Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] jaki numer sterownika klimatyzacji w A4 z 98 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy moze ktos wie jaki numery powinien mieś sterownik klimatronik w A4 1.9 Tdi 9 ja mam (8DO 820 043 H a powinno sie zaczynac w diselach 8LO) , bo słyszałem, że to od benzyniaka numer i dlatego nie dziala mi klima bo do benzyniaków sa inaczej programowane. Czy to prawda czy jakiś kit??

Opublikowano

twoj sterownik powinien miec numer 8L0 820 043 D

Opublikowano

B, D, H, K, jeśli nie jest od benzyny V6 to będzie pasował, a kodowanie załatwi sprawę.

Opublikowano

a bez kodowania sie nie obedzie wolałbym żeby wsio grało, bo już wywaliłem 500 na naprawe (tacy u nas sa elektrycy-elektronicy), że niedopatrzyli sie ze mam sterownik z auta z 96 r. a moja A4 jest z 98 i nigdy klima nie zadziała bo to są juz 2 rózne sterowniki pod wzgledem oprogramowania. A do disela 1.9 musi być chyba 8 L0 820 043 B lub D

Opublikowano

no niewiem czy B ,bo ja mam 1.8 benzyne i mialem 8L0 820 043 B i sie zj***l a teraz kupilem D i chodzi

Opublikowano

JAK CHCESZ TO 200ZŁ MYSLE ZE NIE BEDZIESZ POKRZYWDZONY :cool:

[ Komentarz dodany przez: piotr1602: 18-04-2007, 11:13 ]

prosze nie pisac z capsem

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 18-04-2007, 12:47 ]

załatwiajcie takie rzeczy przez PW

Opublikowano

G.ARY dzięki ale wczoraj własnie kupiłem z allegro za 250 ciut drozej ale chodzi i juz chłodzi. Gdybyś dał znac dzień wczesniej pewnie dobilibysmy targu. Pozdro.

Opublikowano

panowie podlacze sie do tematu i mam pytanie moj stary climatronic o numerach 8l0 820 043b padl zamienilem go na taki 8l0 820 043D vag go wykrywa i tylko tyle ale nieda sie zaadoptowac przepustnic czy mozliwe ze climatronic wystepuje jaka zła część czy bardziej stawiac ze jest uszkodzony?

Opublikowano

Ten z literką D jest po 1998 roku.

Jakby co to mam panel, ale bez wyświetlacza z oznaczeniem 8D0 820 043D, który potem zamienia się na taki z końcowym indeksem H.