteś błyskotliwy to będziesz potrafił wyciągnąć wnioski

jeżeli jednak nie będziesz w stanie tego zrobić daj mi znać to wytłumaczę ci łopatologicznie :good:[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2009, 15:24_________________________________________________

wpadaj do warszawy

tutaj:

www.unitronic.pl

Opublikowano

Człowieku - o co Tobie chodzi? Po co od razu obrażać innych - może i jestem błyskotliwy może nie, może przejrzałem różne wykresy może nie - co to ma za znaczenie? Przepraszam, może mieć znaczenie - bo większość wykresów dotyczy "starych" silników, a mnie interesuje wyłącznie nowy silnik CR w nowej A4. Poza tym sam Rogalotti napisał mi, że "nie podejmuje się shamować mojego auta" (cytat), bo nie ma hamowni 4x4 i tyle. Poza tym nikt mi nie musi niczego "łopatologicznie" tłumaczyć, aczkolwiek przyznam się, że nie znam się na przebiegach momentu i mocy w silnikach a jedynie u ludzi...

Pzdr

Ale co ty do Rogala ciągle pijesz? Przecież napisałem, że Compsporty robią lepsze programy jak i Aligator tez robi lepsze programy i znajdziesz tego potwierdzenie na forum.

Poszukałbyś, popatrzył i może, może wyciągnął byś wnioski. A tak spinasz się za to, że dostałeś ode mnie podprogowy ochrzan za to, że nie zrobiłeś reaserchu :gwizdanie: Człowieku :tongue4:

Opublikowano

quote author=bobek84 link=topic=9450.msg852117#msg852117 date=1240233565]

wpadaj do warszawy

tutaj:

www.unitronic.pl

Chyba kolega nie zrobił reaserchu lepiej udac sie do compsportu lub jetronika, a tak wogule pozdrawiam :>

Opublikowano

Chyba kolega nie zrobił reaserchu lepiej udac sie do compsportu lub jetronika

CTV zrób czipa w 1.8T

ja ci podstawię 1.8T z czipem od Exa i staniemy na kresce a może lepiej z rolki, żebyście nie płakali, że startować nie umiecie :decayed:

i zobaczymy który będzie szybszy

mówię o zwykłym czipie nie jakis fmicach, wydechach i 300 koniach, zwykły czip w A4 :decayed:

a tak wogule pozdrawiam

w ogóle to ja tez pozdrawiam - pamiętaj, że dla A4 Klubu obiecałeś zniżki :naughty:

Opublikowano

Czołem,

przymierzam się do sofciku w BFB. Wstępnie wybrałem Kreatora Mocy http://www.kreatormocy.pl/, ale nie widzę tu żadnych opinii na ich temat :confused4: Ktoś coś słyszał? Na ich stronie widać jak hamują S4 z klubu...

Pozdro

do Rogala masz za daleko???????

Czytałem że benzyn nie robi :confused4:

Poza tym Kreator oferuje coś takiego jak program super sport czyli maksymalne możliwe przyrosty http://www.kreatormocy.pl/index.php?act=ceny . Podjadę do nich, zhamuję auto i zobaczymy co mi zaoferują.

Opublikowano

ponoc robi ale nie wszystkim :confused4:

Opublikowano

Podjadę do nich, zhamuję auto i zobaczymy co mi zaoferują.

Zaoferują ci nie ich program tylko program napisany zdalnie... (tak, prześlą twój soft seryjny do Krakowa, tam V-Piro z V-techu napisze ci delikatny sofcik i odeślą do kreatora i wgrają)

Jak coś będzie nie tak to znowu wyślą wykres do Krakowa i potem znowu czekanie aż V-Piro naniesie poprawki...

więc to wygląda ładnie tylko od strony marketingowej, z prawdziwym strojeniem nie ma to nic wspólnego :gwizdanie:

[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 10:14_________________________________________________

Mnie nie przekonują jednak wykresy ze starszych silników

czytając twoje wypowiedzi trudno mi oprzeć się wrażeniu, że pojęcie o tuningu masz mierne...[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 10:16_________________________________________________

A tak w ogóle to dzięki za radę

Jaką radę? Przejrzałem wszystkie twoje posty i nigdzie nie pytałeś się do kogo jechać na soft, więc za co dziękujesz?

Opublikowano

Podjadę do nich, zhamuję auto i zobaczymy co mi zaoferują.

Zaoferują ci nie ich program tylko program napisany zdalnie... (tak, prześlą twój soft seryjny do Krakowa, tam V-Piro z V-techu napisze ci delikatny sofcik i odeślą do kreatora i wgrają)

Jak coś będzie nie tak to znowu wyślą wykres do Krakowa i potem znowu czekanie aż V-Piro naniesie poprawki...

więc to wygląda ładnie tylko od strony marketingowej, z prawdziwym strojeniem nie ma to nic wspólnego :gwizdanie:

A czemu tak uważasz? Masz jakieś dośwadczenia z tą firmą? Podobno robią to na miejscu w 3 godziny, więc nie sądzę żeby coś gdzieś wysyłali. A może by się wypowiedział kolega - klubowicz od S4 z filmiku....?

BTW jak "przekonać" Rogala żeby zrobił Pb?

Opublikowano

A czemu tak uważasz? Masz jakieś dośwadczenia z tą firmą? Podobno robią to na miejscu w 3 godziny, więc nie sądzę żeby coś gdzieś wysyłali. A może by się wypowiedział kolega - klubowicz od S4 z filmiku....?

Ja nie uważam. Ja to wiem. Ja nie wypowiadam się na tematy tunerów jeżeli nie mam empirycznej wiedzy na ten temat.[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 10:47_________________________________________________

A może by się wypowiedział kolega - klubowicz od S4 z filmiku....?

Malik hamował tam auto...i tylko hamował a nie robił soft. A to jest różnica :wink4: Zgodzisz się ze mną ?? :tongue4:

Opublikowano

A czemu tak uważasz? Masz jakieś dośwadczenia z tą firmą? Podobno robią to na miejscu w 3 godziny

Długo :decayed:

Opublikowano

Ja nie uważam. Ja to wiem. Ja nie wypowiadam się na tematy tunerów jeżeli nie mam empirycznej wiedzy na ten temat.

Ok rozumiem, ale skoro V-tech pisze tak dobre programy:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/83104db2d44ae271.html

to czemu nie skorzystać nie jadąc do Kraka?

Ew rozumiem że zostaje mi tylko Unitronic :confused4: z którym nie mam dobrych doświadczeń i raczej się na ponowną wizytę tam nie zdecyduję.

A co z tym Rogalem?

Opublikowano

Ok rozumiem, ale skoro V-tech pisze tak dobre programy:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/83104db2d44ae271.html

to czemu nie skorzystać nie jadąc do Kraka?

jak już chcesz jechac do kraka to jedź do compsportów

z bfb powinno byc 200 koni be kata [br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 11:30_________________________________________________

Ew rozumiem że zostaje mi tylko Unitronic :confused4

możesz podjechać na gotowca w VTG :kox::naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

A czemu tak uważasz? Masz jakieś dośwadczenia z tą firmą? Podobno robią to na miejscu w 3 godziny, więc nie sądzę żeby coś gdzieś wysyłali.

Uwierz ze wysyłaja i program pisze V-Piro :wink4:
Opublikowano

No dobra, ale skoro NIE chcę jechać do Kraka to mogę kupić program V-techa u Kreatora tak?

Szkoda że VTG nie podaje na swojej stronce żadnych danych nt tych gotowców :confused4: Coś wiadomo co można wyciągnąć u nich z BFB?

Opublikowano

No dobra, ale skoro NIE chcę jechać do Kraka to mogę kupić program V-techa u Kreatora tak?

Szkoda że VTG nie podaje na swojej stronce żadnych danych nt tych gotowców :confused4: Coś wiadomo co można wyciągnąć u nich z BFB?

widziałem wykres na 187KM i 275Nm z bardzo lajtowym przebiegiem momentu

jak nie chcesz nadwyrężać sprzęgła to można rozważyć VTG

napewno gotowiec z VTG lepszy niż soft VałTekA

Opublikowano

Nie chcę nadwyrężać sprzęgła, autem na codzień jeździ moja żona :>. Chodzi o to że ja też czasem nim jeżdżę i jak przesiadam się z eSy to czegoś mi brakuje :mysli:

A swoją drogą to V-tech z tego 1.8T 150KM wyciągnął 185KM i 285 Nm :notworthy: więc nieźle. Ten VTG wygląda słabiej, ale rozumiem że to dlatego że to gotowiec, a tamten pisany pod konkretne auto?

Opublikowano

A swoją drogą to V-tech z tego 1.8T 150KM wyciągnął 185KM i 285 Nm :notworthy: więc nieźle. Ten VTG wygląda słabiej, ale rozumiem że to dlatego że to gotowiec, a tamten pisany pod konkretne auto?

czipy w większości to gotowce :wink4:

Opublikowano

Kreator to nawet shamowac dobrze nie umie, kiedys pojechalem tam swoim Volvo, 280ps/450Nm, skonczyli hamowac jakos imedzy 4 a 5t obrotow, pytam dlaczego a oni na to ze moment juz spadl to nie bylo sensu krecic wyzej :D hehehe, powiedzialem ok, moment spadl ale moc szla w gore, czemu wiec przestaliscie hamowac? w opdowiedzi uslyszalem "nastepne hamowanie masz za darmo" :D