Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 - podsumowanie kosztów w I roku użytkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że mija rok od czasu kupna samochodu wklejam wszystkie koszty jakie ponioslem z tego tytulu. Ogolna kwota troche mnie przerazila, ale i tak ogolnie jestem happy i nigdy nie zmienię tej marki :rotfl:

Swoja drogą to polecam wszystkim zalozenie segregatora z fakturami na kazdą usterkę, wiadomo wtedy co sie zapsulo, jakie czesci zostały zalozone i za ile. Nie mówie juz o gwarancji.

Audi.jpg

c.d.n. :)

Opublikowano

na początku pisałem wszystko, ale gdy wyniki zaczeły mnie przerażać dałem sobie spokój :twisted:

Opublikowano

Myślę, że warto było wydac kilka stówek. Bo przecież bezpieczeństwo jest sprawą najważniejszą. Pozdrawiam Chrzanów i okolice :a4fan:

[ Dodano: 15-04-2007, 20:59 ]

Co by tu dużo nie mówic pozdrawiam również okolice Lublina :rolleyes:

Opublikowano

No ale kupione auto dosć tanio, i cena pewnie dlatego taka niska, włożyłeś sporo kasy, nei zwróci sieto, ale autko teraz jest naprawde zadbane i utrzmane :) no i do tego gazik założony.. :]

Opublikowano
no i do tego gazik założony

Dlatego następny rok będzie taniej jeśli wliczyć w to paliwo :wink:

Opublikowano

ja mam założony arkusz w excelu w którym wpisuje kazda wymieniana/robiona rzecz w Audicy .... z dokladna data i aktualnym przebiegiem plus oczywiscie koszta ...

p.s koszty ubezpieczenia/gnoju pomijam .... :wink: (tego nie da sie uniknac) .... :evil:

Opublikowano

Każda bryka inna. U mnie poza plecionka do tej pory nic (rok). Czeka mnie wymiana sprzegla i pewnie kolo dwumasowego, a i regeneracja Turbiny by sie przydala. Ale o tym wiedzialem kupujac A4. Koszty jak przy kazdym innym wozie za podobna cene zakupu.

Opublikowano

wydaje mi się tez, że jeśli sporo jest "napraw" to niekoniecznie świadczy to źle o aucie, ale dobrze o użytkowniku :twisted:

ja akurat mam mało wymian :lol: (ale to wiek auta mam nadzieję ...)

Opublikowano

Jest tego troszke ... u mnie o wiele mniej :wink: bez porwonania

Opublikowano
Jest tego troszke ... u mnie o wiele mniej :wink: bez porwonania

Prędzej czy później będziesz musiał coś wydać, chyba że sprzedasz auto

Opublikowano
Prędzej czy później będziesz musiał coś wydać, chyba że sprzedasz auto

Mam go 3 lata , autko jest super zadbane takze nie wkladam w niego zadnych pieniedzy , wydalem na niego z 2000-2500tys zl ale na przerobki :twisted: w tym roku sprzedaje :exclaim:

Opublikowano

wydales sporo,niemniej jednak nie dziwi mnie to bo ja wpakowalem w swojego ponad 8 tys plus cena auta...jak ktos wydak pare groszy to ma chyba szczescie...hehe

Opublikowano

Mozna pewnie bylo wydac polowe mniej tylko czy to bylaby oszczednosc? Podoba mi sie ze robisz na dobrych czesciach i dzieki temu drugi rok napewno bedzie duzo tanszy :-)

Opublikowano
ja mam założony arkusz w excelu w którym wpisuje kazda wymieniana/robiona rzecz w Audicy .... z dokladna data i aktualnym przebiegiem plus oczywiscie koszta ...

p.s koszty ubezpieczenia/gnoju pomijam .... :wink: (tego nie da sie uniknac) .... :evil:

robie dokładnie tak samo + wpisuje ile zatankowałem a programik liczy średnie spalanie (zawsze leję do pełna).

Opublikowano

Oj strasznie ta lista wygląda :wink:

Nie wiem czy bym tyle dokładał do samochodu :rolleyes: wolałbym uzbierać te prawie 30k zł i kupić coś naprawde dobrego.

Ja przez rok wydałem na A4 jakieś 3.5k w tym opony zimowe i letnie za około 2200 zł. Nie licze ubezpieczenia/przegladu/paliwa.