darco112 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Witam, Proszę o analizę logów statycznych i dynamicznych mojego Passata B5 AFN. Wygląda na to, że przepływka do wymiany, a co z resztą? Dzięki.
Darev Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Proszę o analizę logów statycznych i dynamicznych mojego Passata B5 AFN... a czy Ty kolego widzisz cokolwiek jakieś liczby na tych fotkach??? popraw szybko bo znajdziesz w koszu
odzim Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 imm zle mierzy ale i turbina nie doladowuje tego co powinna i termostat do wymiany , posprawdzaj wezyki (nieszczelnosci)albo masz katalizator totalnie zapchany , minimalnie opózniony kąt wtrysku , egr ok ,
darco112 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2009 imm zle mierzy ale i turbina nie doladowuje tego co powinna i termostat do wymiany , posprawdzaj wezyki (nieszczelnosci)albo masz katalizator totalnie zapchany , minimalnie opózniony kąt wtrysku , egr ok , Dzięki. Które wężyki dokładanie masz na myśli? Jak będę miał chwilę to zrobię loga i przeliczę wszystko na KM, zobaczymy co wyjdzie.
odzim Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 przeliczę wszystko na KM jezeli masz na mysli programik kpower to nie sluzy on do oceny ale raczej do zabawy [br]Dopisany: 27 Czerwiec 2009, 09:24_________________________________________________wszystkie z podcisnieniem wezyki tylko nie pobierznie sprawdzaj tylko dokladnie czy nie są sparciale albo dziurawe , nieraz wystarczy ze nie ma oslonki i sie zagina
darco112 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2009 przeliczę wszystko na KM jezeli masz na mysli programik kpower to nie sluzy on do oceny ale raczej do zabawy [br]Dopisany: 27 Czerwiec 2009, 09:24_________________________________________________wszystkie z podcisnieniem wezyki tylko nie pobierznie sprawdzaj tylko dokladnie czy nie są sparciale albo dziurawe , nieraz wystarczy ze nie ma oslonki i sie zagina Mam na myśli logi a VAG-COM i przeliczenie danych w excelu. Czy takie oblcizenia też się do niczego nie nadają? Prędzej czy później wywalę katalizator.
odzim Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Mam na myśli logi a VAG-COM i przeliczenie danych w excelu ale co na co chcesz przeliczyc , bo nie zabardzo Cie rozumiem , wlasnie program kpower przelicza logi, przy podaniu wagi pojazdu i cisnienia atmosferycznego i pokazuje moc i moment , ale nie zawsze pokrywa to sie z prawda [br]Dopisany: 27 Czerwiec 2009, 11:13_________________________________________________ przeliczę wszystko na KM jezeli masz na mysli programik kpower to nie sluzy on do oceny ale raczej do zabawy [br]Dopisany: 27 Czerwiec 2009, 09:24_________________________________________________wszystkie z podcisnieniem wezyki tylko nie pobierznie sprawdzaj tylko dokladnie czy nie są sparciale albo dziurawe , nieraz wystarczy ze nie ma oslonki i sie zagina Mam na myśli logi a VAG-COM i przeliczenie danych w excelu. Czy takie oblcizenia też się do niczego nie nadają? Prędzej czy później wywalę katalizator. to zrob to juz a nie pozniej , wystarczy odkrecic 6 nakretek i kata masz juz na wierzchu , no przedtem oslone trzeba jeszcze zdjac , wydłubujesz wklad ze srodka i zakaladasz kata i po zabiegu a to co wydlubiesz sprzedasz jeszcze za okolo 100pln
darco112 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2009 A gdzie mogę sprzedać zawartość starego katalizatora?
odzim Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 A gdzie mogę sprzedać zawartość starego katalizatora? wrzuc na google skup katalizatorow i swoja miejscowosc i napewno cos ci wyskoczy zadzwon i ktos przyjedzie ci po to
darco112 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zrobiłem loga po przedmuchaniu turbiny (300km w zakresie 3000-4000 obr/min). Pierwszy screen to wykres zależności ciśnienia od obrotów przed przedmuchaniem, drugi to już po. Jak widać jest jakaś poprawa. Co może być przyczyną tej dziury pomiędzy 2600-3500 obr? Może to wina przepływki?
odzim Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 podmien moze przepływke z kims chwila pracy i zloguj grupy 003,008 statycznie i dynamicznie i 011 , bo przeplywka zle mierzy ale zarazemi turbina niedoladowuje wiec nie mozna tak naprawde na 100% powiedziec ze to imm
Rekomendowane odpowiedzi