motogrzech Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam mam problem z odpalaniem mojego Audi problem jest następujący po prostu długo kreci bez różnicy czy ciepły czy zimny. Ale ostatnio zaobserowalem następującą rzecz ze odpala od razu gdy pierw wlacze światła bez różnicy jakie wtedy odpala prawidłowo co może być??? z góry dzięki:)
motogrzech Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2009 podlaczalem i wszystko niby jest ok:/ a moze to byc problem z masom czy cos???
gaciu Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Akumulator lepiej pracuje kiedy przed pełnym obciążeniem (odpaleniem) zamiesza się płyn w celach (na przykład poprzez lekkie obciążenie światłami lub innym odbiornikiem). Zaleca się taki manewr kiedy jest bardzo zimno i akumulator może mieć ograniczoną obciążalność itd. W twoim przypadku może oznaczać, że akumulator się po mału kończy. Warto poczekać na opinie innych....
Musashi Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 sprawdz klemy aku czy nie sa zanieczyszczone, wyczysc je i zabezpiecz przed utlenianiem. jezeli nie pomoze, sprobuj podmienic akumulator - ale tez z diesla
motogrzech Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ale on bardzo dobrze kreci wiec nie sadze aby to bylo przyczyna ale mozna sprawdzic zawsze:) dzieki
rafalkor75 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 jesli długo kręci i szybko kręci to byc moze to jest przepustnica powietrza która zamyka sie w momencie wyłączania silnika i zakleszczyła sie w tej pozycji od nagaru....
motogrzech Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2009 ale co ma do tego ze jak odpalam na światłach to wszystko jest spoko?????
koper711 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 u mnie to samo, jestem w szoku bo tico mi lepiej paliło niż audi Muszę sprawdzić czy na światłach będzie lepiej. Czasem zdarza się, że odpali od razu a czasem muszę pokrecić ze 3-4 sek. Aż wstyd żeby takim autem trzeba było tak rzęzić zanim odpali.
motogrzech Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2009 Dokladnie wstyd!!! ale ja juz znalazlem sposob na swojego Switla:))heh
blaster99 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 moj brat w swoim awx z 2002 ma taki sam problem - kreci z 3 sek zanim odpali , mozna odniesc wrazenie ze paliwo nie jest podawane przez ten czas... czekam na sugestie
koper711 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 może rzeczywiście gdy aku jest słabszy do musi dłużej pokręcić. A po włączeniu świateł trochę go "rozgrzeje" i daje większy prąd?
wilk11 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 spróbujcie poczekać chwile po przekręceniu stacyjki z jakieś 3 sekundy po zgasnięciu kluczyka (immo) u mnie lepiej wtedy zapala
Musashi Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Ale on bardzo dobrze kreci wiec nie sadze aby to bylo przyczyna ale mozna sprawdzic zawsze:) dzieki byc moze ma wystarczajaca wydajnosc pradowa zeby krecic rozrusznikiem, ale przy zbyt niskim napieciu zasilania ECU, chociaz wtedy powinien wyskoczyc blad w VAG-u
motogrzech Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2009 jak dłużej poczekam nic nie daje:/ mówicie ze jak slaby aku to może te światła pomagają ale gdy zgaszę i obrazu chce go podpalić bez świateł to lipa a ze światłami ok dziwne
kondziu81 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 A dymi Ci po odpaleniu przez pierwsze 5 sekund. Mam podobny problem, ale tylko z rana i mi dymi przez chwilkę.
Musashi Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 A dymi Ci po odpaleniu przez pierwsze 5 sekund. Mam podobny problem, ale tylko z rana i mi dymi przez chwilkę. to jest watek o silnikach R4 - 4cyl. zasilanych PD
motogrzech Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 klemy i akumulator sprawdzone i wszystko ok:/a nadal bez swiatel lipa z swiatlami ok:)co to moze byc???
grzanek85 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 A jakie macie kąty synchronizacji??
lebek1 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 JA też mam problem z odpalaniem na ciepłym czy zimnym też musi mi trochę pokręcić i dałem nawet do znajomego mechanika i nic nie potrafił z tym zrobić
Rekomendowane odpowiedzi