Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki wybrać 2.5 tdi??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie uzbierałem sobie troche kasy i chciałbym zmienić swoją niunie na nowszy model. W grę wchodzi tylko A6 2.5 tdi avant w roczniku 2001-2002 jaki silnik polecacie o jakiej mocy o jakim kodzie i czy manual czy automat.

Obecnie jeźdźę 2.5 tdi avant 1999 AKN w manualu

Dodam że 80% jazdy robie na trasie.

Pozdro dzi/eki za pomoc

Opublikowano

Z tego co sie orientuje to wszystkie silniki sprawują sie nieźle ! wiec nie masz czego sie obawiać . Ostatnio zwoziłem koledze tą bryczke , naprawdę fajnie jeździ.

Ale postaram sie coś więcej dowiedzieć to dam ci znać

:quattro:

Opublikowano

ja bym pozostal przy manualu :wink:

Opublikowano

A ja tam mam automat i jetsem b.zadowolony.Tez sporo hulam i juz sie do niego przekonalem(multitronic)Moj motorek ma 163kuce i jak narazie szal pal.Oczywiscie trzeba powiedziec ze rakieta to to moze nie jest ale do jazdy styka.Pozdro

Opublikowano

dołączam się do pytania bo różne opinie się słyszy o tych silnikach któreś ponoć były mnie udane i bardzo wrażliwe - pytanie które odznaczają się małą awaryjnością i.t.d.

Opublikowano

Wybrałbym manual. Ale jak jesteś wygodnicki, z duszą taksiarza - bierz automat, nie będziesz się szarpał o urwanie 0,5 sekundy przy przyspieszaniu, tylko luz, ręka na jajkach i łokieć za oknem.

Opublikowano
przy przyspieszaniu, tylko luz, ręka na jajkach i łokieć za oknem.
:rotfl:
Opublikowano
Z tego co sie orientuje to wszystkie silniki sprawują sie nieźle ! wiec nie masz czego sie obawiać . Ostatnio zwoziłem koledze tą bryczke , naprawdę fajnie jeździ.

Ale postaram sie coś więcej dowiedzieć to dam ci znać

:quattro:

Sprawują się nieźle do czasu az posypie się klawiatura ... generalnie szukać 2,5 TDI z roczników > 2002.

Opublikowano

w silnikach 155 i 163km nie ma problemu z pompa wtryskowa bo sa zasilane przez pompo wtryski na klawiature trzeba w kazdym uwazac ja osobiscie wybral bym 180 na manualnej skrzyni automaty jezeli ktos szybko jezdzi to niestety sie dosc sypia triptronik mniej mulitronik to calkowita kicha i jeszcze nie dosc tego bardzo drogi w naprawie

Opublikowano

żaden audi 2.5 nia jest na PD, tylko pompa VP 44 a jak brać to model po wrześniu 2002 r. wtedy to już jest seria B silników

Opublikowano
w silnikach 155 i 163km nie ma problemu z pompa wtryskowa bo sa zasilane przez pompo wtryski

prosze nie wprowadzac ludzi w błąd .... :exclaim: .... :wink: