Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Sprawdzenie oryginalności przebiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam w VAG-PL 805 sprawdzanie przebiegu ale w mojej a4 nie da rady niemam dostępu do audi po 2000r żeby sprawdzić Podobno ta opcja może pomylić się do 5% powyżej jest już kręcony

Opublikowano
  • Autor

Mi sprawdzal Vagiem znajomy w krk i powiedzial ze przebieg rozni sie troche (ale nie wiele) od tego co jest na zegarach, juz nie pamietam jaka to byla roznica.

Opublikowano

u mnie 400km... u znajomego 12.000km różnicy... VAG 704

Opublikowano

w moim przypadku znajomy elektronik sprawdzał vag-70.4,oraz ja ostatnio najnowszą wersją vcds

Opublikowano

Nie mogę się połączyć używając vaga 704. Może ktoś udostępnić swoją wersję najlepiej ze sterownikami do interfejsu ? :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jestem przed kupnem A4, koledzy macie jakies namiary na ASO zebym przedzwonil, podal numer VIN. Mozliwe ze dowiem sie histrii auta?A czy jezeli auto bylo serwisowane np u hansów, to sprawdze to w polskim ASO? Mysle o a4 z 98 roku, wiec jezeli ASO mi nic nie powie to zostaje mi wizyta u znajomego elektronika.

Opublikowano

... koledzy macie jakies namiary na ASO zebym przedzwonil, podal numer VIN. ...

Z tym może być nie łatwo. Ja pytałem w kilku ASO i wszędzie i wszędzie mi odmówili. ;(

Opublikowano

Ja tez dzwoniłem do kilku serwisów i powiedzieli ze jest to nie mozliwe przez tel a jeśli dojade na miejsce i przedstawie dolumenty ze to moj samochód to za oczywiście pewną opłatą w przeciągu 24 godzin dadza mi odpowiedz, wieć nawet na miejscu nie są w stanie tego zrobić

Opublikowano

Z tym może być nie łatwo. Ja pytałem w kilku ASO i wszędzie i wszędzie mi odmówili. ;(

przez telefon nie wiele zdziałasz, choć raz mi sie udało uzyskać info czy rozrząd był robiony czy nie.. a tak z VIN-em osobiście i 50zł wydruk :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Szukałem miejsca gdzie mógłbym podziękować użytkownikowi wypsiu za sprawdzanie mojej A4, sprowadzonej z Belgi.

Kolega bez problemu pomógł i sprawdził całą historię auta dzieki której byłem miło zaskoczony :>

Fajnie, że są osoby na tym forum takie jak wypsiu

Dzięki raz jeszcze i wiszę Ci ptasie mleczko - hehehhe :>

Opublikowano

przez telefon nie wiele zdziałasz, choć raz mi sie udało uzyskać info czy rozrząd był robiony czy nie.. a tak z VIN-em osobiście i 50zł wydruk :hi:

Serwis VW Audi Bursiak Łódź ul. Pabianicka

Miła Pani jak dobrze pogadasz poda ci datę ostatniej wizyty w serwisie i przebieg na ten dzień. Powodzenia

Opublikowano

Miła Pani jak dobrze pogadasz poda ci datę ostatniej wizyty w serwisie i przebieg na ten dzień. Powodzenia

akurat ostatnia data wizyty w serwisie nic Ci nie powie ...

kilka razy mialem przypadki [jak sprawdzalem auta] ze ktos specjalnie przyjezedzal do ASO na wymiane zarowki ze skreconym przebiegiem w celu jego odnotowania przebiegu dla takich ludzi jak np.Ty :wink4:..

a tak naprawde historia auta wygladala tak ... [to jest przyklad]

12.03.2008 250 tys km [ASO Niemcy]

po przyjezdzie auta do Polski

12.05.2008 160 tys km [ASO Polska]

kumasz ?

Opublikowano

akurat ostatnia data wizyty w serwisie nic Ci nie powie ...

kilka razy mialem przypadki [jak sprawdzalem auta] ze ktos specjalnie przyjezedzal do ASO na wymiane zarowki ze skreconym przebiegiem w celu jego odnotowania przebiegu dla takich ludzi jak np.Ty :wink4:..

a tak naprawde historia auta wygladala tak ... [to jest przyklad]

12.03.2008 250 tys km [ASO Niemcy]

po przyjezdzie auta do Polski

12.05.2008 160 tys km [ASO Polska]

kumasz ?

Kumam, tyle że ja sprawdzałem w ten sposób autko świeżo sprowadzone z Niemiec z książką serwisową prowadzoną do 2005 roku i wyszło że póżniej w lipcu 2007 też był w serwisie. Z tego co było na liczniku wynikało, że poprzedni właściciel robił mniej więcej tyle samo km co roku. Analizując te dane (książka servisowa + póżniejsza wizyta autka w serwisie) doszedłem do wniosku, że licznik nie był kręcony.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie czy jest jeszcze dostępny ten Pan który za 50zł sprawdza historię serwisową samochodów VW,Audi ?? Jeśli jest to dajcie namiar .

Opublikowano

Dołączam się do prośby YATES-a, mam import z Włoch i z Niemiec. wszystko przemawia za tym z Włoch(przebieg, silnik, itp) niestety nie ufam Włochom. ;(

Opublikowano

Włosi nie ewidencjonują przegiegów w centralnej bazie VW . Mi udało się dziś za darmo potwierdzić przebieg telefonicznie w serwisie VW. Niestety był tylko jeden wpis z 20005 roku.

Opublikowano

A nie wiecie jak jest z ASO ze Skandynawii - jeśli robiłem przegląd w ASO w Szwecji to w PL podczas sprawdzenia będzie on widoczny, dostępny? Wiem, że oni prowadzą baze - tylko nie wiem czy jest ona dostępna dla ASO z europy - Polski??

Opublikowano

Ja kiedyś sprawdzałem komuś z forum auto z Belgii,ale poprosił mnie o to jak już auto zakupił i robił wymianę przedniej szyby i chyba oleju serwis w Polsce.Sprawdziłem auto w Belgi i się okazało że jest wpis z polski że była wymieniana szyba. Myślałem że auto ma zamiar kupić od polaka który przebywa w Belgii legalnie a on mi mówi że on to już robi po zakupie.Więc zapisy z polski idą na Europę a jak jest ze Skandynawią nie mam zielonego pojęcia :mysli:

Opublikowano

Tez właśnie jestem ciekaw bo oni mi tu mówili, że muszą wysłać zapytanie do niemiec i wtedy dostaną odpowiedź - historie... Ale nie wiem czy tak jest czy oni coś kręcili :confused4:

Opublikowano

Ściema - odpalają ELSĘ, wklepują VIN i ładnie się wszystko wyświetla ;) Gadka o ściąganiu danych z Niemiec jest tylko po to aby zrobić wrażenie na kliencie który się nie zna lub żeby mieć podstawę ku temu aby zawołać parę groszy... A wołają różnie, zależy od tego gdzie i na kogo trafisz. Podczas ostatniego serwisu byłem świadkiem rozmowy gdzie szef ASO chciał od klienta 50zł za sprawdzenie kiedy auto miało ostatni serwis - innym razem, za to samo (tym razem serwis w "większym mieście") pracownik serwisu zażyczył sobie 150zł. Życie...