Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKN] Mironowóz cz.III - 3.0tdiQ - najbogatsza wersja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w 3.0 kłopotem jest za krótka skrzynia podobno i nie chcą się turlać jakoś żwawo powyżej 250...

Opublikowano

w 3.0 kłopotem jest za krótka skrzynia podobno i nie chcą się turlać jakoś żwawo powyżej 250...

a automat poleci szybciej czy wręcz przeciwnie :mysli:

Opublikowano

Miron, a nie ma blokady?

Moja poleciała 250...

Opublikowano

blokady nie ma na 100% - tyle poprostu poleci i basta :(

Jakoś specjalnie mnie to nie martwi - bardziej przejęła mnie masa własna.

Człowiek sie niby cieszy bo 280 kucy to wcale nie mało ale przy 1800kg wychodzi 15,5 kucy na 100kg masy auta to już nie jest zadowalający wynik :(

Wychodzi na to że przecietna fura o masie 1500kg i mocy 220ps ma ten sam przelicznik PS/100kg masy :wallbash:

np. B5 1.8TQ wystrojona na ok 220 kucy ma taki sam przelicznik jak moja :confused4:

prawda wygląda następująco - wszystko ładnie wygląda ( a najlepiej na papierku z hamowni niestety )

Opublikowano

To tylko cyferki.

oniak (275PS) z norbim (kolo 320PS) szli praktycznie rowno.

Opublikowano

To tylko cyferki.

i tego właśnie nie umiem zrozumieć :mysli:

matematycznie nie da się tego wyjaśnić a osobiście z seryjną S4 jechałem równo - chyba że Oniak swoje B7 ma w jakiejś wersji light :)[br]Dopisany: 06 Grudzień 2009, 14:22_________________________________________________Michał - S4 ma przyśpieche w serii 5,7 - czyli takie S4 + soft powinno wciągać 3.0 każdorazowo ( powinno )

Opublikowano

To tylko cyferki.

co ?? :polew: Norbi go objechał, że hoho :decayed:

Opublikowano

To tylko cyferki.

co ?? :polew: Norbi go objechał, że hoho :decayed:

koledzy - ustalcie prawdziwą wersję ( bo strzele po kropku ) :gwizdanie:

Opublikowano

akurat siedziałem u oniaka w aucie i nagrywałem filmik

nawet był gdzieś na forum :tongue4:

Opublikowano

akurat siedziałem u oniaka w aucie i nagrywałem filmik

nawet był gdzieś na forum :tongue4:

dzięki za wyjaśnienie :good:

3.0tdi+soft & S4+soft - to jak dla mnie wynik jednoznaczny (S4 górą) z nie małym zapasem bym nawet powiedział

Opublikowano

Miron moja poleciała troche za licznik , czyli ponad licznikowe 260 i to po pierwszym modzie na 250 KM , a z Norbim to na 2 go lekko brałem na 3 on mnie a na 4 równo ,całą przewagę zrobił na 3 biegu , nie wiem czemu .

Opublikowano

Miron moja poleciała troche za licznik , czyli ponad licznikowe 260 i to po pierwszym modzie na 250 KM , a z Norbim to na 2 go lekko brałem na 3 on mnie a na 4 równo ,całą przewagę zrobił na 3 biegu , nie wiem czemu .

dzięki Oniak - czyli Twoja zdecydowanie szybciej poleciała niż moja - widać sztuka sztuce nie równa :wink4:

widać Twoja wyjątkowo udana lub moja dziwnie ciężka :)

Opublikowano

Tak prawdę mówiąc to wydaje mi sie że lepiej mi jechała po modzie u Mastersa na 250 niż teraz 275 , ale może to tylko przyzwyczajenie. A składałeś lusterka ? Bez tego uj , hyhyhy

Opublikowano

:wallbash: fakt - zapomniałem :wallbash::decayed:

ciekawe jaką różnice w V-max mogą zrobić koła ( np. 19 :mysli: )[br]Dopisany: 06 Grudzień 2009, 15:40_________________________________________________

Tak prawdę mówiąc to wydaje mi sie że lepiej mi jechała po modzie u Mastersa na 250 niż teraz 275 , ale może to tylko przyzwyczajenie. A składałeś lusterka ? Bez tego uj , hyhyhy

to jadę na korekte programu ( na 250 :decayed: )

Opublikowano

Panowie TDI na wysokich nie ma już tej mocy co benzyniak :) inna sprawa to nasze paliwo, Miron jedź do DE i tam zatankuj V-Power diesel to może przekroczysz magiczne zegarowe 250

BTW mój klekot po czipsie nie chciał jechać więcej niż zegarowe 230 a na YT widziałem zwykłe 140tki i jechały zegarowe 240 i gdzie tu sens ? jedynie skrzynia biegów, kiedys miałem AR 155 TS 2.0 zoraną trochę, na polskim paliwie licznik zatrzymywał się na 240 a na niemieckim 260

Opublikowano

ciekawe jaką różnice w V-max mogą zrobić koła ( np. 19 :mysli: )[br]

W V-Max niewielką, ale w przyspieszaniu dość sporą.

Dla przykładu, moja B6 rozpędzała się na 16'' do 100 w 7.0 a na 18'' w 7.2

Opublikowano

Mmmmm... głos komentatora... taki powabny, romantyczny, SEKSOWNY :kox: :kox:

A na poważnie, różnica za***iście duża... ale Norbi oszukiwał na początku!!!! :decayed:

Opublikowano

Mmmmm... głos komentatora... taki powabny, romantyczny, SEKSOWNY :kox: :kox:

A na poważnie, różnica za***iście duża... ale Norbi oszukiwał na początku!!!! :decayed:

fakt wyjechał koło do przodu

ale 3 bieg zrobił różnicę :wink4:

Opublikowano

ten filmik jak najbardziej pokazuje różnicę w mocy i wadze fur i chyba jest daleki od stwierdzenia, że fury idą równo :wink4: