Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Montaż czujników parkowania parktronica tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy moglby ktos napisac mi jakie czesci potrzebuje do montazu orginalnego parktronica w b7. Moge miec je za pol darmo ale nie chce czegos pominac tylko wyciagnac calosc z auta ktore idzie na szrot. Interesuje mnie przod i tyl.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dobrze wyszło zaczynam o tym myśleć!!!! :rolleyes:

Opublikowano

U mnie leży ORI zderzak pod PDC (tył) wraz z czujnikami, wiązką i modułem... Co jeszcze potrzebuję? :mysli:

Opublikowano

Bardzo dobrze zrobione i opisane foto story.

Przyda sie, właśnie planuję montaż.

Opublikowano

U mnie leży ORI zderzak pod PDC (tył) wraz z czujnikami, wiązką i modułem... Co jeszcze potrzebuję? :mysli:

Glośniczek i juz wszystko.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam pytanie, od której strony wziąć się za wiercenie otworów żeby nie uszkodzić lakieru na zderzaku??

Opublikowano
  • Autor

mam pytanie, od której strony wziąć się za wiercenie otworów żeby nie uszkodzić lakieru na zderzaku??

ja wierciłem od zewnętrznej strony, najpierw mniejszym wiertłem zrobiłem sobie otwór, a później już tym wiertłem z zestawu

Opublikowano

no i niestety poległem, wczoraj wziąłem się za montaż czujników i utknąłem zaraz na starcie, a mianowicie nie udało mi się odkręcić zderzaka, temat który opisuje zdjęcie zderzaka dotyczy tylko wersji sedan, a ja mam avant'a i niestety nie wygląda to zbyt kolorowo. W bagażniku znajduje się plastikowa podłoga,

audi3h.jpg

która jak mi się zdaje zakrywa otwory na śruby od zderzaka, ale żeby ją wyjąć trzeba chyba demontować wszystko łącznie z boczkami bagażnika, a co za tym idzie także kanapę tylną, oraz w mojej wersji wyp. również napęd cd od nawigacji z jednej strony, a za z drugiej suba i wzmaka. Czy mógł by mi ktoś opisać jak zdjąć zderzak w wersji avant - może ja za bardzo kombinuje??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a jakie polecacie czujniki cofania ?

bo zastanwaim się nad kupnem ale nie wiem jakie bo na allegro są ceny od paru do paruset złotych ceny. :D

Opublikowano

Niepotrzebnie traciłeś czas na wymierzanie miejsca montowania czujników. Każdy zderzak w B6 i B7 ma dokładne oznaczenie gdzie należy wywiercić otwory. Miejsca te oznaczone są wytłoczonymi krzyżykami od wewnętrznej strony zderzaka. Wystarczy zdjąć zderzak, nawiercić drobnym wiertłem otwór na środku krzyżyka a następnie rozwiercić odpowiednią otwornicą.

W zestawie Valeo (polecam) jest otwornica, a prad "kradnie"sie z przewodu od światla wstecznego.[br]Dopisany: 13 Maj 2011, 15:54_________________________________________________Valeo ma jeszcze dwa plusy,mozna je malować w kolor,a wrazie awarii,dostepne są pojedyncze czujniki,no i nic nie odstaje.No i zestawy sa w bardzo szerokiej gamie, od najprostszego z biperem, po przód+tył z wyswietlaczem a nawet kamera

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie,pytanko :wink: Mam mozliwosc kupienia w okazyjnej cenie calego komplet parktronic od a4 b6 - czyli modul, wiazka i czujniki - chce sie zapytac czy po nabyciu takiego zestawu cos jescze bede musial dokupic i czy to bedzie dzialac w mojej b6 - a jezeli tak, to na jakiej zasadzie (sam brzeczyk, czy moze na wyswietlaczu miedzy zegarami - mam pelny FIS)? Jezeli bedzie dzialac to czy trzeba cos dodatkowo wgrywac? Wiem ze troche duzo tych pytan,ale mam nadzieje ze mi ktos pomoze :decayed:

Opublikowano

jakie jest potrzebne wiertlo do rozwiercenia dziur pod ori czujniki, chodzi mi o srednice oczywiscie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

23mm

Opublikowano

Tak się zastanawiam, czy montować takie czujniki z allegro (valeo) czy oryginały?:eusathink:

Opublikowano
Tak się zastanawiam, czy montować takie czujniki z allegro (valeo) czy oryginały?:eusathink:

Ja montowałem oryginały i wszystko pięknie hula :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy da się zamontować czujniki (tył) bez odkręcania zderzaka? To znaczy czy po odkręceni tej osłony plastikowej od spodu (Avant) można zrobić otwory w zderzaku i jakoś przeciągnąć kabelki do środka (po prawej stronie)?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Czy przy montażu czujek w oznaczonych miejscach na zderzaku jest konieczność stosowania pierścieni (podkładek) kątowych w celu ukierunkowania góra-dół?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Czy przy montażu czujek w oznaczonych miejscach na zderzaku jest konieczność stosowania pierścieni (podkładek) kątowych w celu ukierunkowania góra-dół?

W moim przypadku nie było żadnych podkładek, czujniki były profilowane i oznaczone gdzie jest ich góra. Instrukcja montażu bardzo pomocna, u mnie wszystko śmiga :D

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam, w jaki sposób osadzacie ori czujniki w zderzaku nie do pdc? podobno są jakieś mocowania, które można w zderzaku zamontować w wywierconych dziurach, ale nigdzie tego nie mogę dostać... wymiana zderzaka i jego malowanie mi się nie uśmiecha... zdaniem mojego 'fachowca' nie ma szans na osadzenie ori czujników bez w zderzaku nie do pdc, tylko trzeba zmieniać zderzak, podobno się bardzo różnią w środku

Opublikowano

podlanczam sie do pytania. Mysle nad kupnem ori PDC, ale nie mam otworow w zderzaku, wiec trzeba bedzie wiercic. Czy to sie trzyma normalnei bez problemu, czy cos trzeba dokupic? Modul ma juz fabrycznie przygotowane wejscie, czy trzeba cos lutowac ?