Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jaki powinien być koszt wymiany klocków hamulcowych w ASO ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. :embarrassed: Muszę wymienić klocki w swoim aucie. Dzwoniłem do ASO. Koleś podał mi cenę za komplet "typowych" klocków 764 PLN + robocizna. Wydało mi się jakoś sporo, nawet biorąc pod uwagę fakt, że byłyby to części ORI. :gwizdanie: Co o tym sądzicie? Chciałem u nich to zrobić, aby było to odnotowane w historii pojazdu, ale ciężko przystać na ich ceny...[wiki][/wiki]

Opublikowano

Zgadaj do TOM77 ma niezłe ceny a mechanika znajdziesz u siebie w mieście bo aso trochę se policzy za robotę

Opublikowano

Jeżeli to cena za przód+tył to niestety takie są ceny w ASO.

Robocizna pewnie będzie liczona za roboczogodzinę czyli przy Audi A4 z Twojego rocznika jakieś 200 zł albo więcej za godzinę.

Na Twoim miejscu nie robiłbym tego w ASO tylko kupił części w IC i wymienił w jakimś sensownym miejscu.

Opublikowano

jeśli chcesz mieć odnotowane, to weź swoje klocki kupione gdzie indziej (tylko może nie jakieś badziewie) a robocizna (ostatnio tył zmieniałem w ASO, bo z tyłu mi się nie chciało bawić-jest więcej roboty niż z przodu) to ok. 110 zł od osi czyli w 220-250 maks powinieneś się z kompletem zmieścić plus dobre w miarę klocki to jeszcze ze 400 więc wydasz 650 za całość a wpis będzie

Opublikowano

Koledzy, a nie lepiej zaoszczędzić i podziękować ASO? Ja nie bardzo rozumiem co tu odnotowywać? Wymiana klocków jest niemal banalnie prosta i przecież wiadomo, że trzeba je wymieniać.

Jak chcesz mieć jakiś dowód, kup klocki, wymień jak koledzy radzą w jakimś serwisie i trzymaj faktury za robociznę i części.

Najlepiej wymień sam, to zostanie jeszcze na kratę browca :)

Opublikowano

po klocki kolego do kolegiTOM77 np. ATE a wymiana jak nie samemu to gdzieś u mechaniora bo szkoda kasy

Opublikowano

Kup ATE i jedź do mechanika na wymianę, zachowaj sobie najwyżej paragon/FV jeśli chcesz miec udokumentowaną wymianę. Swoją drogą, czy rozrząd robiłeś lub zamierzasz robic w ASO ? Tu dopiero jest cena :naughty: a a tą adnotację właściwie się zwraca uwage patrząc w książkę serwisową :naughty:

Opublikowano

rozrząd w ASO to też nie majątek, oczywiście w jakimś normalnym ASO, bo różnice za robociznę potrafią sięgać 100 % (czyli 2 razy) a za części do 50% pomiędzy poszczególnymi ASO. A z częściami też tak nie przesadzajmy, owszem niektóre są horrendalnie i bez uzasadnienia drogie, ale często droższy jest jakiś zamiennik w Intercarsie niż ori z ASO, tylko w świadomości użytkowników zwłaszcza podsycanej łapczywością niektórych ASO istnieje info, że ASO= kosmos ceny

P.S. a fakturki czy adnotacje w ks. serw. z ASO robią przy przyszłej odsprzedaży fury (zwłaszcza takiej starszej) kolosalne plusy :naughty:

Opublikowano

...hamulce w ASO Bełtowski (cena z soboty 13/6-09), przód 320 pln, tył 270 ORI Audi, za cały duży przegląd po 30kkm 1430 -wymiana klocków (klocki "wyszły" przypadkowo), oleju i filtrów (filtry Knecht i olej Motul własne od TOM77 - polecam :good:)... trwało to wszystko 4 godz........ ale jest pieczątka w serwisówce... aha... dywaniki gumowe na przód (ORI).. 165 pln, a na Allegro były po 159 i 160 plus 20 przesyłka....

.. a co do ASO.. to pewnie 90% z nas przed zakupem sprawdzało czy ma książkę i w serwisie po VIN-ie... a i cena 600 pln za duży i 450 za mały przegląd nie jest chyba aż taka straszna...

Opublikowano

odpuść sobie ASO Kolego :thumbdown: :thumbdown:

kup dobre klocki, do tego od razu wymień płyn hamulcowy

pracy jest tutaj na max 40 minut

i jak ktoś juz tutaj radził zostanie Ci jeszcze na kratę browara

a po mojemu to na kilka :polew: :polew:

Opublikowano

...hamulce w ASO Bełtowski (cena z soboty 13/6-09), przód 320 pln, tył 270 ORI Audi, za cały duży przegląd po 30kkm 1430 -wymiana klocków (klocki "wyszły" przypadkowo), oleju i filtrów (filtry Knecht i olej Motul własne od TOM77 - polecam :good:)... trwało to wszystko 4 godz........ ale jest pieczątka w serwisówce... aha... dywaniki gumowe na przód (ORI).. 165 pln, a na Allegro były po 159 i 160 plus 20 przesyłka....

.. a co do ASO.. to pewnie 90% z nas przed zakupem sprawdzało czy ma książkę i w serwisie po VIN-ie... a i cena 600 pln za duży i 450 za mały przegląd nie jest chyba aż taka straszna...

Ja za wymiana oleju i filtrów + klocki przód i tył w styczniu tego roku zaplacilem 150zł + do tego części: wszystkie filtry Knecht 280zł + olej motul 170zł + klocki przód i tył 300zł. W sumie wyszło równe 900zł i auto jeździ tak samo jak twoje na tych samych częściach. Teraz pytanie czy warto płacić 530zł za pieczątke w książce serwisowej?? :tongue4:

Opublikowano

... gdyby chodziło tylko o wymianę klocków nie robiłbym tego w ASO...a na pewno nie kupowałbym ich tam tylko u TOM77 ale "wyszły" w trakcie drogi na przegląd, który chciałem zrobić w serwisie Audi.. i gdyby chodziło tylko o pieczątke to jestem jeszcze 25 pln (paliwko) w plecy, bo pojechałem do KRK zamiast do NOMY ... i jeszcze dekielek do felungu za 91 ... a przecież jest Allegro... i czyjeś fele bez...

Opublikowano

myślę że wymiana klocków to zbyt błaha rzecz aby robić to za taką cenę a ASO tylko po to żeby to odnotowali!

Opublikowano
Ja za wymiana oleju i filtrów + klocki przód i tył w styczniu tego roku zaplacilem 150zł + do tego części: wszystkie filtry Knecht 280zł + olej motul 170zł + klocki przód i tył 300zł. W sumie wyszło równe 900zł i auto jeździ tak samo jak twoje na tych samych częściach. Teraz pytanie czy warto płacić 530zł za pieczątke w książce serwisowej?? :tongue4:

wszyscy sprawdzają vin żeby poznać historię serwisową, jak nie ma przeglądów udokumentowanych, to dyskwalifikacja pewna... może komuś zależy aby udokumentować przebieg pojazdu dla potencjalnego następnego użytkownika ?

Kali ukraść - dobrze, Kalemu ukraść - źle...[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2009, 23:02_________________________________________________To teraz zadzwoń do Skody i zobaczysz jaka będzie różnica... a naprawa również pójdzie do systemu :)

Opublikowano

ja w ASO za wymianę (robocizna) klocków tył (w sumie niby więcej roboty niż przód) płaciłem 105 zł, robiłem w ASO bo sprawa wyszła ok. 20, rano miałem daleką trasę a tylko oni mieli jeszcze czynne i akurat wolne stanowisko a nowe klocki (moje) jeździły już i tak w bagażniku od jakiegoś czasu

Opublikowano

... komplet "typowych" klocków 764 PLN + robocizna. Wydało mi się jakoś sporo, nawet biorąc pod uwagę fakt, że byłyby to części ORI...

ori jak ori, u mnie w B6 siedzą ori ze znaczkiem :audi: z tym że obok jest napis TEXTAR :decayed: na obu osiach

Opublikowano

... komplet "typowych" klocków 764 PLN + robocizna. Wydało mi się jakoś sporo, nawet biorąc pod uwagę fakt, że byłyby to części ORI...

ori jak ori, u mnie w B6 siedzą ori ze znaczkiem :audi: z tym że obok jest napis TEXTAR :decayed: na obu osiach

.. mi nie potrafili odpowiedzieć w serwisie kto robi ORI ... "może ATE... albo BREMBO" ..

Opublikowano

.. mi nie potrafili odpowiedzieć w serwisie kto robi ORI ... "może ATE... albo BREMBO" ..

Klocki dla Audi produkuje wiele firm i jest to napewno ATE i TRW bo takie miałem w swoim aucie poprzednio i miało oznaczenie producenta i oooo.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj odbyłem wizytę w ASO ale VW, dokładniej AUTO- HAŃCZA SUWAŁKI. Mam tam z domu znacznie bliżej niż do ASO AUDI, a i tak naprawa w systemie będzie zanotowana. Wymienili mi tarcze przód+ komplet klocków. Naprawa przeprowadzona bardzo profesjonalnie, poinformowali mnie o zużytych osłonach cylinderków, które w najbliższym czasie wysiądą i mogę mieć kłopot, które od razu gratisowo :naughty: wymienili. Koszty robocizny do przełknięcia. Najciekawsze, że przy okazji mechanik zwrócił uwagę na moje opony, które mam zamiar w najbliższej przyszłości wymienić, tzn. zaproponował mi zakup u nich nowych oponek Continental w cenie niższej niż np. na oponeo.pl :kox: Roboczogodzina kosztowała połowę tego co w ASO AUDI w Białymstoku. Takźe myślę, że warto było.

Opublikowano

Dzisiaj odbyłem wizytę w ASO ale VW, dokładniej AUTO- HAŃCZA SUWAŁKI. Mam tam z domu znacznie bliżej niż do ASO AUDI, a i tak naprawa w systemie będzie zanotowana. Wymienili mi tarcze przód+ komplet klocków. Naprawa przeprowadzona bardzo profesjonalnie, poinformowali mnie o zużytych osłonach cylinderków, które w najbliższym czasie wysiądą i mogę mieć kłopot, które od razu gratisowo :naughty: wymienili. Koszty robocizny do przełknięcia. Najciekawsze, że przy okazji mechanik zwrócił uwagę na moje opony, które mam zamiar w najbliższej przyszłości wymienić, tzn. zaproponował mi zakup u nich nowych oponek Continental w cenie niższej niż np. na oponeo.pl :kox: Roboczogodzina kosztowała połowę tego co w ASO AUDI w Białymstoku. Takźe myślę, że warto było.

w skodzie jeszcze taniej byś to wszystko wymienił

ja kupiłem tarcze i klocki od TOM77 bardzo tanio good firmy ATE i sobie w słoneczny dzionek sam wymieniłem