udy Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam, Turbinka pojechała do regeneracji (turbo tec) auto stoi u mechanika wymieniam jeszcze parę pierdół, moje pytanie dotyczy przewodu olejowego doprowadzającego olej do turbiny, otóż wymontowałem go i chciałbym go profilaktycznie wymienić gdyż niby jest drożny ale wiadomo lepiej być zapobiegawczym, gdzie można dorobić ów przewód gdyż czytałem na forum że najlepiej jest wsadzić doróbkę w oplocie stalowym jednak pytałem dzisiaj w paru miejscach i nikt tego nie potrafi, dodatkowo jakie powinny być wymiary tego przewodu, średnica wiadomo taka sama natomiast co z długością czy musi być tak sam na długość jak oryginał czy może być krótszy, jak najlepiej go zamontować aby sztywno siedział nie latał i się nie obijał ( oryginał ma dwa uchwyty ). Może ktoś z was dorabiał ten przewód w warszawie lub okolicach, lub jakiego zakładu szukać o jakiej specyfice aby ogarnął temat, nie mam teraz samochodu i ciężko jest mi gdziekolwiek podjechać Pozdro
ctv Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 szukaj firmy która zajmuje sie hydraulika siłową
udy Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Opublikowano 9 Lipca 2009 hmm nawet chyba znalazłem tylko zostaje jeszcze pytanie czy mogę zrobić ten przewód krótszy jesli tak to o ile aby można go tam ładnie włożyć bez żadnych uchwytów i jak go poprowadzić ??? dzięki i pozdro
gregory Opublikowano 9 Lipca 2009 Opublikowano 9 Lipca 2009 Przewody dorabiane do turba są teflonowe w stalowym oplocie. Najlepiej dorobić gdzieś gdzie zajmują się pneumatyką siłową i zakuwają węże do koparek/maszyn. Do nowego przewodu można wykorzystać stare końcówki, czyli zabrać ze sobą stary przewód, a firma która będzie to robić zakuje po prostu przewód na ori koncówki ze starego przewodu, średnica przewodu jest jednak ważniejsza niż długość i najlepiej aby była podobna jak w oryginale. Długość nie jest aż taka ważna, czy będzie 10...20cm krótszy czy dłuższy nie ma znaczenia.
kidzio Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 można też kupić przewód teflonowy w stalowym oplocie do tego końcówki skręcane i zrobić samemu nigdzie nie jadąc. Trzeba tylko znać rozmiary gwintów na obydwu końcach.
udy Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Opublikowano 10 Lipca 2009 ok i już przewodzik zrobiony, 82 zł w firmie http://www.pigmol.waw.pl/kontakt.php, pięc minut roboty im to zajęło, za oryginalny przewód w szewczyku krzyknęli mi 370 zł, paranoja , pozdro można zamknąć[br]Dopisany: 10 Lipiec 2009, 12:18_________________________________________________no tak, właśnie dzwonili z turbo tec turbiny nie da się zregenrewoać, tzn da się ale koszt regeneracji to ponad dwa tysiące, powiedzieli że do wymiany praktycznie cały środek itd, szlag by to, mówił coś że turbo prawdopodobnie przeładowywało zaproponowali mi nową za 2550zł, i mam teraz zagwozdkę co tu kupić, ech
gregory Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 Wsadzaj od razu coś większego, K04-15 byłaby dla ciebie ok, jeśli nie myślisz o grubszych modyfikacjach. Cena 900$ w USA i 220KM do uzyskania.
udy Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Opublikowano 11 Lipca 2009 spróbuje jeszcze w jednej firmie z lublina, przez telefon gościu konkretny powiedział żeby podesłac do nich moją turbinkę a koszt regeneracji maxymalnie bedzie wynosić 1600zł ale że musiała by być juz kompletnie zdezelowana, więc chyba spróbuje ale z drugiej strony pokusa k04 jest duża tylko te koszta i czas oczekiwania ...[br]Dopisany: 11 Lipiec 2009, 11:00_________________________________________________a znasz kogoś kto jest w stanie pomóc przy sprowadzeniu tej k04 gdyż nie bardzo wiem jak kupić coś na ebay ze stanów i żeby było to sprawdzone źródło. pozdro
gregory Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 spróbuje jeszcze w jednej firmie z lublina, przez telefon gościu konkretny powiedział żeby podesłac do nich moją turbinkę a koszt regeneracji maxymalnie bedzie wynosić 1600zł ale że musiała by być juz kompletnie zdezelowana, więc chyba spróbuje ale z drugiej strony pokusa k04 jest duża tylko te koszta i czas oczekiwania ...[br]Dopisany: 11 Lipiec 2009, 11:00_________________________________________________a znasz kogoś kto jest w stanie pomóc przy sprowadzeniu tej k04 gdyż nie bardzo wiem jak kupić coś na ebay ze stanów i żeby było to sprawdzone źródło. pozdro Daruj sobie regenreacje tej padliny, jeśli ci powiedzieli w Turbo-Tec, że nic z tego nie będzie. Bo będziesz miał wiele problemów z tym i wiele nerwów stracisz. Poziek to ta osoba do której powinieneś uderzyć bo on ściągał graty ze stanów, nadal chyba ściąga :gwizdanie: Jest jeszcze kilka osób które się ogłaszają na racing forum, że ściągają różne graty na zamówienie ze stanów jakby co.
ctv Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 w lublinie w ream poland moga zrobic hybryde
Rekomendowane odpowiedzi