Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY RADOMSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ma bo w srodku pola mieszka :polew:

• Odpowiedzi 28,7 tys.
  • Wyświetleń 895,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

rafalekx to może inaczej zformułujmy prośbe: Wynajmę łąke w Radomiu :decayed:

Opublikowano

ale na powaznie to cięzko cos u nas takiego znaleźć Radom to nie miasto turystyczne [br]Dopisany: 10 Sierpień 2009, 21:57_________________________________________________ale jutro spojrzę na jakies reklamy zwiazane z air show moze tam beda jakies namiary to jutro wieczorem cos wam odpowiem

Opublikowano

odzim :good: spoko dzieki

Opublikowano

w radomiu jest parę hoteli/moteli chyba ale pewnie podniosą kasę troszkę [;

Opublikowano

ale oni szukaja pola namiotowego bardziej z mozliwościa zrobienia grilla a nie hotelu Oziu

Opublikowano

Już dawno tego nie mówiłem, ale.. nie lubię poniedziałku. :sick3:

Opublikowano

dobry poniedziałek nie jest zły :kox:

Opublikowano
  • Autor

Witam

Jadę do Kozienic ...

Opublikowano

Witam

Jadę do Kozienic ...

[/quote

No to spuść manto wujowi. :decayed:

Opublikowano

Witam

Jadę do Kozienic ...

nie wie gdzie mieszkam :tongue4:

Opublikowano

Nie martw się. Morcin wie co robi. Zatrzyma się na rynku, zapyta o wuja z ciemnego avanta, jak trzeba to połamie komuś paluchy i znajdo wuja. :naughty:

Opublikowano

za duzo juz tych ciemnych avantow :wallbash: jeździ po kozienicach :cool1:

chociaż jak by poszukał to by znalazł bo stoi na dworku :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Witam

Jadę do Kozienic ...

nie wie gdzie mieszkam :tongue4:

jechałem mostem i twój karton pod nim stał :polew: :polew: :polew:
Opublikowano

a to ty byłes tym lumpem na rowerze co mnie na wino wołał :tongue4:

:polew:

Opublikowano

No ładny tam macie ten gang rowerowy. :decayed:[br]Dopisany: 11 Sierpień 2009, 11:59_________________________________________________Przypominam, że dziś jest mini grill u Bryniów. Start o 18:00. :wink4:

Pozdr od Bryni.

Opublikowano
  • Autor

nie, ja jechałem A4 i machałem, ale ty stałeś i gadałeś z jakimś lumpem i mnie nie widziałeś :polew: :polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 11 Sierpień 2009, 14:04_________________________________________________Michał patrz co wyczytałem o ksenonach:

"10.Co o przeróbkach mówią przepisy?

Jeżeli auto fabrycznie montowane ma reflektory xenonowe, to aby przejść proces homologacji powinno być wyposażone w wysokociśnieniowe spryskiwacze lub wycieraczki, i posiadać system samopoziomowania. Dotyczy to jednak homologacji, czyli zatwierdzenia do sprzedaży nowego samochodu. W przypadku przeróbek przepisy nie mówią nic na temat specjalnych wymagań co do lamp xenonowych.

Obowiązujące “Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 16 grudnia 2003 w sprawie zakresu i sposobu kontroli technicznej pojazdów” o reflektorach mówi jedynie o ich ilości, barwie światła, rozmieszczeniu, sposobie przełączania, widocznej granicy światła-cienia, ustawieniu świateł, i sile świecenia. Nie ma tam rozróżnienia na światła zwykłe i wyładowcze, nie ma też mowy o samopoziomowaniu i oczyszczaniu. Wynika z tego, że dodatkowe systemy nie są wymagane (ale oczywiście możliwe do zainstalowania).

O ile system czyszczenia jest dosyć łatwy do zrealizowania i raczej potrzebny (brud zbierając się na szybach reflektorów ogranicza strumień światła i rozprasza go, powodując oślepianie innych), to system samopoziomowania jest bardzo drogi i trudny do zrealizowania. Większość samochodów wyposażonych jest w elektryczny korektor ustawienia świateł w kabinie kierowcy, więc mając świadomość posiadania bardzo silnych świateł, dobrze jest korygować ustawienie w przypadku obciążenia tyłu.

W praktyce reflektory soczewkowe przerobione na xenonowe zewnętrznie, niemożliwe są do odróżnienia od fabrycznych xenonów. Dobrze ustawione nie będą oślepiały!"

i co :?:

Opublikowano

I ch.j, zakładam do roweru :decayed:

Opublikowano
  • Autor

oczywiście mowa tam o oryginalnych homologowanych lampach(takie jak moje np. :wink4:), a nie o j**anym HIDzie[br]Dopisany: 11 Sierpień 2009, 14:55_________________________________________________"Całkowicie zabronione

Wielu właścicieli pojazdów chcąc podnieść wartość swego samochodu oraz wykorzystać możliwości jakie dają światła ksenonowe instaluje w swoich samochodach wyposażonych w lampy z żarówkami halogenowymi żarówki ksenonowe. Należy pamiętać, że zainstalowanie żarówek ksenonowych wraz z kablami i zapłonnikami do zwykłej lampy halogenowej jest całkowicie niedopuszczalne, gdyż powoduje znaczne oślepianie innych kierowców. Jak również jest niezgodne z przepisami oraz powoduje utratę homologacji na lampy, które przystosowane są wyłącznie do żarówek halogenowych. Samochody z przerobionymi w ten sposób reflektorami nie mogą być dopuszczone do ruchu drogowego, co określone jest w przepisach każdego europejskiego Kodeksu Drogowego."

Opublikowano

ziaf;P