Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY RADOMSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aha, Moskal, jest taka tradycja, że jak ktoś nowy przyjeżdża to zawsze upalam jego samochód. Nie możesz się wyłamać. :naughty:

Astra ma 63KM wiec za bardzo nie ma co upalac :grin::naughty::naughty:

• Odpowiedzi 28.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• tomaszu

5648

• mcm

4873

• oZiX

3679

• wuju

2421

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

to ta astera taka niska że przez przejazdy się boisz jeździć?:decayed:

Opublikowano
to ta astera taka niska że przez przejazdy się boisz jeździć?:decayed:

:decayed:

Opublikowano

Aha, Moskal, jest taka tradycja, że jak ktoś nowy przyjeżdża to zawsze upalam jego samochód. Nie możesz się wyłamać. :naughty:

Były wyjątki... ;)

Opublikowano

Były wyjątki... ;)

+1:grin:

---------- Post dopisany at 21:40 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ----------

na tygodniu za dwa tygodnie:grin: ...18 będę w Pl

Opublikowano

muszę wpaść z kolegą M3 to poupalasz , tyle że to RHD:decayed:

Opublikowano

Trzymam za słowo. :naughty: Nie wiem tylko co to RHD. :eusathink::decayed:

A moskal to coś ściemnia. W podpisie ma zdjęcie eSy - na spota masz takim przyjechać. :naughty:

---------- Post dopisany at 22:23 ---------- Poprzedni post napisany at 22:21 ----------

Były wyjątki... ;)

Nie bój, nie bój, nadrobimy. :cool1::naughty:

Opublikowano

ta i mój na dotarciu :wink:

Opublikowano

Trzymam za słowo. :naughty: Nie wiem tylko co to RHD. :eusathink::decayed:

to tzw angol:decayed: , o taki:

e36_m3_sedan_6.jpg

Opublikowano

Jak się zdecydujecie na spota w tygodniu to i ja podjadę:naughty:

Opublikowano

biało się zaczyna robić bynajmniej u mnie :naughty:

Opublikowano

O, u mnie też. Mam okazję tanio kupić A4 B6 3.0 Q w super stanie z pewnego źródła - w sam raz na zimę. Brać? :eusathink:

Opublikowano

miałbyś czym polatać w zimę :naughty:

Opublikowano

O, u mnie też. Mam okazję tanio kupić A4 B6 3.0 Q w super stanie z pewnego źródła - w sam raz na zimę. Brać? :eusathink:

te silniki strasznie olejożerne :kwasny:

A moskal to coś ściemnia. W podpisie ma zdjęcie eSy - na spota masz takim przyjechać. :naughty:

wpadne tym co w podpisie :wink:

Opublikowano

te silniki strasznie olejożerne :kwasny:

jak tanio i zadbana sztuka to można brać , dobra podstawa na swap 2.7 a do Nosba rzut beretem

Opublikowano

do swapa to ideał wrecz :D

Opublikowano

Kupisz quattro, będziesz zawsze chciał mieć quattro.

Fakt zabawa jest dużo krótsza (zima), niż RWD, ale stopień zużycia opon, dyfrów etc. - zimą - jest znikomy, w porównaniu do upalania auta na odkrytym asfalcie. Oczywiście można się bawić quattro i latem, ale moją ex eSą trzeba było się naprawdę sporo nagimnastykować i nieźle rozpędzić, aby patrzeć na suchym asfalcie "z perspektywy bocznej szyby".

Natomiast w zimie, możesz pojechać na tyle różnych treningów, pojeżdżawek w niedalekiej odległości od Radomia (Ułęż, NMnP, Kielce, JastrząB), że wyjeździsz się jak nigdy.

Ktoś powie - przecież RWD też można się bawić zimą? - Pewnie, można... ale to trochę tak, jakby lizać lizaka przez szybę - pojeździsz quattro na śniegu, potem wsiądziesz w RWD i powiesz, że wszystko dzieje się jakby w zwolnionym tempie i próba rozpędzenia się RWD, jak w quattro zwykle kończy się oberwaniem jednego, dwóch zderzaków. Owszem - RWD - daje wiele radości latem, ale każda dłuższa zabawa wiąże się z wymianą opon.

Idealny zestaw, to mieć sklep z oponami, M3 na lato i S5 na zimę.

Ja przesiadłem się z S4 do dupowozu - A6 - i już szukam Subaru GT lub STI tylko na pojeżdżawki.

Opublikowano

Postaram się urwać jak najwięcej z ceny i chyba łyknę to auto. Wyglądem nie powala, bo to zielona butelka - nietypowy w Polsce kolor, ale za to wygląda niepozornie i to też się dla mnie liczy. Mechanicznie wiem, że jest to igła. Na dzień dobry do wymiany rozrząd, na który facet opuszcza 3000 zł z ceny wyjściowej. Wiem też, że była naprawa drzwi robiona w Szwajcarii kilka lat temu. Przebieg spory, bo prawie 300.000 km, ale przynajmniej prawdziwy.

Auto tanie, bo zakładam, że do zapłaty będzie jakieś 12.000 zł (2002 r.). Chyba dobry wózek na zimę i do parkowania pod blokiem.

Opublikowano
Chyba dobry wózek na zimę i do parkowania pod blokiem.

Jak zaczyna się odśnieżanie, to wjeżdżam pod biurem, tam gdzie ośka się zakopie - zawsze mam wtedy miejsce.

Zasada jest taka - póki się nie zawiesisz, to wjedziesz/wyjedziesz.

Nigdy nie zapomnę, kiedy eSą musiałem się zatrzymać, przy wjeździe zimą pod duży podjazd w górach, bo gość octavią na łańcuchach się zakopał. Esa na zablokowanych kołach zsuwała się w tył... kiedy tylko złapała trakcję z pobocza i się zatrzymała - to "gaz dno, kierownica lekko na siebie" - poszła jak skuter śnieżny, a gość z octavii dostał opierdol od swojej żony, że nie umie jeździć, bo "Facet bez łańcuchów dał sobie radę" :)))

eSa naprawdę jechała po śniegu jak skuter śnieżny, rozpędzanie na śniegu jest momentalne - gorzej z śnieżnym hamowaniem - bo tu sprawa wygląda praktycznie tak samo, jak w każdym innym aucie ;)

Opublikowano
gorzej z śnieżnym hamowaniem - bo tu sprawa wygląda praktycznie tak samo, jak w każdym innym aucie ;)

dokladnie , rozpędza sie kilka razy szbciej a hamuje tak samo - to moze być złudne :grin: