Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopóki się w Chorwacji z cenami się nie ogarną to ja raczej się tam nie wybiorę. 

Na święta byłem na Fuertaventurze. Przelot Raianair dla 3 osób 1100zł, apartament 1100zł za 8 dni, samochód na cały pobyt 356zł.

Mam już kontakt bezpośrednio do właściciela apartamentu, cena za dobę 40 Euro. Od kwietnia WizzAir uruchamia tanie czartery z Katowic na Fuertaventurę.

Cała wyspa jest strefą bezcłową. Rum Havana 7 letni 60zł za 0.7 

Infrastruktura na wyspie na poziomie o którym w Chorwacji można zapomnieć. Wszędzie ścieżki rowerowe.

Niestety Chorwaci przypominają mi coraz bardziej naszych górali z Zakopanego.

1df206cba1277e4fmed.jpg

0200a13385cd969cmed.jpg

6ccd4176093636eemed.jpg

44c6e2a523b3141fmed.jpg

8e89d18a323bad0dmed.jpg

797d155635551c51med.jpg

7a82937588f97818med.jpg

f2fca903f5657098med.jpg

1d3d5dac63afe7bbmed.jpg

b0495f90e801b89bmed.jpg

Edytowane przez l.e.s.t.e.r

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 332,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Maciek, byłeś tam z wakacyjnych piratów jak dobrze pamiętam ?

Sprawdzałeś przybliżony koszt samolotu ?  40e rozumiem tylko nocleg, jak z jedzeniem ?  

No i jakie są ceny w sezonie wakacyjnym ?

Opublikowano
34 minuty temu, stanley napisał:

Maciek, byłeś tam z wakacyjnych piratów jak dobrze pamiętam ?

Sprawdzałeś przybliżony koszt samolotu ?  40e rozumiem tylko nocleg, jak z jedzeniem ?  

No i jakie są ceny w sezonie wakacyjnym ?

Tak byłem z wakacyjnych piratów.  Samolot możesz sprawdzić na skyscanner. My lecieliśmy bezpośrednio z Modlina i mieliśmy wracać też bezpośrednio do Modlina, ale... Pogoda była taka za***ista że postanowiliśmy zostać 5 dni dłużej. Za samolot z Fuerty do Modlina ( przez Bruksele ) zapłaciłem 800zł za 3 osoby. Czas podróży 5:30 wydłużyj się do 7:50. 

Ogólnie w granicach 700zł za osobę znajdziesz bilet w obie strony bez problemu. Tajnie trzeba szukać i poświęcić temu czas.

Jedzenie. Generalnie masz sklepy typu Spar i Dino, ceny w sklepach myślę że są zbliżone do Polski, może niektóre rzeczy do 20% droższe ( masło ).  

Jest też sporo rzeczy które w sklepie są znacznie tańsze np kalmary kosztowały 5 Euro za kilo :) , szynka Serrano 9 Euro za kilo, cięta na plastry w masarni nie jakiś syf z plastiku.

W knajpach jest drogo jak na Chorwacji :) , jakiś makaron to koszt koło 7 euro, tapas z krewetek/kalmarów/ośmiornic 10-11 euro, ryba koło 12 Euro. Najczęściej za 3 osoby mieściliśmy się w 45-50 euro za posiłek.  Przy czym szukaliśmy zawsze miejsc które są polecane i mają dobre opinie żeby się nie nadziać. 

W wakacje będą ceny podobne na Fuercie, ponieważ oni mają właśnie teraz wysoki sezon, cała europa właśnie w zimie uderza na Kanary, jedynie co pewnie będzie droższe to bilet lotniczy bo wiadomo, w wakacje unas wszystko drogie jak cholera. 

Benzynę mają po 1 Euro za litr ?

Opublikowano

Dzięki za info. Może kiedyś zacznę uderzać w tamtym kierunku ;)

Opublikowano
5 godzin temu, l.e.s.t.e.r napisał:

Na święta byłem na Fuertaventurze.

W ktorej czesci byles?

Opublikowano
10 minut temu, audiaudi napisał:

W ktorej czesci byles?

Costa calma, koło bazy serfingowej Rene Egli.

Opublikowano

To nie daleko Jandia, plaże bajka

Opublikowano
19 minut temu, audiaudi napisał:

To nie daleko Jandia, plaże bajka

8 min autem.

Opublikowano

Wietrznie jest teraz i noce chłodne, stawka vat 5%, tanie perfumy i odzież, 14 € za lezaki z parasolem, bardzo tanie taxi, za skuter chcieli 200€ kaucji, a za auto 50€ heh

Opublikowano

Na Fuercie straszny jest ten wiatr. W którym miesiącu jest najspokojniej?

Edytowane przez easyone

Opublikowano
11 minut temu, easyone napisał:

Na Fuercie straszny jest ten wiatr. W którym miesiącu jest najspokojniej?

Ja tam byłem 7 albo 8 razy i mocnego wiatru nie widziałem, ale słyszałem że faktycznie czasem mocno wieje i piasek lata w poziomie :)

Opublikowano
7 godzin temu, audiaudi napisał:

Wietrznie jest teraz i noce chłodne, stawka vat 5%, tanie perfumy i odzież, 14 € za lezaki z parasolem, bardzo tanie taxi, za skuter chcieli 200€ kaucji, a za auto 50€ heh

lata temu miałem schize na Majorkę, jezdziłem z rodzicami a potem z żoną co roku, bedzie tak z 10 razy :facepalm:

za kazdym razem wypożyczałem skuter (suzuki Burgmann 650) kaucja 5000 FF

przez  kazde 2 tygodnie zjezdziłem nim całą wyspę wszerz i w wzdłuż :decayed:

potem juz Francuż nie brał ode mnie kaucji i tylko połowe za wynajem 

ehhhh... piękne czasy...

Opublikowano
10 godzin temu, Dev napisał:

lata temu miałem schize na Majorkę, jezdziłem z rodzicami a potem z żoną co roku, bedzie tak z 10 razy :facepalm:

za kazdym razem wypożyczałem skuter (suzuki Burgmann 650) kaucja 5000 FF

przez  kazde 2 tygodnie zjezdziłem nim całą wyspę wszerz i w wzdłuż :decayed:

potem juz Francuż nie brał ode mnie kaucji i tylko połowe za wynajem 

ehhhh... piękne czasy...

Tez wole skuterem, majorka jest ciekawszą wyspą, w porownaniu do fuerty sporo do zwiedzenia.

Opublikowano

Czy nie powinien powstać osobny temat o innych miejscach ogólnie wakacyjnych poza Chorwacją?
Można by polecać miejscówki, hotele, wyspy, atrakcje itd.
Ma taki temat racje bytu czy raczej się nie "utrzyma" ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Śląskie zaczyna ferie ;) 

do zobaczenia za 3 tygodnie, min 2500km autem do zrobienia, po powrocie wrzucę jakie foty ;) tak daleko jeszcze nie byłem, powinny być pingwiny ?

626ac148ac6760b6.jpg

Opublikowano

Ja jak pomysle o wyjezdzie do cro to juz mnie d*pa zaczyna piec a Ty widze szalony królik jestes?

Wychodzi ok 6-7 przystankow.

Dawaj foty zawsze sie obluka.

Szerokosci:thumbup1:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam temat.

Jeśli nic nie znajdę w ciągu tyg to mnie dziewczyna zabije.

Ona chce jechać tam gdzie już byliśmy czyli Podgora. Dla mnie spoko ale nic nie mogę ciekawego znaleźć dla 4 osób w przyzwoitej cenie na booking ?

Jak macie coś sprawdzonego to dawać linki na booking albo strony noclegów tam gdzie byliście bo chce jeszcze żyć !

Opublikowano
4 minuty temu, piotrekekm napisał:

Odświeżam temat.

Ona chce jechać tam gdzie już byliśmy czyli Podgora. Dla mnie spoko ale nic nie mogę ciekawego znaleźć dla 4 osób w przyzwoitej cenie na booking ?

Jak macie coś sprawdzonego to dawać linki na booking albo strony noclegów tam gdzie byliście bo chce jeszcze żyć !

Szukałeś tu?

https://www.adriatic.hr/pl

Opublikowano
Godzinę temu, piotrekekm napisał:

Odświeżam temat.

Ja byłem w zeszłym roku w https://www.tucepi.net/ivana/index.htm co prawda drugie piętro, ale  dwa niezależne  pokoje  z dużymi podwójnymi łóżkami, dwie łazienki i jedna kuchnia , dwa balkony jeden z widokiem na morze, drugi z widokiem na góry,  to  wszystko miałem w wersji 2+1, praktycznie piętro do dyspozycji. 

Dom przy Jadrance. Nigdy nie brałbym w pierwszej linii, ze względu na przejazd autem deptakiem.

Tyko że ja jeżdżę to tej miejscowości we wrześniu.

Jakoś nie wyobrażam sobie  tego miejsca w ścisłym sezonie, tak ręcznik przy ręczniku.

Jeżeli chcesz pokonać tą trasę sam na raz, to daj znać  powiem Ci jak to zrobić.

• 2 tygodnie później...