Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o ocenienie czy mam oryginalny silnik ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
widac ktos zrobił przeszczep .... mozliwe ze podczas dzwona uszkodzony został silnik i autko dostało nowe mocniejsze serducho ....

powiedzcie czy były jeszcze silniki AHU w II lifcie po 99 roku ??

Opublikowano
po zdjeciach widac ze to PD-ek .... :wink:

że silnik (AJM tak wygląda chyba, nie ?), ale kolega pisze wciąż że to 90+PD ?....

Pod Poznaniem jakie trzepali silniki ?

Opublikowano

ok ale jak wytlumaczyc to POLAND ??

nie wiem ... :rolleyes:

trzeba poczekac az sie jakis wlasciciel PD-ka 115 PS wypowie ..... np. Murzyn ... :wink:

nie bylo 90+pompowtryski

w Audi nie było ... ale montowano takie wynalazki np.w Seatach .... :wink:

(przez bardzo krótki okres czasu)

Jeżdzi bardzo dobrze, ma sporą moc.

proponuje podjechac do kogos kto sie zna na TDI co by obejrzał co za wynalazek masz pod maska .... :wink: na podstawie zdjec to mu tutaj tylko gdybamy .... :wink:

Opublikowano

ptasiekm jak mozesz wklej fotke całej furki

Opublikowano

wyglada dokladnie tak jak PD'ek (foto np w warsztacie -> EGR)

czy jest taki napis zaraz zerkne :twisted:

[ Dodano: 18-04-2007, 11:39 ]

pisze germany... bo co innego mogloby pisac na niemieckim aucie z niemiec??

na ostatnim foto widac ze brakuje mu pompki od "niby przepustnicy"

[ Dodano: 18-04-2007, 11:48 ]

silnik trory masz w aucie to wg mnie na 99% jakis PD z 2002r (przynajmniej ta czesc)

po lewej stronie masz jeszcze nr. odczytaj go, moze wtedy dojdziemy co to konkretnie za wersja.

tu wybity jest rok produkcji

10b8970a392dd705.jpg

Wydaje mi sie ze jak podepniesz VAG, to powinno wyskoczyc co masz pod maska (chyba ze cos jest popierdzielone z kompem AFN i AJM maja takie same kompy (oznaczenie) roznia sie progamem)

Współczuje skladaka

Opublikowano

ptasiekm , a gdzie kupiłeś autko i jak długo jest w Polsce? nie martw sie jak autko nie robi 4 śladów i fajnie pomyka, mało pali to tylko jeździć i nie myślec o tym. możesz pojechać do mechanika uzupełnić to czego brakuje w silniku, jak pisze murzyn pompki, kup osłone ze znaczkiem TDi i śmigaj dalej :biggrin: w sumie to tylko blacha i 4 koła , pojeździsz i zawsze mozesz sprzedać .pozdrawiam.

Opublikowano

Zdj ęcie wkleję wieczorem bo teraz stoi u elektryka, majster mów że nieżle jest nagrzebane, że silnik jest chyba nowszy niż powinien być , końcówki czujników cieczy musi przerabiać bo inne styki wszystko poodłączane było, numer z silnika wkleję wieczorem, Kupiłem go w Lesznie od 2 lat w Polsce ma książkę serwisową

Opublikowano

Poprostu wsadzony silnik 115km PD do tego A4. Pełno takich widziałem na giełdzie np. rok 1998 a silnik 130KM PD.

Pewnei miał dzwona albo silnik stary padł, albo ktoś postanowił sobie wsadzić mocniejszy bo mógł. Mnie ten napis ciekawi "Poland"? Może przeszczep Made in Poland :lol: ?

Trochę się złapałeś, jak wszystko dobrze zrobili to nie będzie problemów ale zawsze pozostaje to ale... :rolleyes:

Opublikowano

ok ale jak wytlumaczyc to POLAND ??

ja bym to tym wytłumaczył ....

"Volkswagen zajmując drugie miejsce na liście producentów silników w Polsce. W Polkowicach od 1999 r. wytwarzany jest jego najbardziej renomowany silnik o zapłonie samoczynnym zasilany pompowtryskiwaczowo 1.9 TDI. Produkowany jest w wersjach o mocy od 66 do 110 k W i przeznaczony do samochodów Volkswagen: Polo, Golf, Golf Plus, Bom, Jetta, New Beetle, Passat, Touran, Sharan, Multivan, Caddy, Transporter, Audi: A3, A4, A6, Seat: Ibiza, Cordoba, Leon, Toledo, Alhambra, Skoda: Fabia, Octavia Tour, Octavia, Superb i Ford Galaxy. Produkcja wynosi 540 tysięcy sztuk rocznie i ma być zwiększona do 600 tysięcy."

znalezione na necie

poprostu ktos wsadzil PD-ka wyprodukowanego w Polsce .... moze nawet był fabrycznie nowy .... :wink:

Opublikowano
poprostu ktos wsadzil PD-ja wyprodukowanego w Polsce .... moze nawet był fabrycznie nowy ....

czyli kolega ma poprostu farta najprawdopodobniej a nie powody do załamki :twisted:

Opublikowano

To jakiś przeszczep brak pompki ciśnieniowej od łagodnego gaszenia nie podłączonyEGR coś tu śmierdzi :eek: ale skoro jeździ nic sie nie dzieje to jeżdzić dalej

Opublikowano
poprostu ktos wsadzil PD-ja wyprodukowanego w Polsce .... moze nawet był fabrycznie nowy ....

czyli kolega ma poprostu farta najprawdopodobniej a nie powody do załamki :twisted:

moze i ma ... wszystko zalezy jak została zrobiona przekładka .... :wink:

Opublikowano
brak pompki ciśnieniowej od łagodnego gaszenia

a czy AFN-y tez to maja czy tylko PD-ki :rolleyes:

Opublikowano
tylko PD-ki

tak myslalem :twisted:

Opublikowano
Poprostu wsadzony silnik 115km PD do tego A4

w 2002 byly jeszcze 115? w A4 napewno nie

Opublikowano

w 2002 roku były juz 101 i 130 w 1,9 tdi ( tak mi się wydaje )

Opublikowano

w 2002 byly jeszcze 115? w A4 napewno nie

w 2002 roku były juz 101 i 130 w 1,9 tdi ( tak mi się wydaje )

w gamie Audi juz nie było .... ale np. w Seacie tak .... :wink:

(bodajże o oznaczeniu AUY )

Opublikowano

czyli kolega ma PD-ka ale nie wie z jaka moca :lol: